Znaleziona 5-6 tygodniowa kicia. POMOCY !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon cze 18, 2007 19:56

moniex pisze:no może tak. kurcze, tą panią wet mamie mojego mena polecała jakaś koleżanka.. ogólnie jest bardzo miła i za takie zwykłe wizyty "poglądowe" nawet nie bierze pieniążków.. więc nie wiem czemu od razu nie przepisała czegoś kici.. ale jak jej przeczyściła te uszka, to kicia zaczęła się 2razy częściej drapać, no i tak macha główką ciągle, więc dopiero teraz zwróciłam na to uwagę :roll: myślisz, że powinnam np jutro pójść jeszcze raz do weta i poprosić o jakiś lek? [/url]

moze byc tez tak, ze alergicznie dziala na nia np Otosol, zwykle stosowany przy tego rodzaju czyszczeniu uszu
ja bym poszla do weta, zeby jej obejrzal dokladnie (nasza pani wet ma taki "mikroskop", ktory wsadza w kocie ucho, z lampka, i wtedy dokladnie wiadomo, co sie dzieje :wink:) uszy

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon cze 18, 2007 19:57

aha, no ale kotki muszą coś pić chyba, a nie tylko stałe jeść ? 8) dobra, to będę się trzymać wersji woda+odrobina śmietanki :)

moniex

Od: Pt cze 15, 2007 19:52

Post » Pon cze 18, 2007 20:00

ta pani też wsadziła jej coś takiego z lampką do uszek 8) ale jeszcze przed czyszczeniem.. potem wyczyściła i powiedziała, żeby za tydzień.. ok, jeśli jutro będę miała czas i furę, to się przejadę jeszcze raz :wink:
a tak poza tym, to kicia chyba lubi jeździć samochodem :P albo siedzi grzecznie na kolanach i się rozgląda, albo idzie w kimę i ani trochę się nie boi :wink: tak w ogóle to ona się niczego nie boi, nawet jak ją miałam na kolanach i suszyłam włosy suszarką, to się nie bała 8O

moniex

Post » Pon cze 18, 2007 20:02

moniex pisze:aha, no ale kotki muszą coś pić chyba, a nie tylko stałe jeść ? 8) dobra, to będę się trzymać wersji woda+odrobina śmietanki :)

jak zalejesz garstke suchego woda, to w tym suchym sporo wody bedzie :wink: :lol:

Beata

Post » Pon cze 18, 2007 20:03

hehe, w życiu bym na to nie wpadła ;) dzięki :P

moniex

Post » Pon cze 18, 2007 21:06

super!! :D zalałam trochę suchego wodą i poczekałam aż nasiąknie. kocia najpierw wychłeptała całą smakowitą wodę, a dopiero potem zabrała się za konsumpcję miękkich już chrupek 8) a tak dla ćsisłości.. jaką wodę dawać koci? może być mineralna z butelki (niegazowana :twisted: ) czy przegotowana? bo z kranu to chyba niebardzo..? :roll:

moniex

Post » Pon cze 18, 2007 21:14

super :D
ja takie przemoczone suche dodaje tez do innych "mokrych" posilkow :wink: :wink:

woda najlepiej przegotowana :lol:

Beata

Post » Pon cze 18, 2007 22:43

Moniex, ten kociak jest przesliczny. Naprawdę. Mogę Ci pomóc w ogłoszeniach, ale dopiero w środę, ok?
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon cze 18, 2007 23:58

:D w środę jak najbardziej może być :) to jeszcze pogadamy, bo teraz padam już, a jutro (dziś) egzamin... dobranoc wszystkim :)

moniex

Post » Wto cze 19, 2007 0:10

Pipsi pisze:A tak zupełnie poza konkursem. Ty już prawie miałaś tymczas, prawda? Tylko zmieniłaś zdanie. Teraz zmieniasz znowu. Jak dla mnie jest to dziwne i niepokojące

