Banda K z Gdańska - Kasandra i Kobi - jest nas więcej :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 07, 2007 19:21

Ależ oczywiście, że zmieniają :D Jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz Lori z podwójnymi kiełkami, tak w okolicy 5-6 miesiąca życia. Świetny widok :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Od: Śro gru 15, 2004 13:27

Post » Czw cze 07, 2007 19:27

nikagda pisze:Dorzucę kilka fotek z ostatnich dwóch sesji w ogródku, może ktoś jeszcze do nas zajrzy :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarne futro w taki upał? 8O
Skandal :twisted:

śliczne są :D :D
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Czw cze 07, 2007 19:28

Wstyd się przyznać - dopiero zajrzałam do tego wątku :oops: . Ale za to przeczytałam w całości i od tej chwili jestem jego fanką :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw cze 07, 2007 19:29

Coś mi się wydaję, że moją Wściekliznę zęby swędzą już teraz. :twisted:

A jak tam u ciebie z pechem? Potykasz się na skórkach od bananów, kiedy murzynka przebiega ci drogę? :twisted:
Obrazek

Obrazek

Dobranocka

Od: Śro lis 29, 2006 19:53

Post » Pt cze 08, 2007 8:31

Witam nowych czytaczy ;)

Czarne futro w tym roku bardzo dobrze sobie radzi w upały. W zeszłym roku już podejrzewałam u Kaski chorobę serca, bo dosłownie minutka na słońcu i już kot ciężko dyszał, ale teraz jest ok.

Wczoraj futra spędziły ze mną pół dnia w ogródku - one wylegiwały się na chłodnych płytkach i wyglądały na całkiem szczęśliwe, a ja w słońcu tyrałam przy zielsku :mrgreen:

A czarny kot w domu przynosi szczęście a nie pecha - prawda to powszechnie znana :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Post » Czw cze 14, 2007 10:15

Taaaa, nie jest fajnie.

Kobi miał zwyczaj taki niefajny, że usiłował sikać w szafie. Kryta kuweta załatwiła problem.
Jakoś tak w kwietniu znowu mu się zdarzyło, potem kilka razy w maju - złożyłam to na karb kociego dojrzewania i mały poszedł pod nóż.
Niestety nic nie pomogło - od czasu kastracji już ładnych kilka razy zasikał mi buty :(

Po lekturze forum stwierdziłam, że może to jakaś choroba i wzięłam się za łapanie moczu do badania. Dzisiaj mi się udało, ale była cała akcja.
Wstałam bardzo bladym świtem. Szafa została wczoraj dokładnie zaklejona taśmą, żeby mu się wejść nie udało.
Bisiek do łazienki - ja za nim z kubeczkiem na mocz. Popatrzył na mnie jak na nienormalną i wlazł do krytej kuwety, choć zwykle sika w otwartej :D No to ja buch - ściągnęłam górę. Zdegustował się i poszedł.
Za chwilę powtórka z rozrywki - pokręcił się, pokręcił, kucnął do sikania a ja mu kubeczek pod tyłek. Znowu się spojrzał ciężkim wzrokiem i sobie poszedł. Wreszcie po ponad godzinie czajenia się przypiliło smarkacza ostro i udało mi się złapać wszystko co do kropelki :D

Teraz mocz siedzi w labie a ja siedzę na forum i czytam... i mam nadzieję, że mu się nie utrwali to sikanie na nasze buty.
Czym dobrze odsmrodzić szafę? Bo domestos jakoś tak średnio działa, a poza tym gnojkowi chyba się podoba jego zapach, bo jak tylko popsikam to chodzi i węszy, i próbuje lizać :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Post » Czw cze 14, 2007 13:56

Odebrałam wyniki Kobiego, czy ktoś mógłby na nie rzucić okiem i powiedzieć mi co jest nie tak? Będę bardzo wdzięczna, bo do weta mogę iść dopiero wieczorem.
(-) oznacza "negative"

GLU (-)
BIL (-)
KET (-)
SG >=1,030
BLO (-)
pH 6,5
PRO 30 mg/dL
URO 0,2 E.U./dL
NIT (-)
LEU MODERATE
COL YELLOW
CLA CLEAR
białko oznaczone ilościowo 79,9 mg/100
nabłonki Pi B(beta?)i wpw
krwinki białe 1-3 wpw
krwinki czerwone 0-2 wpw śr
wałeczki brak
składniki mineralne brak
pojedyncze bakterie
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Post » Czw cze 14, 2007 16:16

Podrzucę, może ktoś zajrzy :(
Skonsultowałam te wyniki telefonicznie z naszą panią wet i zaleciła urosept 1xdziennie tabletka i 1/2 no-spa 2x dziennie.
Co o tym sądzicie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Post » Czw cze 14, 2007 18:02

Czy możesz mi powiedzieć gdzie w Gdańsku jest laboratorium, w którym można takie badania zrobić. Mam podobny problem ze swoją kicią i w domu zasikane wszystkie dywaniki. A zaczeło się na dobre gdy niunię wysterylizowałam.

Zaki

Od: Czw cze 14, 2007 17:57

Post » Czw cze 14, 2007 19:16

Mocz zaniosłam do normalnego ludzkiego laboratorium w szpitalu studenckim i oddałam na swoje nazwisko.
U kogo sterylizowałaś swoją kocicę?
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Post » Czw cze 14, 2007 19:27

Rozumiem, że nie wspominałaś że to kotka,a nie Twoje?
Sterylizacja była robiona w przychodni na ul. Kaprów. Wszystko zagoiło się ślicznie i szybko, ale po jakimś czasie zaczęły się historie z oblewaniem dywaników i butów. Zdarza się to raz na parę dni, a poza tym kicia korzysta normalnie z kuwety.

Zaki

Od: Czw cze 14, 2007 17:57

Post » Czw cze 14, 2007 19:30

Dokładnie tak, nie mówiłam, że to kocie :) myślę, że się nie zorientowali ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Post » Czw cze 14, 2007 19:48

nikagda pisze:Dokładnie tak, nie mówiłam, że to kocie :) myślę, że się nie zorientowali ;)

Co najwyżej, jeśli wyniki kocie różnią się od ludzkich, pomyśleli, że jesteś jakoś dziwnie chora :wink:

A tak na marginesie - z badaniem moczu kota w ludzkim laboratorium są problemy? Bo krew to ja normalnie oddaję w szpitalu na Zaspie, ze skierowaniem weta co ma być badane i nie ma najmniejszych problemów. Jeszcze czasem z paniami miło sobie o kotach pogwarzymy :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw cze 14, 2007 19:51

hmmm, Nikagda, nie rozrozniam wszystkich skrotow ale chyba strasznie duzo bialka wyszlo :roll:
no i podejrzewam, ze mocz badany w ludzkim labie jako ludzki moze nie pokazywac roznej masci krysztalow, bo ludzie chyba takowych nie maja :roll: :wink:

wiec ja nie wiem, co sadzic o tych wynikach :(

jesli chodzi o Domestos - koty bardzo lubia jego zapach wiec uwazaj
ja w takich roznych pytaniach niezmiennie polecam Kocie ABC podklejone na gorze - Anja czesto je uzupelnia i gdybys je przejrzala, znalazlabys ten watek :wink::
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58156

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw cze 14, 2007 19:58

Też mi się zdaje, że tego białka to dużo wyszło :(
I dzięki za namiary na Vitopar - jutro postaram się go zakupić. Fakt - jakoś ostatnio nie zaglądałam do ABC, trzeba będzie nadrobić zaległości.
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

[poprzednia][następna]