Wątek Gosposi czyli Prezydenta- Rezydenta !!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 14, 2007 10:10

Odpoczynek po mnogich obowiązkach ;) :lol:
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Czw cze 14, 2007 10:46

Ale ten wysunięty podbródek- ewidentna oznaka cech władczych i przywódczych na każdej wysokości jest :lol: :lol: Gosposia ma bardzo ciekawy kolor- taki nietypowy odcień... Niby bura ale jednak taka srebrzysta.... I ten puchaty brzuch... A ja Ją w sobotę (dzięki Ani i Maryli) zobaczę !!!! :dance: :dance: A jak mi pozwoli to brodę wycałuję i brzuch wymiziam :dance: Doczekać się już nie mogę :lol:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw cze 14, 2007 11:52

to się pewnie zobaczymy :D też w sobotę będę w Fundacji :D
Obrazek

Akineko

Post » Czw cze 14, 2007 13:51

Strasznie się cieszę :) Ja wg wszelkich znaków na niebie i ziemi będę koło 11tej (jeżeli oczywiście Maryla mnie zaprowadzi a Ania mnie wpuści :wink:). Ale może Je jakoś ubłagam- obiecuję być grzeczna, nie rozrabiać i nie siedzieć długo :lol:

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Pt cze 15, 2007 19:52

Akineko a o której będziesz? Bo ja na 100% dotrę między 11- 12 (mam nadzieję, że na 11tą ale nie wiem jak tam mi pójdzie przebijanie się przez Wawę dlatego taki rozrzut :) Jutro jakieś strajki w sprawie drogi S8 zapowiadają... A że ja znam tylko trasę z Janek na lotnisko to nie mam żadnych podejrzeń ile czasu mogę zbałamucić :) Ruszamy w każdym bądź razie koło 9 tej z Łodzi. Już się doczekać nie mogę :)

Slonko_Łódź

Post » Pt cze 15, 2007 20:01

Słonko pozdrów ode mnie Gosposię :D I mniejszego słońca nieco :roll: dzisiaj o 7 już było nieźle na moim spacerku do pracy
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Nie cze 17, 2007 22:46

Byłam, widziałam :) Pogłaskałam.... i uciekłam :roll: Przez roboty drogowe mieliśmy poślizg i wpadliśmy jak po ogień tylko.... A u Ani na pogłaskanie każdego trzeba mieć naprawdę dużo czasu..... Bardzo dziękuję Ani i Maryli za umożliwienie spotkania z "moją" Gosposią, Akineko za cierpliwe pokazywanie domowników. Ciągle jeszcze nie ochłonęłam po tej wizycie.... Podziwiałam Anię od dawna ale teraz chyba jeszcze 10000 razy bardziej. Gosposia.... jakby to powiedzieć... nie była szczególnie przejęta naszą wizytą. W przeciwieństwie do psów i kociej młodzieży (jak to jest, że jak człowiek ucieka od dzieciarni to zawsze ma ją koło siebie :lol: ). Całe to futrzaste towarzystwo cudowne. Jestem pod wrażeniem. Tylko ciągle się z TŻtem zastanawiamy jak Ani udaje się położyć do łóżka.... Bo skoro my z 5 się ścigamy i czasami nie udaje się odbić poduszki to co z czterdziestoma pięcioma? To chyba już cud jest jak w ogóle jakiś skrawek miejsca dla Ani zostaje.... Chciałam dać Gosposi- tak zupełnie niesprawiedliwie- Jej prywatną tęczową myszkę ale oczywiście młodzież porwała :wink: Postaram się w tygodniu wstawić zdjęcia. Nie tylko naszej Prezydentowej :wink:

Slonko_Łódź

Post » Pon cze 18, 2007 9:52

Słonko, bardzo miło było Cię poznać (i Twojego TŻta też) :D

Gosposia dziękuje za prezenty :D Śliczny drapaczek od Was i zabaweczki zaanektowala co prawda młodzież ;) ale myślę, że Gosposia jak prawdziwa kocia dama nie będzie się o to gniewała.
PS. szkoda, że nie załapaliście się na karmienie :D
To niesamowity widok: 47 kocich ogonów w górze w pełnej gotowości (tylko piesków trzeba pilnować, żeby nie wyjadały ;) ) :lol:
Obrazek

