Kajtek Kostek i Puma, Amber odszedł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2007 12:10

Powolutku dochodzimy do siebie, mam nadzieję, że Foksiu wróci do nas, może w innym futerku.

Mieliśmy ostatnio goscia na tymczasie, dziką kotkę po sterylce (dzieki akcji ciach). To moja dzika kotka, którą dokarmiam pod blokiem. Mieszkała w klatce w duzym pokoju, moje koty chodziły dookoła i wąchały ale nie było innego wyjścia - kicie trzeba było ciachnąć. Miałam nadzieje, że może sie oswoi, że może zostanie. Ale nie chciała, dzikun totalny więc została wypuszczona na wolność. Codziennie przychodzi na jedzonko wraz z kilkoma swoimi towarzyszami. Teraz pełni rolę pani domu i pilnuje misek :D Jej córcie odłowiłam w grudniu - ma już domek, a synka nie udało mi się złapać, teraz przychodzi z mamunią na papu.
Kajtek i Kolcia nawet bardzo nie prychali i nie zaczepiali kici, tak jakby wiedzieli, że musi mieć spokój. Bawią się i szaleja razem, Kajtkowi się przytyło bo brakuje szalonych gonitw i zabaw z Foksiem. Zrobili się oboje bardziej miziaści tak jakby chcieli zapełnić pustke po nim, przychodzą na kolanka, co zdarzało sie sporadycznie.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Śro kwi 04, 2007 13:18

Miło Cię czytać :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon maja 28, 2007 8:18

U nas ostatnio tyle sie działo, że az wstyd, że nic nie napisałam w swoim watku :oops:
Najpierw były na tymczasie dwie przecudne panienki z tego watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=598058start=0
Kajtek i Kolcia zachowywali sie przyzwoicie tak jakby wiedzieli, że dziewczyny sa po przejściach i potrzebuja spokoju, potem miały sterylki więc tez były słabiuchne. Gdy dochodziły do siebie szalonym zabawom nie było końca :D Teraz juz są w swoich nowych cudownych domkach.
W poniedziałek przybył do nas Rudy - biedaczek bardzo wycieńczony i odwodniony http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60200&start=30 Moje kochane koty nawet nie burczały na niego chyba czuły, że jest źle. Kajtuś nawet próbował wylizywac Rudemu obfajdaną dupkę.
Teraz bawia się wspólnie aż miło popatrzeć :D
W piatek przyjechał do nas z Warszawy nasz trzeci kot czyli syjam Amber. Kajtek z Kolą popatrzyli z rezygnacją na swoją szaloną pańcię, powachali nowego troche posyczeli w celu pokazania, że to jednak oni tu rzadza i tyle 8)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc6 ... 09bf0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/45a ... 51574.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/168 ... 30f4e.html
Amber bardzo przestraszony był podróżą i nową sytuacja, ale powoli wyzbywa się strachu i zaczyna brykać z resztą kotów
Obrazek

Irma

Post » Pon maja 28, 2007 11:41

Nikt nie podziwia mojego nowego domownika.
Amber biedak pierwszy raz w życiu jechał tak daleko, przywiozła go dla nas siostra aasiiaa, jeszcze raz bardzo dziekuję :D Był wystraszony okrutnie, na dodatek moje koty musiały go dokładnie obwąchać i na wszelki wypadek obsyczeć, żeby sobie nie myslał :twisted: Pierwszy dzień spędził zamkniety w pokoju z kuwetką i jedzonkiem. Do mnie jest nieufny, za to od początku przypadli sobie do gustu z moim synem. Może dlatego, że Amber mieszkał z panem i jest przyzwyczajony do faceta. Dzisiaj w nocy wepchał się do łózka i spał z moim TZ. Jak na syjama przystało jest smiałym i bardzo ciekawskim kotem i chyba ta ciekawość powoduje to, że szybciutko sie do nad przyzwyczaja. Jest cuudny :1luvu:
Jak wspaniale jest spełnić marzenie, bo zawsze marzyłam o syjamie.
Obrazek

