nan pisze:Co do Relanium- wiem ze benzo maja przeciwwskazania przy chorej watrobie ale nie wiem na jakiej zasadzie, zwlaszcza te dlugodzialajace, z t2 8-12 h, ktore dlugo "siedza". Wiem tez jednak ze na wieszosci lekow jest w p/wskazaniach watroba i nerki i trzeba sie wczytac czy dzialaja toksycznie czy tez trzeba po prostu mofyfikowac dawke ze wzgledu na dluzszy okres poltrwania i uposledzony metabolizm/ wydalanie. Mysle ze lepiej wiedzialaby to Beliowen, ja sie na farmakologii kiepsko znam...
ja sie tez na farmakologii nie znam, ale Bajka - z chora watroba - po sterylce brala Relanium przez ponad tydzien, za wskazaniem naszej pani wet
stwierdzila, ze pomimo chorej watroby nie mamy innego wyjscia (kote trzeba bylo troche otumanic niestety)
ale mam nadzieje, ze Peritol zadziala, u mnie dziala na niejadki zawsze - i tak jak pisala Nan, czasem wystarczy raz na kilka dni podac
z tego, co wiem, to watroby u kotow sie nie usuwa wiec nie wiem, co pomogloby badanie wycinka - jedynie stwierdzenie na 100% co sie z watroba dzieje - czyli jaka jest marskosc? (ale to chyba juz wiecie z USG) czy to nie jest nowotwor? (ewentualna zmiana leczenia, ale tez chyba byloby widac na USG)
poczekaj az Peritol zacznie dzialac - jak kot zacznie jesc to ja nie widze wskazan do narkozy i otwierania go