Dramat kotów w Polanicy, 6 kotów najprawdopod. nie żyje

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 13, 2007 13:13

Sterylki może da sie załatwic taniej, ale pytanie jest , gdzie te koteczki będa po zabiegu :?: jesli chodzi o cenę , mogłabym wynegocjowac korzystną w Dzierżoniowie ( u mojego znajomego weta)- blizej jest z Polanicy niż do Wrocławia; jest jeszcze problem transportu takiej ilości kotek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 13, 2007 18:50

podbijam...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro cze 13, 2007 22:13

Nie spadać, kiciuchy...
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro cze 13, 2007 23:28

Hops :)

orson

Od: Sob paź 28, 2006 9:21

Post » Czw cze 14, 2007 8:26

Mamy jeden domek tymczasowy :) dla jednej koteczki :)
Jak się cieszę :)

Rozmawiałam wczoraj z p. Ania - próbowała zorganizować zbiórkę na sterylki koteczek wraz z jakąś kobieta z jakiejś fundacji w Kłodzku, ale się nie udało nazbierać nawet na jedną.
Ma sie dowiedzieć, ile zaprzyjaźniony wet wziąłby.
Niestety weci kotek potem nie przetrzymają.
Przekręce do niej po południu, może już coś bedzie wiedziała.

Synuś wrócił z wycieczkowania - mam nadzieję, że da radę wjkleić dzisiaj zdjęcia

Aleksandro - dzięki :) za propozycję, tylko problem jest w przetrzymaniu ich po sterylce

Miłego dnia
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw cze 14, 2007 9:30

Cały czas mysle jak mogłabym pomóc... i nic - straaasznie daleko

Jedyne co to, moi rodzice zawożą pod koniec lipca ciocię do Lądka na rechabilitacje - będą wracać "na pusto" więc może zgodziliby się (jeszcze z nimi nie rozmawialam) przetransportować jakiegos kota/y do W-wy. Jesli oczywiscie znalazłby sie tu jakiś dom i kot miałby gdzie przeczekać do tego czasu...

Katek

Od: Wto gru 05, 2006 13:13

Post » Czw cze 14, 2007 12:27

W górę, łobuziaki :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw cze 14, 2007 15:08

Na pierwszą stronę, ale już! :wink:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Czw cze 14, 2007 15:21

Ewciu, dostałam chyba atrakcyjną propozycję tego ciachania ale chyba w tym celu to zadzwonię do Ciebie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt cze 15, 2007 0:01

Jeżeli znajdzie się transport do Krakowa to kocinki poza tym, że mają wynegocjowana niezłą cenę za sterylki to jeszcze zapewniony conajmniej dwudniowy pobyt w szpitaliku aby mogły dojść do siebie. Jednorazowo może przyjechać połowa czyli 7 sztuk, bo tyle jest miejsc. Potrzebny by był transport z Polanicy do Krakowa z pierwsza siódemką potem ich powrót i wzięcie następnej siódemki i ich powrót. No chyba, że gdzieś po drodze znajdą nowe domki. Druga sprawa, to finanse. AFN może zasponsorować w tej cenie sterylki z pobytem dla 3 dziewczynek, zostaje jeszcze 11. Czy ktoś może pomóc?

Tweety

Post » Pt cze 15, 2007 9:02

wracamy na pierwszą stronę i prosimy o pomoc transportową i finansową!

Tweety

Post » Pt cze 15, 2007 10:18

Mogę tylko podbić :( Dlaczego nie mogę więceeeej? :kotek: :twisted:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt cze 15, 2007 12:25

Tweety pisze:Jeżeli znajdzie się transport do Krakowa to kocinki poza tym, że mają wynegocjowana niezłą cenę za sterylki to jeszcze zapewniony conajmniej dwudniowy pobyt w szpitaliku aby mogły dojść do siebie. Jednorazowo może przyjechać połowa czyli 7 sztuk, bo tyle jest miejsc. Potrzebny by był transport z Polanicy do Krakowa z pierwsza siódemką potem ich powrót i wzięcie następnej siódemki i ich powrót. No chyba, że gdzieś po drodze znajdą nowe domki. Druga sprawa, to finanse. AFN może zasponsorować w tej cenie sterylki z pobytem dla 3 dziewczynek, zostaje jeszcze 11. Czy ktoś może pomóc?