Irma

Post » Pon maja 28, 2007 11:43

ja tam podziwiam :wink:
ale i tak mam nadzieje na szybkie podziwianie z mizianiem włącznie :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon maja 28, 2007 11:50

poznałam cudownego Amberka :1luvu: ślicznota
ale Irma chyba nadal szuka dla siebie syjama, bo Amber chodzi za TZ-tem
i synem Irmy :lol:
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Pon maja 28, 2007 12:16

Tu Amberek odkrywa uroki korzystania z drapaka
http://www.imagehosting.com/show.php/69 ... 4.jpg.html
A zarazem ciekawie przyglada się co tez reszta kotów wyczynia tam na dole
Obrazek

Irma

Post » Pon maja 28, 2007 13:29

:lol: :lol: :lol:
znaczy sie masz teraz 4 koty?
a gdzie fotki Kolombiny? :twisted: :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 28, 2007 13:38

:oops: No cztery, ale jeden tymczas :D
Czyli moich na stałe jest trzech. Fotki reszty będą, cztery brykajace koty ciężko sfocić :D
Obrazek

Irma

Post » Pon maja 28, 2007 13:39

Irma pisze::oops: No cztery, ale jeden tymczas :D
Czyli moich na stałe jest trzech. Fotki reszty będą, cztery brykajace koty ciężko sfocić :D

Irma, ja czekam na zdjecia Coli, nooooo :wink: :twisted:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 28, 2007 13:51

Ale ja w pracy jestem, jak rozpracuje fotki, które mi przysłała anemon to wtedy wstawie, troche ciężko mi to idzie bo za bardzo biegła w tym nie jestem :oops:
Obrazek

Irma

Post » Wto maja 29, 2007 12:15

A ja się pochwalę :wink:
Poznałam Amberka osobiscie :D
Wspaniały kot.
Cudnie daje buzi. Miodzio :1luvu:

Kajtek i Kola są kochani
Przyjmują kolejnych kocicich kolegów z pełną wyrozumiałością.
Kola, jako jedyna kobieta w towarzystwie, z pewna dozą pogardy dla męskiego motłochu :twisted:
Kajtus niczym dobrotliwy wujek. Jest nastawiony przyjaznie i opiekuńczo.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto maja 29, 2007 12:19

Śliczności :D gratuluję! :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto maja 29, 2007 12:30

anemonn pisze:poznałam cudownego Amberka :1luvu: ślicznota
ale Irma chyba nadal szuka dla siebie syjama, bo Amber chodzi za TZ-tem
i synem Irmy :lol:

Tez mam 2 koty "po mężczyznie", na początku łaziły za TZ, ale po jakimś czasie zaczęły łazić za mną ( przecież w końcu ja daje jedzonko do miseczki :D ) Myślę, że jak kot troche ochłonie to sobie wybierze odpowiednią panią :wink:

A tak w ogóle to gratuluje pięknego dokocenia.

Kiciuś piękny. A nie tęskni za swoim panem?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto maja 29, 2007 13:07

Amberek zachowuje sie jakby to zawsze był jego dom, widocznie mój syn przypomina mu jego pana, a nadmiar wrażeń i kotów nie pozwala mu na rozmyslania :wink: Bardzo ładnie bawi sie z moimi kotami, wczoraj polował na muchę - cudny widok :D On jest niesamowicie zwinny i gibki. Miziasty niesamowicie, wystawia brzuchola do głaskania.
Jeżeli chodzi o jedzenie to zjada tylko i wyłącznie sucha karmę, nie daje sie przekonac do leonarda, ani do mięska, ani surowego, ani gotowanego. Może z czasem bedzie jadł mokre? Może chociaz z ciekawości spróbuje? Zobaczymy. Dokocenie przebiegło tak łagodnie, tak bezproblemowo, że az trudno w to uwierzyć. Moje koty przyjęły nowego bez żadnych fochów, jakby ich kolegą wrócił do domu po dłuzszej nieobecności. A może juz przywykły, ze pańcia ciągle jakiegos kota do domu sprowadza?
Obrazek

Irma

[poprzednia][następna]