Śpij Elfiku [*] ;( / Irenka w DT :) szukamy domu!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 29, 2007 9:16

puss pisze:słuchajcie, rozmawiałam wczoraj z Bajką -
z Elfikiem nie jest dobrze - powinna codziennie dostawać kroplówki i do tego ma mocznicę. Elfik potrzebuje dobrego domku, który się nią zaopiekuje. to jest pilne i ważne!!

na cito potrzebny domek dla Elfika :(

Irenka ma się w miarę dobrze.

jakie dokladnie elfik ma wyniki ( keratynina i mocznik)?

epti

Od: Śro lis 15, 2006 14:10

Post » Wto maja 29, 2007 9:25

Do mnie przyjeżdżają bidy z Katowic na tymczas.
Mogę tylko podnieść :cry:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto maja 29, 2007 9:27

może by zmienić tytuł

genowefa

Post » Wto maja 29, 2007 9:33

zmieniłam tytuł (zapomniałam, że to ja zakładałam ten wątek :oops: )
Bajka musi wejść na forum, żeby napisać coś konkretniejszego niż to co ja napisałam.
ja też teraz nie pomogę :( wyciągnęłam w ostatnich dwóch miesiącach 4 koty z Korabiewic i 2 nadal są u mnie.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto maja 29, 2007 10:31

Właśnie rozmawiałam z lekarzem, z Elfikiem jest faktycznie nie najlepiej.

Sugerowane jest przetoczenie krwi, ma bardzo niski hematokryt i podwyższony mocznik. Należy podjąć szybką decyzję w sprawie transfuzji (koszt ok. kilkaset zł.)

Miała robione USG, które wykazuje przewlekłe zapalenie.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ibe

Od: Pt maja 18, 2007 17:16

Post » Wto maja 29, 2007 11:00

ibe pisze: Należy podjąć szybką decyzję w sprawie transfuzji (koszt ok. kilkaset zł.)

:crying:

Myślałam o tym, żeby zrobić aukcje charytatywną na allegro, ale nie wiem jak się zabrać do tego :oops: Ludzie musieliby wpłacać na konto Elfika, ale to ja musiałbym wystawiać komentarze. Musiałbym mieć bardzo rzetelne info kto wpłacił.

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto maja 29, 2007 11:01

nie wystarczy codzienne plukanie kroplowkami , fortekor i furosemid, zeby sie przeczyscila z mocznika?
Ta druga informacja, o zbyt niskim czyms tam, nic mi nie mowi. Co to oznacza?

epti

Post » Wto maja 29, 2007 11:04

lekarka prowadząca powiedziała Bajce, że transfuzja nie jest potrzebna.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto maja 29, 2007 11:06

puss pisze:lekarka prowadząca powiedziała Bajce, że transfuzja nie jest potrzebna.

Spadek poziomu hematokrytu może świadczyć o przewodnieniu albo niedokrwistości

nawadnianime mozna tez wyplukac potas, i wtedy kota bola wszystkie miesnie.

epti

Post » Wto maja 29, 2007 11:36

Już jestem (wreszcie). Nie przejrzałam jeszcze całego wątku, ale wiem od Puss, że do tej pory nic nie wskazywało na tak ciężki stan Elficzka. Wczoraj zadzwonili do mnie ze szpitala z informacjami, w pierwszej chwili wyglądało, że jest gorzej niż źle. Później rozmawiałam z jeszcze jednym lekarzem i okazało się, że nie jest aż tak tragicznie, jednak po tym pierwszym telefonie byłam w tak ciężkim szoku, że niewiele zapamiętałam z drugiej rozmowy :oops: Już nadrobiłam zaległości, jeszcze raz zadzwoniłam do szpitala i powtórzę to co napisała Puss - Elfik bardzo, bardzo pilnie potrzebuje dobrego domu
Kicia ma mocznicę i anemię. Była płukana dożylnie, jednak mocznik nadal wzrasta, ostatnie wyniki to: keratynina 4, mocznik 205 :cry: Jest codziennie płukana kroplówkami, dostaje leki, na razie bez efektu, ale mam nadzieję, że następne wyniki będą już lepsze. Kolejny problem to anemia. Ibe już napisała o przetoczeniu krwi, ja również o tym rozmawiałam - z uwagi na możliwe powikłania po przetoczeniu lekarze chcą jeszcze zastanowić. Na razie będzie miała podawane preparaty pobudzające produkcję czerwonych krwinek, niestety też koszmarnie drogie :cry:
Reasumując - z Elficzkiem jest źle, a stres nie jest sprzymierzeńcem w walce z chorobą. Kicia oprócz leczenia potrzebuje spokoju, troski, miłości, jednym słowem - domu. Dobrego, mądrego domu, gdzie będzie leczona i otoczona opieką.

