Aduś-tymczas jest, nowy domek prosi o wsparcie-S.Kat

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 16, 2007 7:32

kochani powiem wam jak wygląda sytuacja obecnie............

Bajka w poniedziałek jedzie do nowego domku .......więc ucze Bonusa już ganiać z moimi Futrami miejsce do odizolowania mam tylko w pokoju corki ktora odkąd wrociła z zielonej szkoły wciaż pociera nos bo ją swędzi głownie po bokach , boje sie ze to na tle alergicznym , dlatego nie chcaiałam teraz juz więcej kotów bo możlwie że jest ich poprostu za duzo zawsze mielismy 1Kacperka od roku doszedł Otis a teraz od grudnia mam tymczasy i wciąż ich liczba sie zmienia a obecnie mam ich wszystkich 5 od ponad miesiąca... :roll: Bajka i Bonus mieszkali u cory w pokoju nie chciałąm ich wszystkich mieszac ale w obecnej sytuacji nie mam innego wyjscia i od poniedziałku wszystkie pokoje są otwarte zeby koty sie jakoś zintegrowały....bywa roznie najgorzej Bajka z Kiarusią a Kacper coraz mniej chce przebywac w domu i duzo spi na balkonie albo pod blokiem :(
do tego doszło jeszce jedno Ada jest nieszczepiona nie pozwalał dlugo na to jej stan zdrowia, a u mnie pojawiła sie nadostra forma panleukopeni , u mojego weta kilka bloków dalej przywozi pani do leczenia jednorazowo 14-20 kociaków w duzym wiklinowym koszu..........to moj wet do ktorego zawsze chodze , ostatnio biegam do niego tylko rano by zdążyc przed wizytą tych chorych futerek ..........no i to mnie przeraza najbardziej :cry: panleuk. nie musze nikomu tłumaczyc jak łatwo sie przenosi i niestety ryzyko istnieje dla Ady..........
podsumowując jak domek sie nie znajdzie i żaden tymczas w ciągu tego tygodnia, Ada trafi do mnie , nie jestem w stanie jej oddać do schronu i nigdy nie byłam ....................
bardzo prosze o domek , porostu sie boje ..................... :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Sob cze 16, 2007 7:35

ko_da1 pisze:kochani powiem wam jak wygląda sytuacja obecnie............

Bajka w poniedziałek jedzie do nowego domku .......więc ucze Bonusa już ganiać z moimi Futrami miejsce do odizolowania mam tylko w pokoju corki ktora odkąd wrociła z zielonej szkoły wciaż pociera nos bo ją swędzi głownie po bokach , boje sie ze to na tle alergicznym , dlatego nie chcaiałam teraz juz więcej kotów bo możlwie że jest ich poprostu za duzo zawsze mielismy 1Kacperka od roku doszedł Otis a teraz od grudnia mam tymczasy i wciąż ich liczba sie zmienia a obecnie mam ich wszystkich 5 od ponad miesiąca... :roll: Bajka i Bonus mieszkali u cory w pokoju nie chciałąm ich wszystkich mieszac ale w obecnej sytuacji nie mam innego wyjscia i od poniedziałku wszystkie pokoje są otwarte zeby koty sie jakoś zintegrowały....bywa roznie najgorzej Bajka z Kiarusią a Kacper coraz mniej chce przebywac w domu i duzo spi na balkonie albo pod blokiem :(
do tego doszło jeszce jedno Ada jest nieszczepiona nie pozwalał dlugo na to jej stan zdrowia, a u mnie pojawiła sie nadostra forma panleukopeni , u mojego weta kilka blokó dlaej przywozi pani do leczenia jednorazowo 14-20 kociakó w duzym wiklinowym koszu..........to moj wet do ktorego zawsze chodze , ostatnio biegamn do niego tylko rano by zdążyc przed wizytą tych chorych futerek ..........no i to mnie przeraza najbardziej :cry: panleuk. nie musze nikomu tłumaczyc jak łatwo sie przenosi i niestety ryzyko istnieje dla Ady..........
podsumowując jak domek sie nie znajdzie i żaden tymczas w ciągu tego tygodnia Ada trafi do mnie , nie jestem w stanie jej oddać do schronu i nigdy nie byłam ....................bardzo prosze o domek , porostu sie boje ..................... :cry:

przez cały czas czułam, że to tylko podpuchy :evil: Powinnam Cię za nie zamordować :evil: Ale nie wierzyłam w nie do końca, bo jak słucham Twoich opowieści o kocurkach, było dla mnie oczywiste, że takiej rzeczy nie mogłabyś zrobić. Masz wielkie serduszko :D Dasz radę, Ko_da, przy takich ogromnych wysiłkach, takiej pracy, niemozliwe, żeby się nie udało.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob cze 16, 2007 11:45

Adusia ma swojego obserwatora na allegro.
Ciekawe, czy ten ktoś się odezwie....
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Sob cze 16, 2007 12:43

obserwator obserwatorem, ale Adusia spadać na sam dół nie może. Zostało tak mało dni...
Obrazek

Femka

Post » Sob cze 16, 2007 18:32

nie spadaj maleńka ja wiem ze nam sie uda ..hopsaj do gory........
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob cze 16, 2007 19:45

znowu spadamy ........nikt nam nie chce pomoc chyba :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob cze 16, 2007 19:53

Ko_da, to nieprawda. Podrzucam, jak tylko mogę. :oops:
Obrazek

Femka

Post » Nie cze 17, 2007 14:26

do góry Adula

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie cze 17, 2007 18:09

ko_da1 pisze:znowu spadamy ........nikt nam nie chce pomoc chyba :cry:

bez przesady :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Nie cze 17, 2007 18:58

Ko_da, są jakieś efekty?
Obrazek

Femka

Post » Nie cze 17, 2007 21:47

pan od Dyzia i Rubinka poprosił swoją koleżanke Magde o pomoc i ta sie zgodziła dać tymczas Adusi :lol:
Magda ma też koteczke roczną swierzo po sterylce, więc zabierze Ade w sobote żeby jej koteczka doszła do siebie , teraz Ade trzeba koniecznie zaszczepić i zaopatrzyc w wyprawke , jeśli ktoś mogłby pomoc w zakupie specjalnej karmy dla niej i kilku puszek bardzo by mi to pomogło , obecnie mam jeszcze szczepienie Kiary do przeprowadzenia i dopiero co spłaciłam dług u weta, a jeszcze musze kupić dla Kacpra urinary ........ co tu dużo mówić , mam troche cienko finansowo :( taka jedna paczka kosztuje 20 zł to tylko 400 gram i wystarcza na tydzien , chciałaym kupić takie conajmniej 2-3 paczki albo jedną większą, ale najpierw musze sie zorientować ile to kosztuje, więc jeśli ktoś by chciał wspomoc Adusie w wyprawce do nowego domku byłabym bardzo wdzięczna :oops:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie cze 17, 2007 21:52

:dance: :dance2: :dance: :balony: :dance: :dance2: :dance:
Obrazek

Femka

Post » Nie cze 17, 2007 21:55

oczywiście szukanie domku docelowego trwa nadal :lol: :dance: :dance2: :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Nie cze 17, 2007 22:31

widzisz ko da świat jest tez pełen dobrych ludzi :D
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon cze 18, 2007 7:25

ko_da1 pisze:pan od Dyzia i Rubinka poprosił swoją koleżanke Magde o pomoc i ta sie zgodziła dać tymczas Adusi :lol:

wspaniałe wieści :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

[poprzednia][następna]