Denis, Muff. Po remoncie!!!! Fotki- str. 69!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 22, 2007 19:18

izaA pisze:Ło matko, ja też nie, ale ja to już inne pokolenie, do mnie ludzie w twoim wieku mówią proszę Pani :oops:

Bardzo proszę tu nie uogólniać - ja też z tego pokolenia, ale triopsy wyglądają mi fantastycznie :twisted: Jednym słowem - zależy od charakteru, a nie od wieku :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto maja 22, 2007 22:15

Chinski rowerek teoretyczie istnieje- praktycznie cos sie przetarło i nawet na najciezszym trybie nie ma praktycznie oporu :/ Hak mu w smak, wolimy zwykle rowery ;)
Dzisiaj przetestowalismy bagaznik samochodowy na rowery i pojechalismy we trojke do Otwocka- oczywiscie do slynnego rezerwatu "Na Torfach". Krotka wizyta nad jeziorem (tysiace komarów :strach: ), para labedzi i kaczuchy. Pozniej wizyta z lekka nutka historyczna - czyli bunkry z II W.Ś. I powrot :D Kilometrow sporo, nogi bola, ale warto bylo :)
Czujemy sie lepiej, mamy lepsza kondycje (narezcie 3 pietro w bloku to juz nie taki problem :D), nawet udalo mi sie znacznie ograniczyc palenie, czyli wszystko idzie w dobrym kierunku :)
Jutro zamawiam Triopsy, w piatek jade po kryte akwarium. Prezent powinien sie spodobac :) Tylko teraz pytanie gdzie takie akwarium umiescic (pewnie na blacie w salonie), co sie stanie jak koty skonsumuja tego skorupiaka (?) :D i jak duze kupic akwarium, aby nie zostalo zwalone przez wygłodniale koty :twisted:
Tez jestem za tym aby nie uogolniac, moja mama zachwycila sie Triopsami i stwierdzila, ze jak wrezcie wyczyszci stare akwarium ze strychu, to sama sobie zamowi :twisted:
A wiec kolorowych snow, lece pod prysznic i do spania. Dawno nie bylem tak zmeczony :D

FreEp

Od: Śro wrz 20, 2006 1:27

Post » Śro maja 23, 2007 11:59

Triopsy juz zamowione na allegro ;), w piatek jade do kakadu w Promenadzie po jakies fajne akwarium, zwirek (i piasek), maly filtr wodny, i mysle tez nad zakupem kilku "egzotycznych" zwierzatek do akwarium jak krewetki, jakies smiszne slimaki itp. Zobaczymy co z tego wyniknie :roll:
A jak nic nie wyniknie to jak juz pisalem beda rybki, albo raki, wazne, zeby bylo nietuzinkowo :D ;)

FreEp

Post » Śro maja 23, 2007 16:15

Nietuzinkowe masz też to:

http://www.biofil.pl/index.php?option=s ... 5&Itemid=0 :lol:

Na tej stronce paskudztw nie brakuje... :roll:

Te Triopsy są, sorry, paskudne :strach:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro maja 23, 2007 16:17

Przejrzałam stronkę z jaszczurkami. Fajny opis maja tu:

Frynosoma rogata | Phrynosoma platyrhinos
Obejrzeń: 918

Kategoria: Jaszczurki
Dział: Gady
Dostępność: Nigdy więcej - ciekawe, co im zrobiła :lol:
http://www.biofil.pl/index.php?option=s ... 0&Itemid=0

EwKo

Post » Śro maja 23, 2007 16:22

Niesamowita ta strona, szkoda, ze sa z Krakowa, bo balbym sie kupic jakiegos zuczka za 40 zl i zobaczyc zdechlaka po otwarciu paczki :roll:

Faktycznie, ciekawe co zrobila im ta jaszczurka :lol:

FreEp

Post » Śro maja 23, 2007 17:52

Patrzylam na te żuczki :strach: To ja juz bym wolała Triopsy :roll:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt maja 25, 2007 11:02

o matko z córką ale paskudy - a nie lepiej wziaść trzeciego kota :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt maja 25, 2007 11:27

Dla mnie lepiej, ale nie wiem jak zareagowalaby moja druga polowka :twisted:

Zmiana planow- tatatam. Triopsy dały pancerzyka i nie doszly na czas- listonosza ciagle nie ma :roll: I tak mialem jechac dzisiaj po akwarium (tzn. jade za chwil pare ;) ), a wiec mowi sie trudno. Bedzie akwarium z jakimis fajnymi rybkami, jakies slimaczki, krewetki, a Triopsy zaczekaja (nawet 25 lat mogą ;) ), albo pozniej dokupie jakies male terrarium ;)
Nie wiem czy to nie jest bardziej prezent dla kotów ( :lol: ), ja juz wiem, co one teraz beda robily w ciagu dnia :twisted:

Teraz trzeba pomyslec gdzie te akwarium ulokowac i jak duze ma byc. Ale jedno jest pewne- bedzie z pokrywa i musi byc dosyc wytrzymale i ciezkie :twisted: Napewno pojawi sie fotorelacja "koty i rybki" :twisted:

Urodziny teoretycznie w sobote ( ;) ), ale postanowilismy, ze dzisiaj sie zabawimy ;) Jutro uczelnia do 14, a po uczelni wypad na dzialke (wielki orzyk radosci) :D

FreEp

Post » Pt maja 25, 2007 12:02

Nie zapomnij o jakim uzdatniaczu wody - jak zalejesz zwykłą chlorówką rybki, to możesz się nimi za długo nie nacieszyć :(.... Kurdeż... ja chcę akwarium :crying: <ikonka zieleniejąca z zazrości> Ale, jak to mówią: albo akwarium, albo...drapak :lol: (albo większe mieszkanie ;) )

Pozdrawiam :)

EwKo

Post » Pt maja 25, 2007 12:22

Uzdatniacz wody, zwirek, roslinki, filtr gabkowy, rybki, slimaczek, krewetki, kryte akwarium z zarowkam, pokarm, o wszystkim pamietam? :conf: :strach: Mam nadzieje, ze 450 zl starczy na to wszystko :roll:

FreEp

Post » Pt maja 25, 2007 12:23

Acha i tło jeszcze... Jakies takie korkowe, zeby sciany nie bylo widac :lol:

FreEp

Post » Pt maja 25, 2007 12:44

Wlasnie rozpisalem sobie liste zakupow 8O Bedzie ciezko (doslownie :P ), mam nadzieje, ze portfel wytrzyma :wink: :evil:
I na dodatek zaczyna sie u mnie rajzefiber, jutro wyjezdzamy :D
Ide napic sie Red Bulla, ciezki dzien przed nami :D

Pozdrowienia dla wszystkich! Jak przetrwam, to napisze sprawozdanie i fotorelacje ;)

FreEp

Post » Pt maja 25, 2007 12:57

dopytaj jeszcze pana w sklepie bo czasami potrzebne jest coś o czym nigdzie nie doczytasz

trzmam kciuki za dotarcie do domu z tymi tobołami i czekam na zdjęcia
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Sob maja 26, 2007 6:12

Jak Ci sie nie uda z akwarium,
to pamietaj, ze 1 czerwca rusza
Fish Brother na naszej uczelni :lol:

100 lat dla Twojej polowki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]