Lepsze wieści są o Irence, jej stan jest stabilny i wkrótce kicia powinna być zdrowa, oczywiście również dla niej szukamy dobrego domku.

Ostatnia sprawa to finanse. Niestety sytuacja wygląda nieciekawie :cry: Dzisiaj zrobię rozliczenie za ostatni tydzień, ale już zerknęłam na wyciąg i widzę, że nie jest dobrze, a wszystkie zapasy jakie mieliśmy pójdą na rachunek za leczenie Domino, tam ciągle brakuje kilkaset złotych. Genowefo, wielkie dzięki za propozycję Allegro, ale nie chcę zawracać Ci głowy, ja mam już gotowy szablon na aukcje, będzie mi łatwiej. Zaraz tym się zajmę, postaram się również wystawić trochę bazarków. Muszę nadrobić tygodniowe zaległości, więc wybaczcie mi jeżeli niezbyt regularnie będę tu zaglądać :oops: Ibe codziennie jest w szpitalu, więc mam nadzieję, że nadal na bieżąco będzie nas informować o koteczkach.

Jeśli chodzi o karmę to Elfik potrzebuje ROYAL CANIN Renal (lub ewentualnie inną nerkową), a Irenka ROYAL CANIN Intestinal
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto maja 29, 2007 11:47

BAJKA-BB pisze:Kicia ma mocznicę i anemię. Była płukana dożylnie, jednak mocznik nadal wzrasta, ostatnie wyniki to: keratynina 4, mocznik 205 :cry: Jest codziennie płukana kroplówkami, dostaje leki, na razie bez efektu, ale mam nadzieję, że następne wyniki będą już lepsze. Kolejny problem to anemia.
Reasumując - z Elficzkiem jest źle, a stres nie jest sprzymierzeńcem w walce z chorobą. Kicia oprócz leczenia potrzebuje spokoju, troski, miłości, jednym słowem - domu. Dobrego, mądrego domu, gdzie będzie leczona i otoczona opieką.

Jeśli chodzi o karmę to Elfik potrzebuje ROYAL CANIN Renal (lub ewentualnie inną nerkową), a Irenka ROYAL CANIN Intestinal

Nie jest tak zle, nasz siersciu ma gorsze wyniki. Powinnismy miec gdzies w domu kilka fiolek furosemidu - jak wygrzebie moge oddac, Joszce nie dajemy. Mamy tez obnizajacy cisnienie enerenal. Jesli ktos wezmie elfika sluze lekami i informacjami dot. opieki nad nerkowcami.

epti

Post » Wto maja 29, 2007 11:50

Zaraz zmienię zamówienie, napiszcie mi na pw gdzie i w jakich godzinach dowieść żarełko jak już do mnie dotrze.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto maja 29, 2007 11:53

No i niestety nadeszły smutne wieści.....postaram się jutro wysłać 100zł ,na początku czerwca wyślę kolejną 100zł ,bardzo mi przykro z powodu Elficzka ,mam nadzieję,że wszystko dobrze się skończy.Trzymam kciuki za Elficzka.

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto maja 29, 2007 11:59

genowefa pisze:Zaraz zmienię zamówienie, napiszcie mi na pw gdzie i w jakich godzinach dowieść żarełko jak już do mnie dotrze.

Może do Ibe? Chyba będzie najpewniej zanieść do szpitala. Ibe, może tak być?
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto maja 29, 2007 12:29

Szukamy domu !!!! Pilnie szukamy!!!!!

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03