4-tyg Teoś z kocim katarem... MA DOM !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 15, 2007 20:34 4-tyg Teoś z kocim katarem... MA DOM !!!

Dzisiaj około 18-tej w Warszawie, w okolicy ul. Łopuszańskiej znalazłam to oto maleństwo. Stało zdezorientowane na zakręcie mało uczęszczanej ulicy. Wokół zadbane domy, a w środku on, taki nie pasujący do tego wszystkiego. Cały łebek zaklejony ropą, oczu praktycznie nie było widać, a pcheł miał tyle, że kilka kocich miotów można obdzielić...
Oczywiście zabrałam kotka do weta...
Ma koci katar, wrzód na rogówce... Prawdopodobnie nie uda się uratować tego oczka. Dostał antybiotyk, kropelki do oczu i został odpchlony.
W tej chwili "mieszka" u weta i może tam zostać jeszcze tydzień...
A co potem?...
Chyba wiadomo, co mu grozi...
Pewnie jakiś schron...
Nie mogę go zatrzymać, bo mam dwa psy, spośród których jeden jest szczególnie cięty na koty, niestety...
Zdjęcia zrobione zostały już po zabiegach pielęgnacyjnych, więc nie są tak drastyczne.
No więc... szukamy domku...

kontakt:
gabinet weterynaryjny, w którym przebywa kotek - tel. (22) 672 59 59
i tel. do mnie 602 611 866

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lip 02, 2007 9:18 przez Yona, łącznie edytowano 2 razy

Yona

Od: Pt cze 15, 2007 19:50

Post » Sob cze 16, 2007 13:30

Śliczny maluszek. I biedny taki. Oby szybko znalazł dom :ok:

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob cze 16, 2007 13:33

Jak to straci oczko? Przez wrzód na oku koty oczu nie tracą. Jakie on bierze krople?
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Sob cze 16, 2007 14:25

U mnie sprawdził się solcoseryl przy owrzodzeniu rogówki. Kota oczko ma teraz tylko lekko przymglone, czy nawet w ogóle nie widać, że było chore (nie mieszka już u mnie, więc nie jestem pewna, na fotkach wygląda jak normalne oczko). A początkowo stan oka był nieciekawy dość :?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Sob cze 16, 2007 17:28

Pipsi pisze:Jak to straci oczko? Przez wrzód na oku koty oczu nie tracą. Jakie on bierze krople?

Niestety, kiepska ze mnie Teosiowa ciocia... Nie pamiętam, jakie kropelki dostaje, ale dowiem się, bo w poniedziałek jadę ze swoimi psami do okulisty i chciałabym maluszka zabrać ze sobą.

Oczko wyglądało dzisiaj o niebo lepiej, więc rokowania są pomyślne. Wczoraj w ogóle wydawało mi się, że on ma pusty oczodół wypełniony ropą. Tego oczka nawet po zabiegach pielęgnacyjnych nie było widać :( TRAGEDIA...

No i kotek ma szanse na domek :)
Wszystko wyjaśni się w poniedziałek :)
Pani mi znana... Trafiłoby się kociakowi jak, nomen omen, ślepej kurze ziarno.

Yona

Post » Sob cze 16, 2007 17:28

hop!

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Sob cze 16, 2007 17:50

Ja myślę, że to bardzo dobry pomysł zabrać Teosia do oklisty, tylko niestey okulista drogi...Może zorganizować jakiś bazarek na okulistę.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Sob cze 16, 2007 21:05

Pipsi pisze:Ja myślę, że to bardzo dobry pomysł zabrać Teosia do oklisty, tylko niestey okulista drogi...Może zorganizować jakiś bazarek na okulistę.

Dzięki Pipsi, dam radę :)
Może jakąś zniżkę dostanę, jak z taką bandą przyjadę :lol:
A tak w ogóle, dni mi się już pomieszały z tego wszystkiego. Napisałam, że jutro idziemy do okulisty, a jutro przecież niedziela. W poniedziałek oczywiście, w poniedziałek :lol:

Yona

Post » Nie cze 17, 2007 8:17

reddie pisze:U mnie sprawdził się solcoseryl przy owrzodzeniu rogówki. Kota oczko ma teraz tylko lekko przymglone, czy nawet w ogóle nie widać, że było chore (nie mieszka już u mnie, więc nie jestem pewna, na fotkach wygląda jak normalne oczko). A początkowo stan oka był nieciekawy dość :?

Zosia mieszka u mnie i jej oczko wygląda czasami normalnie a czasami widać wychodzącą trzecią powiekę.Ale ogólnie wszystko jest ok.Oko wygojone i Zosia widzi na nie raczej normalnie.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pon cze 18, 2007 12:48

Dzisiaj rano odwiedziłam kotka...
To oczko z wrzodem wygląda teraz po prostu STRASZNIE. Wystaje z oczodołu o jakiś centymetr i wetka powiedział mi, że nie ma szansy na jego uratowanie. Rzeczywiście, to już nawet nie wygląda jak oko... :cry:
Na szczęście chyba nie odczuwa jakiegoś specjalnego bólu... :cry:

A jak domek, o którym wspominałam, nie wypali, to już nie mam pomysłu co robić...
Ja jestem psiara, nie mam żadnych doświadczeń z kotami... Nawet nie wiem, gdzie mogłabym go zawieźć... bo przecież nie do schronu :cry:

Kto zechce kotka bez oczka i na dodatek z kocim katarem... Nawet tutaj, wśród kociarzy nie ma co liczyć na DT. Każdy boi się, żeby mały nie zaraził jego kociego przybytku....
POMOCY !!!! :cry: :cry: :cry:

Yona

Post » Pon cze 18, 2007 22:17

koci katar da się wyleczyc, to akurat nie taki duży problem.
Z tego co mi wiadomo to koty niewidome, albo w ogóle bez oka, bez łapki, ogonków znajdują domy.To nie jest tak, że takie koty nie mają szans na dom.Jeśli już znajdą to są to zazwyczaj super domy.
A że są małe szanse na DT to nie kwestia kociego kataru tylko zalewu kociąt.Koty szczepione są bezpieczne a małe koty zabierane do DT i tak mają prawie zawsze koci katar.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto cze 19, 2007 11:49

co u małego??
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto cze 19, 2007 12:07

Zdrówko lepiej, ale domku brak. Dzisiaj ponaglano mnie...
Nie mam co z nim zrobić...

Chyba nie uniknie schronu... Nie wiem, co z nim tam zrobią...

Yona

Post » Wto cze 19, 2007 12:14

Biedny kociak. Rok temu moja Zuzia wygladala identycznie, niestety oczka nie udalo sie uratowac.
Powiem Wam tylko ze jest to rozrabiara jakich malo i jest pomimo braku jednego oka bardzo ładna i szczesliwa. I strrrrrasznie przymilasta.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto cze 19, 2007 12:21

Yona a nie masz możliwości oddzielenia kotka od psów i szukania mu domu?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

[następna]