Dla mnie również :? Nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi - piszesz maile z prośbą o pomoc, anagażujesz w to wiele osób i nawet nie wiesz do kogo napisałaś. Rezygnujesz z DT wiedząc, że sama nie będziesz mogła kota zatrzymać :?
Wet powiedział, żeby dawać do picia mleko 8O No i czterotygodniowy kociak jedzący suchą karmę 8O
Zmieniam tytuł wątku, bo z tego co widzę malutkiej na razie raczej schronisko nie grozi. Mam nadzieję, że w przyszłości nic się zmieni... Kicia jest fantastyczna i mocno trzymam za stały, kochający domek :ok: :ok: :ok:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro cze 20, 2007 16:31

oj, to moja pierwsza taka "sprawa" z szukaniem domku dla kici, więc nie krzyczcie, że robię coś nie tak, bo nigdy wcześniej tego nie robiłam :oops: pomyślałam, że skoro mogę potrzymać kotka trochę jeszcze u mnie, to po co mam go oddawać komuś, kto ma i tak sporo kotów na głowie :?: a napisałam do wielu osób, bo chyba tak to jest, że im więcej osób wie o sprawie, to zawsze ktoś się znajdzie, kto będzie mógł pomóc..
wet powiedział, żeby ostatecznie dawać kici mleko, jak nie będzie chciała pić nic innego. nie odpowiadam przecież za to, co wet mówi, przekazałam tylko właśnie to co ta pani powiedziała :roll: schronisko jej nie grozi, nie zamierzam jej tam oddać, zawsze coś się lepszego wymyśli :wink:

mam pytanie. czy jeśli wet powiedziała, że kicia może mieć świerzb, to powinnam zakładać aukcję na allegro czy poczekać?

moniex

Post » Pt cze 22, 2007 14:36

mam dobrą wiadomość, aczkolwiek nie powinnam się chyba za bardzo cieszyć, bo jeszcze nie wypali.. kicia ma 2 opcje nowego domku :D albo w butomiu już od poniedziałku (czekam z niecierpliwością na odpowiedź), albo w lublinie od 6 lipca (również czekam na odpowiedź...) ale łatwiej znaleźć dobre duszyczki, które zapewnią transport, niż domek... więc proszę ślicznie o trzymanie kciuków za nowy domek dla kici :roll:

moniex

Post » Wto lis 27, 2007 18:28

Moniex po Twojej wizycie u mnie przeczytałam ten wątek o tej kociczce i co się z nią stało komu ja oddałas, bo mówiłas ze masz w domu inną kotkę?

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto lis 27, 2007 19:37

oj... rozpędziłam się z "odpowiedzią"
Piękna, pięęękna kotka :D
Sonia Rysia Dzitka
Obrazek Obrazek Obrazek

nika73

Od: Wto paź 16, 2007 11:41

Post » Wto lis 27, 2007 23:25

meggi 2 pisze:Moniex po Twojej wizycie u mnie przeczytałam ten wątek o tej kociczce i co się z nią stało komu ja oddałas, bo mówiłas ze masz w domu inną kotkę?

o, moje pierwsze dni na miau :) tamtej kici znalazlam staly, kochajacy domek i z tego co wiem to czuje sie tam swietnie :) z tamta kicia to rzeczywiscie spanikowalam :oops: bo trafila do mnie tak nagle, ja chcialam dla niej jak najlepiej, ale wtedy jeszcze nie wiedzialam jak to wszystko dziala wiec bylo kilka nieporozumien ;) od tamtego czasu duuzo sie nauczylam, poczytalam forum itp :)

po wakacjach przyszedl czas na wlasna kicie :) sterroryzowalam rodzine i wreszcie mam wymarzona niunie :) pewnego razu trafilam na watek o dzikich niebieskich kociakach w konstancinie i postanowilam przygarnac jednego kotucha 8) nasz watek jest w moim podpisie- zapraszam :D

talon na sterylizacje byl dla kici mojego chlopaka, ktora przygarnelismy z ulicy jakies 3 tygodnie temu. w lecznicy jedna pani wypytywala nas o rozne rzeczy, ale w koncu przyjela kicie :) zostawialismy ja z ciezkim sercem, ale bedziemy odwiedzac :) (aha- zostawilismy ja na czas sterylizacji, dochodzenia do siebie itp- lecznica ma takie zasady, ze trzyma kicie tydzien :roll: -> pisze, zeby ktos nie pomyslal, ze porzucilismy kote :roll: ) zdjecie kici umieszczam ponizej:

Obrazek

mam nadzieje, ze wszystko wyjasnilam ;) dziekuje bardzo za talon, pozdrawiam goraco meggi2 jak i slodkie kotki, ktore przywitaly nas juz na korytarzu :D:D:D
Asminka, Perełka[*], Nuna[*], Zula[*], Lila
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

moniex

[poprzednia][następna]