Ja ma m dwa pytania ( to ne krytyka!)-czy dwa dni w szpitaliku wystarczy-może trzeba poszukac w Krakowie domów tymczasowych na troche dłużej-u mne koty rozlizywały sobie szwy na 3-4 dzień. podobno wtedy najbardzej swędzi. To pewne jest do załatwienia. Po drugie, ile dobrze doczytałam, to są koty domowe. Co z nimi będzie, jam wrócą do POlanicy. mże warto spróbowac porozmawiać z krakowskimi organizacjami i w3ystawić je na aukcjach w supermarketach 9wiem, ze to brzmi strasznie, w rzeczywistości jest przyzwoicie i jest to na pewno lepsze niż powrót do Polancy na ulicę).Kraków jest duży w sume 'kociolubny", a takiej polanicy pewnie nie mają szans. Chyba że ne doczytałam i koty nie są domowe-to mienia postać rzeczy.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt cze 15, 2007 13:28

Tosza pisze:
Tweety pisze:Jeżeli znajdzie się transport do Krakowa to kocinki poza tym, że mają wynegocjowana niezłą cenę za sterylki to jeszcze zapewniony conajmniej dwudniowy pobyt w szpitaliku aby mogły dojść do siebie. Jednorazowo może przyjechać połowa czyli 7 sztuk, bo tyle jest miejsc. Potrzebny by był transport z Polanicy do Krakowa z pierwsza siódemką potem ich powrót i wzięcie następnej siódemki i ich powrót. No chyba, że gdzieś po drodze znajdą nowe domki. Druga sprawa, to finanse. AFN może zasponsorować w tej cenie sterylki z pobytem dla 3 dziewczynek, zostaje jeszcze 11. Czy ktoś może pomóc?

Ja ma m dwa pytania ( to ne krytyka!)-czy dwa dni w szpitaliku wystarczy-może trzeba poszukac w Krakowie domów tymczasowych na troche dłużej-u mne koty rozlizywały sobie szwy na 3-4 dzień. podobno wtedy najbardzej swędzi. To pewne jest do załatwienia. Po drugie, ile dobrze doczytałam, to są koty domowe. Co z nimi będzie, jam wrócą do POlanicy. mże warto spróbowac porozmawiać z krakowskimi organizacjami i w3ystawić je na aukcjach w supermarketach 9wiem, ze to brzmi strasznie, w rzeczywistości jest przyzwoicie i jest to na pewno lepsze niż powrót do Polancy na ulicę).Kraków jest duży w sume 'kociolubny", a takiej polanicy pewnie nie mają szans. Chyba że ne doczytałam i koty nie są domowe-to mienia postać rzeczy.

dlatego napisałam, że conajmniej dwudniowy pobyt, jeżeli będzie potrzeba, żeby dłużej to nie będzie przeszkód tylko trzeba będzie dopłacić parę złotych.

a sprawa powrotu kociuszków martwi mnie również i to bardzo, bo co będzie dalej z nimi, bidusiami?

Tweety

Post » Pt cze 15, 2007 14:27

W Polanicy wrócą pewnie na ulicę :( Tym bardziej sterylki pilne! Jest 13 płodnych kocic, czyli za 3 miesiące na ulicach miasteczka pojawi się 60 nowych kotów!!! Co do aukcji - pogadam. Są w M1 (Zwierzęta Krakowa) i w Zakopiance (KTOZ). Tylko zblizają się wakacje, a to w Krakowie praktycznie "martwy sezon". Przy metodzie małego cięcia, młodych kotkach, nieciężarnych, te 2 dni pod okiem lekarza od biedy ujdą, pod warunkiem, że w Polanicy jeszcze przez parę dni będą w mieszkaniu opiekunki.

Przede wszystkim trzeba zabezpieczyć kasę na zabiegi - będą kastrowane hurtem, więc Tweety musi od razu wyłożyć większą kwotę. I transport! Może ktoś ma urlop, mogłby obrócić tam 2-3 razy, jeśli pieniądze na benzynę się znajdą? Logistycznie cały plan mnie lekko przeraża :wink:

Serce mi pęka jak pomyslę, że trzeba bedzie je wypuścić.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

[poprzednia][następna]