Kraków - puchate kociaczki już w swoich domkach :D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 09, 2007 15:21 Kraków - puchate kociaczki już w swoich domkach :D

Witam serdecznie

Do oddania są cztery kociaki - trzy kotki i kocurek, bure pręgowane tygryski, teraz mają około 6-7 tygodni, do wydania będą w ósmym. Zgarnięte są w piwnicy chwilkę temu bo jedna z lokatorek chciała się ich pozbyć... :( wyleczone, zdrowe - jeszcze chwilkę pomieszkają u mnie i mogą iść do dobrego domku.
Jedno z kociątek jest śnieżnobiałe i dymne, będzie na pewno długowłose, pozostałe również mają mięciutką sierść, ale w ich przypadku nie wiem co z nich wyrośnie. Kicie to rodzeństwo adoptowanego tu kiedyś Puchatka I, mogą się więc podać w jego ślady - to małe na pewno będzie miało futerko jak on i to już widać.

Więcej informacji, zdjęć i najbardziej bieżące wiadomości na stronie:
[link-nieaktualny]

Mieszkają w Krakowie, najlepiej by były adoptowane parami.

Kilka zdjęć urwisków: (więcej i większe u mnie na podanej stronie)

[link-nieaktualny]

kciuki za najlepsze na świecie domki! :)
Ostatnio edytowano Śro kwi 09, 2014 12:04 przez dominik, łącznie edytowano 3 razy
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Od: Wto sie 08, 2006 0:59

Post » Sob cze 09, 2007 23:25

Prześliczne.I te wielkie,przerażone oczy. :love:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 09, 2007 23:30

Dominik, ty to jak zrobisz zdjecia .......... 8O
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Nie cze 10, 2007 8:09

Cieszę się że kiciusie się wam podobają i miejmy nadzieję że znajdą dla siebie najlepsze domki na świecie :)
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Post » Nie cze 10, 2007 11:57

Dominik, podesle ci kilka kociąt - z takimi fotami to każde znajdzie dom :) a to jasniutkie szare puchate cudne ...
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Nie cze 10, 2007 19:48

Jasne puchate wszystkim strasznie sie podoba, każdy chce go adoptować, kiedy właśnie mi najbardziej na nim zależy by miało domek z kimś z rodzeństwa, śpi wtulone z kimś zawsze, samo piszczy, nawet ssać próbuje inne, a te ciapy mu na to pozwalają.

Kotki wszystkie będą miały conajmniej przedłużoną sierść, wszystkie są bardzo kochane dwa pręguski przyłażą do mnie sie przytulać zawsze. To przekochane kiciusie :)
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Post » Nie cze 10, 2007 20:54

niesamowite :1luvu:
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Nie cze 10, 2007 22:16

dominik pisze: dwa pręguski przyłażą do mnie sie przytulać zawsze

ale chyba nie ta, co mnie najbardziej lubi?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon cze 11, 2007 10:29

queen_ink pisze:
dominik pisze: dwa pręguski przyłażą do mnie sie przytulać zawsze

ale chyba nie ta, co mnie najbardziej lubi?

Ta właśnie jako pierwsza zaczęła przyłazić, bo się skapnęła kto żąrcie do michy dosypuje, a czasem ma coś ekstra w ręce jeszcze :) Nie bój się - to całkiem sprytny kot! :)
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Post » Pon cze 11, 2007 10:53

Trzymam kciuki za domki :ok: , a fotki przepiękne :love: kociaki oczywiście też ;)

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Wto cze 12, 2007 15:41

Yagutka pisze:Trzymam kciuki za domki :ok: , a fotki przepiękne :love: kociaki oczywiście też ;)

Dzięki :) jedna para już prawdopodobnie ma domek, czy ktoś chce drugą parę tygrysków przygarnąć? wszystkie pręgowane, śliczne i przytulaste :) wiedzą gdzie się robi siku i nie tylko, no i spryciarze wypracowały metody sępienia jedzenia nawet już (przychodzą i śpiewają, przytulają się i mruczą)..
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Post » Śro cze 13, 2007 19:42

