POTRZEBUJĘ TYMCZASY-PROŚBA O ZAMKNIECIE WATKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 04, 2007 17:50

No to domki hop do góry.

Krowiątka siedzą na moich kolanach bo tutaj najlepiej się śpi. Stwierdzam, że ostatnio cosik kiepsko z moją inteligencją bo dopiero po czterech dniach wpadłam na pomysł, ze mogę nogi ręcznikiem przykrywać. Wcześniej nie przykrywałam, więc możecie domyślić się w jakim stanie są moje nogi :-D
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Pon cze 04, 2007 20:23

hop

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon cze 04, 2007 21:18

jak tam aktualny kotostan?
pieniążkami nie wspomogę bo sama nie mam...
ale myśle że od lipca bede mogła wspomóc sobą. a może i DT dla jakich kociaków, najchętniej wymagających karmienia butelką ;)

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Wto cze 05, 2007 0:56

No i jakoś życie zmusiło mnie jednak do udziału w dzisiejszej łapance. Udziału.. hmmm... aktywnego :twisted:

efekt: z miotu 6-sztukowego 5 sztuk demoluje właśnie łazienkę Asi i Psoty
ostatni z miotu u Aleby właśnie dociera do reszty rodzeństwa u Aleby
czarna agis ma dwa kolejne ślepaki na stanie :twisted: (jeszcze dwa trzeba złapać zanim padną!!!)

opis może po pobudce...

choć moja wrodzona skromność chyba nie pozwala mi na dokładny opis :twisted: niech się Aleba wykaże:)

Napiszę tylko, że tyłek mam mniejszy niż myślałam :D
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto cze 05, 2007 1:06

Do zgarnięcia nastepujace mioty:
Korsaka - 1 kociak
Markowska - chyba 1 miot, na razie niewidoczny
Brzeska - 1 (podobno są 4, widziałam osobiście 1 sztukę - ten jeden jedzie do Tajdzi)
Bazar Różyckiego - z 1 miotu jeszcze 1 sztuka (do Modjeski do kompletu ) + 2 mioty jeszcze gdzieś są podobno
Krasiczyńska - 1 (dla Asi i Psoty) + 2 prawie ślepe (dla Czarnej Agis)Dobrowoja - 1 (3 sztuki już są u Niny B. + jeszcze jedno trzeba złapać) + jeszcze 1 miot raz widziano...
Nowolipki - 1 sztuka, nadal niedająca się złapać...
Cmentarz Powązkowski - 2 (mama wampirków i miła kotka bez ucha)
AWF - 1 (już tylko 2 sztuki żyją)
Klaudyny - 1
Wysockiego - 1 (3 sztuki)
SKĄDŚ - 2 kociaki bez matki (ale liczę na to, że jedna Pani je weźmie)
Marymoncka - 2 mioty + matki - umówione do Modjeski
11 listopada - 1 miot

koniec czerwca:
AWF - 1 (urodzony ok. 20 maja)
Obrazek

jopop

Post » Wto cze 05, 2007 1:19

jopop pisze:efekt: z miotu 6-sztukowego 5 sztuk demoluje właśnie łazienkę Asi i Psoty

Już nie ;)
Teraz - schowane za pralką - cztery dziewczyny odsypiają pierwszą dawkę socjalizacji:
http://i68.photobucket.com/albums/i28/p ... CT0585.jpg

Piąty - Tomcio - leży u mnie na kolanach i od czasu do czasu przypomina sobie, że niby jest dziki:
http://i68.photobucket.com/albums/i28/p ... CT0601.jpg

Asia_i_PSoty

Od: Czw maja 26, 2005 9:07

Post » Wto cze 05, 2007 1:20

No to my już też dotarliśmy do domu.
Nasz biało-bury kociak okazał się facetem, bardzo wrzaskliwym i bardzo bojowym. Początkowo zmylił naszą czujność, bo siedział w transporterku jak aniołek, grzecznie pozwolił się wyjąć, a potem nagle się wyrwał i jak pershing przeleciał po całej łazience. Odbił się kilka razy od ścian, wdrapał po rurze odpływowej na pralkę, wskoczył do wnętrza piecyka gazowego, wspiął się po rurach WEWNĄTRZ piecyka na samą górę, pobalansował na rurze odprowadzającej spaliny, a na koniec wlazł na drążki suszarki i huśtał się pod sufitem. Z suszarki zdjęliśmy go tuż przed tym jak zaczął się osuwać i zaraz pewnie by klapnął na dół :strach:
Szajbus jakiś i narwaniec jednym słowem ;)
Czyściochem i tak nie był, ale po zabawie w kominiarza jest już w ogóle mało reprezentacyjny :roll:
Oczy trochę zaropiałe, obmyliśmy z grubsza i zakropliliśmy.
Teraz kociak siedzi zaopatrzony w żarcie w łazience i dochodzi do siebie.
TŻ opatruje rany, bo futrzasty drań zdążył go dziabnąć po drodze. Dość niesympatycznie.
Ja siedzę i intensywnie myślę, bo w porównaniu z Borysem, Brunem i Bellą szajbus jest jakiś taki duży... Jakby jednak starszy... :roll:
Ale może on tylko tak skutecznie udaje wielkiego, groźnego kota ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto cze 05, 2007 1:28

Właśnie się z nimi uporałam - linco i floxal.
Na razie siedzą w transporterze - klatkę rozłożę jutro.