Akineko

Post » Pon cze 18, 2007 10:20

Też żałuję, że tak tylko wpadliśmy i wypadliśmy... TŻ by jednak chyba padł gdybyśmy zostali jeszcze chociaż chwilkę- wiecie snooker.... http://www.sport.pl/sport/1,65025,4220719.html?skad=rss Ale jeżeli tylko będzie taka możliwość to powtórzymy spotkanie. Gosposia to naprawdę prawdziwa dama. A to wszystko co robią dziewczyny- Ania, Akineko, Maryla, Agnieszka i reszta.... No po prostu czapki z głów.... Koty z tak NIESAMOWITEGO miejsca muszą być niesamowite- gwarancja Producenta :wink: A Gosposia to kot idealny do dokocenia- Ona uwielbia być w stadzie i świetnie się w nim odnajduje- kto by chciał się dokocić bezproblemowo- bez awantur, bójek, dąsów i fochów- jest we właściwym wątku :lol: Gosposia miała chyba jakiegoś przodka z Somalii- ma nietypowy kolor (to nie zdjęcia zmieniają- Ona faktycznie taka jest :lol: ). Spokojna, pełna godności i cierpliwości..... Cud nie kot :)

Slonko_Łódź

Post » Wto cze 19, 2007 13:39

Słonko, specjalnie dla Ciebie:

Obrazek

Jak mi napisala Pani Ania Gosposia nie drapie fali, ale bardzo lubi w nie spać :D na dłużej jej starczy ;)
Dziękuję w imieniu Kici :D
Obrazek

Akineko

Post » Wto cze 19, 2007 21:03

Cudnie wykorzystuje drapak :lol:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw cze 21, 2007 13:54

Piękna kota, piekna historia ... teraz tylko Domek ... :)

Dzisiaj rozmawiałam z mamą jednej z koleżanek mojego synka, opowiadałam jej o kotach, które poznałam i bardzo polubiłam, mimo, że tylko wirtualnie. Ma sąsiadkę, która ma starego kocura, na dodatek przewlekle chorego ... Powiedziała, że jakby co, jakby kocuś umarł, to będzie pamiętać, żeby się do mnie zgłosić. I że w ogóle popyta. Niby to nic, ale ta mama jest bardzo "zwierzęca", ma kota, psa i ... konia ... więc może można mieć nadzieję, że nie zapomni .....
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt cze 22, 2007 15:46

Myszeńk@ dziękuję :)
Tylko pamiętać trzeba, że koty z Fundacji Bezpieczna Przystań, między innymi Gosposia, szukają domów w Warszawie.
Podam link do warunków adopcji: to bardzo ułatwia szukanie domu:
http://www.bezpiecznaprzystan.org.pl/ad ... r_adop.htm

I jeszcze śpioszek:

Obrazek
Obrazek

Akineko

Post » Pt cze 22, 2007 16:23

Myszeńko a ja jeszcze dodam, że dla Gosposi to idealny byłby domek zakocony- bo Ona lubi mieć swoje stado :) Widać po Niej, że czuje się lepiej w grupie niż sama (dziwne to w sumie- taka nie-egoistka- nie chce mieć Dużego tylko dla siebie :roll: ). Na dokocenie to będzie kot idealny- jeżeli ktoś nie chce przeżywać stresów, awantur i bójek to myślę, że Gosposia jest rozwiązaniem :) To taki słodki, spokojny kot.... Uwielbiam takie foootra- bez stresów, nerwów, zbędnych emocji.... Chill out permanentny :) Moja Świrunia jest taka :) Cud nie kot :)

A Akineko to cud nie fotograf :lol: Zdjęcia robisz mistrzowskie :) Jestem pod wielkim wrażeniem- tak śpioszka przyłapać :) (ja sobie wszystkie te zdjęcia ściągam na kompa.... I oglądam jak mam chandrę :) )

PS. Obroniłam się, jeszcze w sobotę następną egzamin i końiec :)

Slonko_Łódź

Post » Sob cze 23, 2007 17:08 autor

zdjęcia są mojego autorstwa :lol: wszak Pani Prezydentowa mieszka u mnie :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

[poprzednia][następna]