Fajne są, brać, bo zabraknie :)
Poza tym już więcej Puchatków nie będzie, bo mamusia wykastrowana.

queen_ink

Post » Pt cze 15, 2007 22:10

Kotki się przypominają.

queen_ink

Post » Sob cze 16, 2007 9:01

No i wszystko się pokomplikowało :(

Moja kotka, którą mam na stałe zazwyczaj nie przepada za nowymi współlokatorami, gnębi ich okropnie, atakuje itp. W przypadku tych kotków co mnie bardzo zaskoczyło było na odwrót - strasznie się panicznie ich bała, zestresowana uciekała i zachowywała jakby coś się jej działo :/ Po wizycie u weterynarza okazało się, że ma rozległe zapalenie pakietów mlecznych. Dawno temu jak była brana to właśnie była na to chora. Miała wstrzymane mleko, zapalenie, musiała stracić dopiero co kotki, których nie dało się odkarmić, ledwo z tego biedna wyszła. Teraz kojarzy tamten czas i stąd ten paniczny lęk. Wczoraj u weterynarza po przebadaniu już zapalenie ustapiło, raczej kicię nie boli, ale dostała mleka, którego nie może się pozbyć (i na to kropelki). Muszę w takim razie adoptować te kociaki możliwie najszybciej :/ Nie chcę im teraz zmieniać na koniec domku tymczasowego, ale liczę że znają swoje miejsce.

Jeden z kotków jest zarezerwowany z całej trójki burasków, ale nie ten o który wszyscy pytacie. Pozostaje jeszcze jeden mały burasek i para - małe dymne i jego siostra. Ta dwójka powinna być adoptowana razem. Osoba dla której były zajęte po potwierdzeniu nagle zamilkła i nie pojawiła się po ślicznotki - tak że cała trójka jest jeszcze wolna, ale proszę tylko poważne osoby o kontakt.

Kotki skończyły już 8 tygodni. Nauczone idealnie korzystać z kuwety. Poza najmniejsza kicią mają bardzo wyraźne prążki i troszkę dłuższe futerko. Śmieszne niebieskie mają cienie na głowach, ciekawe co z nich wyrośnie.

[link-nieaktualny]
Zależy mi na czasie teraz już, leków na powstrzymanie laktacji mam tylko na kilka dni, najbardziej by pomogło jednak brak kontaktu z małymi po prostu. Maluszki są śliczne i bardzo kochane. Potem wrzucę jeszcze kilka ładnych zdjęć ich.
Ostatnio edytowano Śro kwi 09, 2014 12:04 przez dominik, łącznie edytowano 1 raz
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

Post » Sob cze 16, 2007 22:20

Obiecane zdjęcia :)
Jedno takie duże:

Oto jak Ami lubi się z kotkami:
[link-nieaktualny]

oczywiście te kolorowe linki powyżej są do kliknięcia :)
Dziś miałem zabiegany dzień, dlatego zdjęcia nie są tak rewelacyjne, ale mam nadzieję że się podobają.

Na chwilkę obecną:
kocurek - zamówiony (kasia odezwij się!)
bura kotka I - zarezerwowana do jutra (będzie pewne czy ma domek)
para - małe szare i bura siostrzyczka - wolna na razie (dwie osoby się zastanawiają i przekonują w domku, że koty najlepiej występują w dwupaku!)

Wspomniana para jest do adopcji razem, bo najmniejsza kicia sama się bardzo boi i musi jeszcze sporo nauczyć, żeby nie wyróść na kotkę gbura ;)
Ostatnio edytowano Śro kwi 09, 2014 12:04 przez dominik, łącznie edytowano 1 raz
Dominik, Ami & Malwa
Obrazek

dominik

[następna]