Już jestem (wreszcie). Nie przejrzałam jeszcze całego wątku, ale wiem od Puss, że do tej pory nic nie wskazywało na tak ciężki stan Elficzka. Wczoraj zadzwonili do mnie ze szpitala z informacjami, w pierwszej chwili wyglądało, że jest gorzej niż źle. Później rozmawiałam z jeszcze jednym lekarzem i okazało się, że nie jest aż tak tragicznie, jednak po tym pierwszym telefonie byłam w tak ciężkim szoku, że niewiele zapamiętałam z drugiej rozmowy

Już nadrobiłam zaległości, jeszcze raz zadzwoniłam do szpitala i powtórzę to co napisała Puss -
Elfik bardzo, bardzo pilnie potrzebuje dobrego domu
Kicia ma mocznicę i anemię. Była płukana dożylnie, jednak mocznik nadal wzrasta, ostatnie wyniki to: keratynina 4, mocznik 205

Jest codziennie płukana kroplówkami, dostaje leki, na razie bez efektu, ale mam nadzieję, że następne wyniki będą już lepsze. Kolejny problem to anemia. Ibe już napisała o przetoczeniu krwi, ja również o tym rozmawiałam - z uwagi na możliwe powikłania po przetoczeniu lekarze chcą jeszcze zastanowić. Na razie będzie miała podawane preparaty pobudzające produkcję czerwonych krwinek, niestety też koszmarnie drogie
Reasumując - z Elficzkiem jest źle, a stres nie jest sprzymierzeńcem w walce z chorobą. Kicia oprócz leczenia potrzebuje spokoju, troski, miłości, jednym słowem -
domu. Dobrego, mądrego domu, gdzie będzie leczona i otoczona opieką.
Lepsze wieści są o Irence, jej stan jest stabilny i wkrótce kicia powinna być zdrowa, oczywiście również dla niej szukamy dobrego domku.
Ostatnia sprawa to finanse. Niestety sytuacja wygląda nieciekawie

Dzisiaj zrobię rozliczenie za ostatni tydzień, ale już zerknęłam na wyciąg i widzę, że nie jest dobrze, a wszystkie zapasy jakie mieliśmy pójdą na rachunek za leczenie Domino, tam ciągle brakuje kilkaset złotych. Genowefo, wielkie dzięki za propozycję Allegro, ale nie chcę zawracać Ci głowy, ja mam już gotowy szablon na aukcje, będzie mi łatwiej. Zaraz tym się zajmę, postaram się również wystawić trochę bazarków. Muszę nadrobić tygodniowe zaległości, więc wybaczcie mi jeżeli niezbyt regularnie będę tu zaglądać

Ibe codziennie jest w szpitalu, więc mam nadzieję, że nadal na bieżąco będzie nas informować o koteczkach.
Jeśli chodzi o karmę to Elfik potrzebuje ROYAL CANIN Renal (lub ewentualnie inną nerkową), a Irenka ROYAL CANIN Intestinal