***FELISOWE KOTKI*** - cz. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2007 12:40

kasia125 pisze:Kicorku możesz już Sardynkę zamienic na innego adopcyjnego kotka.Jest u nas od wczoraj i chyba jej dobrze bo zrobiła mi taką zieloną noc że spałam 2 razy po 2 godziny.Ostatnią taką noc przeżyłam rok temu jak mojemu dziecku wychodziły na raz 4 zęby.Wczorajszy dzień był pod znakiem ukrywania się we wszelkich dostępnych miejscach i zwiedzania domu jak nikt nie patrzy.Wieczorkiem kotka była już bardziej przyjazna i wychodziła dużo pewniej,dzieci chodziły za nią krok w krok więc chyba skapitulowała nadstawiała się do głaskania.Taka była radocha że latali wszyscy po domu do 24.Zgasiłam światło a ona w miałki to zawołałam ją do łóżka i dopiero wtedy się zaczęło.Po ciemku jakby wstąpił w nią jakiś szatan.Urządzała sobie gonitwy po łóżku,kładła łepek pod moją ręką żeby ją głaskać a jak ja przysypiałam to kręciła się wokół własnej osi z moją ręką na grzbiecie. I to też sposób na mizianki jak duzi śpią,nie?Wkońcu ułożyła się u mnie pod pachą,nie wiem czy spała bo bałam się ruszyć. Za 2 godz pohuśtała się na kwiatku po czym wylądowała na głowie męża.A o 5 zaczęła wydawać odgłosy których nigdy nie słyszałam.Ani miauczenie ani mruczki tylko jakby... gaworzenie?No to pogadaliśmy aż się wszyscy obudzili przed 6 i wszyscy chodzą jak zombie.

Ona się uspokoi po paru dniach.
Będziesz jeszcze spała :wink:
Cieszy się i poznaje dom. Korzysta z pieszczot, bo nie iwe, że to już na zawsze.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie maja 20, 2007 13:53

Śliczne kociaki :1luvu: jakie misiaczki puchatki! A ten syjamek poprostu boski :love:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie maja 20, 2007 13:56

8O 8O 8O
A Smoła dziś w nocy przeszła samą siebie, jakby wiedziała, że się muszę zerwać, a że wróciłam późno, to trzeba mi było wynagrodzić :?
No bo kitka się w dzień wyspała, pozrzucała mi kosmetyki i grała nimi w piłkę (to już znam :wink: ), skakanie na dzwonki, też przez sen nie zwracam uwagi, ale jaki zaczęła strzelać gumką od teczki tekturowej z dokumentami, to mało rozstroju nerwowego nie dostałam, bo o 4nad ranem czarnula siedziała, na biurku, na teczce i brzdęk, brzdęk, brzdęk :twisted: :twisted: :evil: 8O
oczywiście jak wróciłam przed chwilą to spała princessa 8)
aaaaa i usilnie próbuje poznać wytrzymałość mojego tel kom. i pilota, tylko czyha na okazje i z perfekcją tenisistki pach,a telefon fiuuuuu i na podłogę i wtedy :roll: :roll: miauu miauu (czytać -sam spadł)

ooo teraz siedzi pięknie na monitorze i opala się :)
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Nie maja 20, 2007 14:13

Buraski najpiękniejsze :1luvu:
Wiem, nudna już z tym jestem :twisted:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie maja 20, 2007 14:25

Poka pisze:8O 8O 8O
A Smoła dziś w nocy przeszła samą siebie, jakby wiedziała, że się muszę zerwać, a że wróciłam późno, to trzeba mi było wynagrodzić :?
No bo kitka się w dzień wyspała, pozrzucała mi kosmetyki i grała nimi w piłkę (to już znam :wink: ), skakanie na dzwonki, też przez sen nie zwracam uwagi, ale jaki zaczęła strzelać gumką od teczki tekturowej z dokumentami, to mało rozstroju nerwowego nie dostałam, bo o 4nad ranem czarnula siedziała, na biurku, na teczce i brzdęk, brzdęk, brzdęk :twisted: :twisted: :evil: 8O oczywiście jak wróciłam przed chwilą to spała princessa 8)
aaaaa i usilnie próbuje poznać wytrzymałość mojego tel kom. i pilota, tylko czyha na okazje i z perfekcją tenisistki pach,a telefon fiuuuuu i na podłogę i wtedy :roll: :roll: miauu miauu (czytać -sam spadł)

