OOOne mają już dom!!! ;-) - KIELCE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 01, 2007 8:11 OOOne mają już dom!!! ;-) - KIELCE

OLIWKA , OLIWIER I ICH MAMA OLA -ZNALAZŁY DOM!!

Chyba można powiedzieć o mnie szczęściara, ale nie do końca. Zacznę od początku….
Pierwsze kogo pamiętam to moja mama i dwoje mojego rodzeństwa. Było cieplutko, bezpiecznie, bardzo przyjemnie i co najważniejsze jedzenie na wyciągnięcie pyszczka. Zaczęliśmy się bawić z moimi braćmi i powolutku poznawać świat-wszystko pod okiem pilnującej nas mamy-bez niej balibyśmy się wychodzić. Mama ostrzegała nas zawsze przed maszynami na 4 kołach (nie wolno podchodzić jak się poruszają)i wielkimi silniejszymi potworami, które szczekają a jak się go zobaczy trzeba uciekać ale my jej nie słuchaliśmy-woleliśmy się bawić. Pewnego dnia leżeliśmy sobie jak zwykle z naszą mamą aż usłyszeliśmy niesamowity hałas nad naszymi głowami. W jednej sekundzie mama uciekła na drzewo, moi bracia też byli szybsi w ucieczce a ja zostałam tak przerażona, że aż łapki mi się trzęsły. To był potwór o którym mówiła mama, o nazwie pies- choć myślałam, że umrę ze strachu użyłam wszelkich form ataku, żeby go nastraszyć-zjeżyłam sierść, zaczęłam prychać i próbowałam nawet uderzyć go łapką-ale on był z 10 razy większy ode mnie. Nie było przy mnie mojej mamy i myślałam, że już nic mnie nie uratuje, aż tu nagle Ktoś odsunął psa i próbował mnie złapać. Nie wiedziałam czy ta istota (mama mówiła, że to człowiek) będzie chciała mnie skrzywdzić, dlatego na wszelki wypadek zaczęłam się znów bronić. Mimo moich pazurków wzięła mnie na ręce i zaniosła do koszyka, dała jeść i pić a potem wrócili moja mama i mój brat. Mama opowiedziała mi jak ludzie uratowali ją i moich braci przed potworem i przypomniała, że to dzięki człowiekowi żyjemy(choć zdarzają się tacy, którzy nas krzywdzą). Ludzie dają nam jeść, tylko oni potrafią głaskać za uszkiem, że jest nam tak przyjemnie, że aż musimy mruczeć. Mama powiedziała też, że ona nie miała szczęścia i nikt z ludzi się nią nie zaopiekował i dlatego musiała sama sobie radzić i pomimo tego, że ma nas to nie jest do końca szczęśliwa - bo chciałaby wiedzieć jakie to uczucie być tulonym, głaskanym i obdarzanym uczuciem przez człowieka. Pomyślałam, że mama musi mieć rację i też zaczęłam tego pragnąć. Jeden z moich braci miał już to szczęście-pewnie mruczy teraz z zadowolenia i przeciąga się przytulany głaskany przez człowieka w ciepłym domku.
Ja, brat i mama nadal czekamy……………

Obecnie cała kocia rodzinka przebywa w domu tymczasowym ofiarowanym przez forumowaą iza26 ale pobyt tam się kończy!! SZUKAJA PILNIE DOBREGO DOMU!!!!
znajdują się w Jędrzejowie.

do adopcji są 2 piękne puchate maluchy czarny (chłopiec) i jaśniutka (dziewczynka) oraz ich dzielna mama. kotka jest wysterylizowana.
Oliwier
Obrazek
Oliwka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
mama Ola
Obrazek
rodzeństo!
Obrazek

kontakt:
tel.- domek tymczasowy 608 254 344

lub mailem w sprawach formalnych:
e-mail: jur.ewa@wp.pl

zobacz inne wątki Kieleckie:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60978

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61003

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61002

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61345[/url]
Ostatnio edytowano Czw cze 28, 2007 21:08 przez Od-Nowa, łącznie edytowano 10 razy

Od-Nowa

Od: Pt cze 01, 2007 7:50

Post » Pt cze 01, 2007 8:50 Re: Dwa małe puchate szczęścia i ich mama - KIELCE

Pięknie piszesz o kiciach..
A ten jest po prostu absolutnie rozczulający.. :love:

Od-Nowa pisze:Obrazek

I.. witaj na forum.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt cze 01, 2007 9:13

bardzo serdecznie witam na forum :D na którym pewnie zagoszcze na dłużej. już niedługo znajdzie u nas dom inny kot szukający pomocy w kociarni :wink:

tekst napisała Miśka79 z dogomanii :oops: gdzie tworzy nam się ekipa poetycko sentymentalna ogłaszajaca Kieleckie zwierzaki :)

