Banda Zombie - Stanikowa w nowym domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2007 13:19

Małe odkryło drzewo, wbiega i zbiega...mam tylko podejrzenie, że w tym cudownym odkryciu pomogły jej wróbelki, ktore siedza na mojej jabłonce i czuje, że ona do nich tak wbiega... mam się szykować na jakies zdobycze? Jak czujecie? Wczoraj przyniosła tylko dzdzownice...:)

inteliq

Od: Nie mar 25, 2007 14:23

Post » Czw maja 24, 2007 13:25

Sarabka dopada ćmy i komary w czasie 2-3 sekund od pojawienia się w domu
a następnie bawi się zdobyczą z 10minut zanim szczęśliwa przystąpi do konsumpcji
lub wpadnie Simbutek i zrobi to za nią
więc wróble, myszy itp. na poduszce lub przed łóżkiem raczej są bardzo prawdopodobne :D

PS po kąpieli to nawet król lew Simbo Wspaniały wygląda jak półtora nieszczęścia
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw maja 24, 2007 17:48

inteliq pisze:Małe odkryło drzewo, wbiega i zbiega...mam tylko podejrzenie, że w tym cudownym odkryciu pomogły jej wróbelki, ktore siedza na mojej jabłonce i czuje, że ona do nich tak wbiega... mam się szykować na jakies zdobycze? Jak czujecie? Wczoraj przyniosła tylko dzdzownice...:)

:D Prędzej czy później kochana koteczka przyniesie Ci jakiś prezent, świeże mięsko do natychmiastowego skonsumowania. Po prostu od ust sobie odejmie żebyś nie napychała się tymi niejadalnymi owocami i warzywami i chlebem i mnóstwem innych rzeczy. :wink: Nie martw się, kocinka o ciebie zadba.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw maja 24, 2007 20:44

A ja dżdżownice wczoraj wyrzuciłam, pewnie Małe sie obraziło i nie spało ze mna dlatego. Powinnam była ją zjeść. Następnym razem zjem. ZJEM.

inteliq

Post » Czw maja 24, 2007 21:39

:D Niestety cała sztuka polega na takim pozbyciu się "towaru" żeby ofiarodawca nie widział. Kici trzeba serdecznie podziękować za dobre serce, pochwalić, przytulić i ogólnie docenić :twisted: a za plecami..... Oczywiście, jak nie chcesz żeby się Małe na Ciebie śmiertelnie obraziło.
Kropka sypiała z moją córką i w dowód wdzięczności codziennie rano dziecko miało na dywaniku przed łóżkiem świeżutką, jeszcze ciepłą myszkę. Kocina od ust sobie odejmowała śniadanie żeby dziecko nakarmić. Widocznie uważała, że ja ją karmię zupełnie nieodpowiednio. Kochana koteczka :D
Uważaj tylko żeby Małe nie zaczęło Ci znosić zdobyczy do łóżka. Jeden z moich kotów świeżutkie myszki wrzucał zgrabnym ruchem łapki mojemu mężowi pod kołdrę. Ponieważ było to baaaaardzo wcześnie rano i chłop spał kamiennym snem, myszka wpadała między nasze zestawione tapczany. Stamtąd po jakimś czasie rozsiewała charakterystyczną woń a ja długi czas nie mogłam zlokalizować źródła, dopóki nie postanowiłam zrobić generalnych porządków i nie rozsunęłam tapczanów. :? Była między nimi cała kolekcja wysuszonych myszek. :roll: Tyle dobrego jedzonka się zmarnowało :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt maja 25, 2007 7:18

:ryk:

czarna.wdowa

Post » Wto maja 29, 2007 19:01

Karmelek szaleje w wysokiej trawie, pieknie mu na zielonym tle. Cieagle sie mnie boi, ale wyciagam go spod lozka i biore pod koldre, wtedy mruczy. A jak pieknie skacze, bawi sie z Frania w tej trawie i skacze jak zając, wysoko, daleko i z podniesionym ogonem.

inteliq

Post » Śro maja 30, 2007 11:30

Małe mi ostatnio zostawia niespodzianki...na podlodze, na łozku. Co moze byc tego powodem?

inteliq

Post » Pt cze 01, 2007 19:49

hello, podnosze, pomozcie:)

inteliq

Post » Pon cze 04, 2007 7:38

niestety nie pomogę bo się nie znam
Sarabka czasami też tak robi kiedy w ferworzez zabawy nie ma czasu skończyc wszystko w toalecie

ale podrzucę może odezwie się ktoś kompetentny

czarna.wdowa

[poprzednia]