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie maja 20, 2007 14:49

Femka pisze:
Poka pisze:8O 8O 8O
No bo kitka się w dzień wyspała, pozrzucała mi kosmetyki i grała nimi w piłkę (to już znam :wink: ), skakanie na dzwonki, też przez sen nie zwracam uwagi, ale jaki zaczęła strzelać gumką od teczki tekturowej z dokumentami, to mało rozstroju nerwowego nie dostałam, bo o 4nad ranem czarnula siedziała, na biurku, na teczce i brzdęk, brzdęk, brzdęk :twisted: :twisted: :evil: 8O oczywiście jak wróciłam przed chwilą to spała princessa 8)

:ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Poka jesteś niemożliwa :love:
Obrazek

Karolka

Post » Nie maja 20, 2007 14:54

Poka pisze: ale jaki zaczęła strzelać gumką od teczki tekturowej z dokumentami, to mało rozstroju nerwowego nie dostałam, bo o 4nad ranem czarnula siedziała, na biurku, na teczce i brzdęk, brzdęk, brzdęk :twisted: :twisted: :evil: 8O

Dobra, dobra... jeszcze zatęsknisz za gumkowymi melodiami o świcie... :twisted:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie maja 20, 2007 15:15

:oops:
kiedy to wszystko prawda
:oops: :oops: :oops:
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Nie maja 20, 2007 16:11

prześliczne kociaki, no po prostu cud miód i ah i oh :lol:
Aftek skomentował "kochanie, bierzemy trzeciego kociaka?" :lol: :lol: :twisted:

nie bierzemy...

Dzisiaj Chuck nas porządnie wystraszył. Powoli panikowałam....
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60131&start=45

lidkam

Od: Nie kwi 22, 2007 18:49

Post » Nie maja 20, 2007 19:20

Ten mały "syjamek" jest zupełnie jak moja Blusia, kiedy ją brałam :love: (to znaczy Blusia była wtedy starsza i większa, ale piszę o kolorze).
Tylko teraz mi Bluś ściemniał, ciekawe czy ten też ściemnieje.

Marcin na widok zdjęcia powiedział: no to chyba musimy wziąć :twisted:
Ostatnio edytowano Nie maja 20, 2007 19:57 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie maja 20, 2007 19:53

Aleba pisze:Marcin na widok zdjęcia powiedział: no to chyba musimy wziąć :twisted:

Jak musicie to bierzcie koniecznie :mrgreen:
Obrazek

Karolka

Post » Nie maja 20, 2007 20:36

kasia125 pisze:Kicorku możesz już Sardynkę zamienic na innego adopcyjnego kotka
Z dziką rozkoszą :D
Cudna strzałeczka nareszcie ma dom :D
Ona stara się każdą chwilę wykorzystać na mizianki, bo miała do nich liczną konkurencję. Za jakiś czas przekona się, że może na nie zawsze liczyć i się uspokoi :)

Kociaki prześliczne, zaraz dopiszę do "pogłowia" stada :wink:
A ruda kotka - łaaał, dobrze, że to nie devon 8)

Aleba, bierzecie całe stadko maluchów czy tylko tego Blusiopodobnego? :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie maja 20, 2007 20:38

KasiuD tabletkę zapodałam ale nie tak profesjonalnie jak ty.Po kilku nieudanych próbach otworzenia pysia, podrapanych rękach i warczeniu postanowiłam jej włożyć tabletkę do paszteciku animondy i nie uwierzysz ale zjadła!Zobaczymy czy jutro też się nabierze.
kasia125

kasia125

Od: Czw kwi 19, 2007 22:27

Post » Nie maja 20, 2007 23:05

W nocy o północy dodałam foteczki 8)
Dużo kotków nie ma imion, a niektóre nie mają fotek. Jakby przypadkiem znalazła się chwila, to poproszę o stosowny wpis, bo całkiem się pogubię :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon maja 21, 2007 8:15

Kicorek pisze:Aleba, bierzecie całe stadko maluchów czy tylko tego Blusiopodobnego? :twisted:

:strach:
Kicorku, zlituj się. Ja mam trzy małolaty na wydaniu w łazience, gdzie niby mam zmieścić te Kasiowe? :shock:
A poza tym Bluś pierwsza by oprotestowała taki manewr. Bluś ma wysoko rozwinięte poczucie własnej wartości i przekonanie o swojej wyjątkowości. Nie mogę jej pozbawiać złudzeń ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]