Są (dla odmiany)w kiepskim stanie - ostry kk, po jednym oku do wymiany... :evil:
Jedno ma wielkiego wrzoda.
Drugiemu oko krwawi - w wyniku szamotaniny nie jestem pewna czy to gałka, czy tylko powieka.
Są (dla odmiany) dzikie jak cholera - drą mordki jakbym je ze skóry obdzierała, budząc sąsiadów z całej kamienicy - jak jutro nic nie napiszę, to znaczy, że mnie zlinczowali :evil:
Poza tym gryzą i drapią też :twisted:
(haha, niespodzianka!!)tylko jeden - chłopczyk - jest czarny, dziewczynka jest bura!! - więc nie są (dla odmiany) wszystkie czarne.

Już te kociaki lubię. Będą naprawdę słodkie :D

Nie jestem pewna czy Maciek będzie jutro tego samego zdania... Nie będzie zachwycony... Mam nadzieję, ze bardzo się na mnie nie wścieknie :(

Spac...
Pobudka zaniecałe 4 godziny...
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Wto cze 05, 2007 6:47

Asia_i_PSoty pisze:
jopop pisze:efekt: z miotu 6-sztukowego 5 sztuk demoluje właśnie łazienkę Asi i Psoty

Już nie ;)
Teraz - schowane za pralką - cztery dziewczyny odsypiają pierwszą dawkę socjalizacji:
http://i68.photobucket.com/albums/i28/p ... CT0585.jpg

Piąty - Tomcio - leży u mnie na kolanach i od czasu do czasu przypomina sobie, że niby jest dziki:
http://i68.photobucket.com/albums/i28/p ... CT0601.jpg

a co to? zamiast wszystkie czarne, to nawet jednego czarnego nie ma? to jednak się sprawdza zasada, że czarne mieszkają u mnie a cała reszta u Ciebie :wink:
no trudno, czarne czy nie, to i tak kupię im kurczaczka, ugotuję i przywiozę. No i do wetki zabiorę, na świerzba się ucieszy, bo Agentka miała czyste uszy, to się tak dziwiła :wink: No i pooswajam chętnie :twisted:

morisowa

Od: Wto lut 28, 2006 9:31

Post » Wto cze 05, 2007 8:03

Ja tylko chciałam jeszcze dodać odnośnie wczorajszej akcji, że o ile kociaki dla Asi łapaliśmy kulturalnie na klatkę łapkę, to pozostałe zmusiły nas do pewnej gimnastyki - a szczególnie jopop ;)
Wypatrzyliśmy gnojki przez drzwi jednej z piwnic, były tuż-tuż za drzwiami, ale nie dawało się ich wyciągnąć. Musieliśmy dostać się do piwnicy, kociaki oczywiście zwiały w głąb, więc zaczął się wielki remanent i przegląd piwnicznych zbiorów :roll:
Jopop należą się 3 medale - za elastyczność, która pozwoliła Jej wepchnąć się w głąb piwnicy za stojącą tam szafę (transporter tą drogą przejść nie chciał, a jopop przelazła!), za ofiarne leżenie krzyżem na piwnicznej podłodze (zresztą w miejscu gdzie wcześniej leżał jeden z kociaków - jemu już nie zdołaliśmy pomóc :cry:) i za rozciągalne, wieloprzegubowe ramię, dzięki któremu wyłuskała kociaki z głębin tej piwnicy.
Wokół nas kłębił się kurz, nad naszymi głowami latały koty, matka maluchów, które teraz są u czarnej_agis, raz na jakiś czas wychodziła i łypała na nas ponuro...
Jednym słowem - było milusio :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto cze 05, 2007 8:32

jakbyście miały za dużo domów tymczasowych :twisted:
To koło mnie jest do zabrania:
1 sztuka czarnego kociaka (dwójka wczoraj do domu pojechała, sam został)
3 sztuki.... czarnych :twisted: kociaków

skończone 2 miesiące, zdrowe, odkarmione, conajwyżej świerzba mają
jakiś miłośnik czarnych reflektuje? :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto cze 05, 2007 12:46

PILNIE!!!!

Pani Ewa wraz panią Wiesławą zgarnęły ten miot z 11 listopada - 5 sztuk, jedzą same, są w mairę spokojne, oczy do kroplenia, bardoz głodne.

DT dla nich potrzebny natychmiast!!!! CHOĆBY JAKIEŚ POMIESZCZENIE GOSPODARCZE!!! + klatka!!!
Obrazek

jopop

Post » Wto cze 05, 2007 13:00

już założyłam:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61157

osoby wątek na pewno im nie zaszkodzi, ja mogę je gdzieś dowieść.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto cze 05, 2007 13:16

Ile tych maluszków jest. 8O
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Wto cze 05, 2007 15:56

Przynajmniej hopnę :-D
Obrazek

Blusik