Od-Nowa

Post » Pt cze 01, 2007 12:40

dodam, że na psim forum gdzie się często udzielam (innym od dogomanii) kieleckie zwierzaki mają także dzielną przyjaciółkę, która daje super ogłoszenia i piękne zdjęcia, i już wielu psom pomogła znaleźć domy 8)

trzymam kciuki za adopcje :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 01, 2007 13:38

bardzo się cieszę,że jest doping :D koteczki przepiękne i domów szukają na już 8)
ściskam serdecznie dzielną przyjaciółkę Kieleckich zwierzaków (mamy jednego z nich u nas :lol: a raczej jedną bo to śliczna sunia)

Od-Nowa

Post » Pt cze 01, 2007 14:15

dzielna przyjaciółka na forum Świat Psów ma nicka saga :)

jeszcze raz- za domy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 16:07

to "nasza" Saga z dogomanii?? :wink:

kociaki piękne i muszą szybko znaleźć domy!!!!!!!!!!!

Od-Nowa

Post » Pt cze 01, 2007 16:08

nie wiem, czy Wasza z dogomanii, na pewno nasza ze Świata Psów :wink: (a ja jestem tam XAgawegaX, na dogo bez Agi)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 16:11

:lol: :lol: :lol: :lol: a już zaczęłam podejżewać ,że Ty to Saga 8)

Od-Nowa

Post » Pt cze 01, 2007 18:47

A ja mam ten sam nick na dogo i na miau - to ułatwia życie ;)

Kocią rodzinkę zawiozłem dziś do naszej pani prezes TOZ-u. Przedtem byliśmy u weta. Kociaki mają w uszach kopalnię świerzbowca, ich mama owo życie wewnętrzne ma znacznie mniej obfite. Pani doktor wyczyściła uszy całej trójce, zapuściła krople i odrobaczyła.

Kocia mama jest typowym kotem domowym - przytulastym, miziastym i kolankowym. Kocięta również załatwiają się do kuwety, są przesłodkie, ale - przynajmniej na razie - raczej spokojne. Mają około 5 tygodni.

W piwnicy u pani prezes mają do dyspozycji dużą klatkę wystawową, jedzenie i kuwetę. Dwa dni w takich warunkach wytrzymają bez problemu. Mam nadzieję, że w niedzielę wieczorem wrócą do kuchni u mojej teściowej ;)

PS. Są to na 100% koty domowe. Zostały podrzucone na podwórko w pobliżu kieleckiego schroniska dla zwierząt. Zostały zaatakowane przez psa, ale uratowała je Erka. Z kolei ich mamę musieliśmy ściągać z drzewa.

Prosimy o pomoc w podnoszeniu wątku :)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt cze 01, 2007 19:07

oczywiście będę podnosić, dzięki Sadze i jej wypowiedziom jestem pod wielkim wrażeniem tego, co robicie w Kielcach (jako dociekliwa modka domagałam się informacji :twisted: , z jednej strony zmartwił mnie ogrom pracy, z jakim macie do czynienia, z drugiej- ujęła mądrość i ofiarność Waszych wolontariuszy :D)
:ok: :ok: za wszystkich podopiecznych, żeby znaleźli super domki, i żeby nie było już wielu nowych zgłoszeń 8)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 19:18

oj Aga , te słowa to chyba przekleję na dogo. bo to bardzo miłe dla dziewczyn i Gema :wink: słowa!! i zawsze w chwilach gdy "niebo pęka" :) a zwierzaków przybywa są one jak tratwa!!

Od-Nowa

Post » Pt cze 01, 2007 20:18

Od-Nowa pisze:oj Aga , te słowa to chyba przekleję na dogo. bo to bardzo miłe dla dziewczyn i Gema :wink: słowa!! i zawsze w chwilach gdy "niebo pęka" :) a zwierzaków przybywa są one jak tratwa!!

bardzo się cieszę :D tylko jak będziesz przeklejać, pamiętaj- cytat z XWegiX :wink:

po prostu przy pierwszym poście Sagi wypytałam o podejście do kastracji, o "źródła" zwierzaków (jak to pytania do forumowego nowicjusza ogłaszającego kilka szczeniąt), a że się okazało, że chodzi o kielecki TOZ, który poznałam z jak najlepszej strony przy sprawie starachowickiego schroniska, wszystko stało się jasne :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 01, 2007 22:28

XAgaX, dziękujemy za miłe słowa i chęć pomocy :)

A teraz jeszcze kilka zdjęć ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt cze 01, 2007 22:34

A ten kociak z przedostatniego zdjęcia to mnie nie połknie przypadkiem? :wink:

CUDNY jest :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[następna]