stado biednych kotow :( /duzo SUPER zdjec na str 7!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 13, 2007 6:35 stado biednych kotow :( /duzo SUPER zdjec na str 7!!!!

zadzwonila do mnie kobieta, ktora przerosl problem...
Mowila, ze byly w okolicy kiedys 2 kocice wiec zaczela je karmic bo jej bylo zal...

teraz kotow jest ponad 10 (ok 12-16)... oraz 2 mioty maluchow...

Pojechalam tam z Agn zobaczyc co i jak.
Kobieta faktycznie karmi koty, ale moim zdaniem pozostawia to wiele do zyczenia...
1 miska na tyle kotow- nie myta, brudna.
1 buda- nowiutka ale taka dla sporego psa. Koty nie chca w niej siedziec bo ma za duzy otwor. W budzie brudne, smierdzace szmaty jeszcze sprzed zimy. Wszystko to znjaduje sie w zapuszczonym do granic mozliwosci ogrodzie tej pani.
na taka duza ilosc kotow dostaja 2 puszki dziennie- jakies takie dziwne mielonki pokrojone w gruba kostke...
Koty podbiegaja jak dzikie kradna co moga i uciekaja, kazdy chce chociaz kawalek...i kazdy zalapuje sie na gora 2-3 kostki tego czegos...

karmice matki sa wyjatkowo wyglodniale. Jedna z tych kotek ma w samej glowie kilka kleszczy, a druga wyglada jak martwy kot...Taki obciagniety skora z wlym stanie chudzielec...
Prawie wszsytkie koty maja nastroszona siersc i koty czarne lub w czarne laty sa takie jakies wyplowiale, wyrudziale. Mysle, ze to pokazuje ich stan zdrowia...
Kocieta z zeszlego roku wygldaja jakby mialy z 5 miesiecy.

Udalo mi sie w tym zarosnietym ogrodzie odnalesc miot czarnej kocicy (3 lub 4 maluszki, ok 10-14 dniowe). Akurat bylo po strasznej ulewie. Maluchy kotka ukryla pod jakims starym rupieciem kolo sterty galezi. Kocieta leza na piasku, a po deszczu woda wplywa do ich "norki"- byly cale mokre :(
Od razu na nastepny dzien zrobilismy budke z kartonu owinietego folia z czystymi szmatkami w srodku i ustawilismy ja w krzakach. Mam nadzieje, ze ktoras z matek zaniesie tam swoje dzieci...
Drugi miot jest gdzies po 2 stronie plotu- nie udalo mi sie go sprwadzic.
Budek zrobimy wiecej.

Jest tez kilka kotek w ciazy, ale ja widzialam tylko 1. kicie trzeba szybko zabrac do aborcji, ale nie mamy pieniedzy :crying:
zawiozlam kobicie tabletki antykoncepcyjne aby podawala kocicom , ktore jeszcze nie maja brzuchow, ale watpie czy bedzie je podawac... Mam nadzieje, ze tak, ale od 2 dni nie podala zadnej kotce! dostala tylko kociczka, ktorej my dalismy jak bylam tam pierwszego dnia z Agn.

Watek zakladam poniewaz potrzebna jest kazda pomoc!!!
Moze masz jakas niepotrzebna paczke karmy, albo jakies puszki?
Moze masz jakias fiolke lyb spray na pchly aby mozna bylo podac to kotce z kleszczami?
Moze ktos zechcialby pomoc szybko pokastrowac ciezarne kocice?

Nr konta dla chetnych:

Fundacja KOT
BZ WBK S.A. III oddział Toruń
07 1090 1506 0000 0001 0369 0336

z dopiskiem " biedne koty"
Ostatnio edytowano Pt lip 06, 2007 8:51 przez lidiya, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Nie maja 13, 2007 6:50

Maluszki:

Obrazek

Karmienie:

Obrazek

Obrazek

Czarna matka (widac 2 kleszcze na lebku):

Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Nie maja 13, 2007 7:46

:cry: i te mlauszki ........
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie maja 13, 2007 8:59

hop :!: :!: :!: :!: Szkoda mi tych biednych Kotków :cry:

Kinga-Kotki

Od: Pon lip 03, 2006 15:52

Post » Nie maja 13, 2007 9:52

Chciałabym jakoś pomóc, ale nie jest łatwo.Maluchy teraz mam w domu, dokarmiam hotelowce, kotu mojej babci zastrzyki jeżdze robic.Doba jest zdecydowanie za krótka.
Gdzie są te koty :?: To przypadkiem nie jest taki zrujnowany dom na ul.Konfekcyjnej :?:
Macie jakiś plan pomocy :?:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie maja 13, 2007 9:58

Agatko- to jest normalny dom na ul zamenhoffa- tylko ogrod zaniedbany.

Ta kobieta co je karmi nie jest zla- po prostu to typo czlowieka , ktory da jesc , ale wiecej juz sam nie zrobi. jej piesek tez jest caly skoltuniony, a kolo pupy ma dredy z kupy :? Wziela jednego z tych kotow prawie rok temu bo byl bardzo chory i ma go teraz w domu, ale z Agn musialysmy jej tlumaczyc , ze to ze kota wykastrowal wet to bardzo dobrze! ona tego zalowala, ze zrobila kotu krzywde.

tak wiec trzeba sie skupic na kotach, a nie na niej... :/

-Jak bede w tametj okolicy chcialabym cos im zabierac do jedzenia- zeby mialy wiecej i lepsze.
-Porobimy budki, aby kocice mialy gdzie umiescic mlode- mam nadzieje ze je tam przeniosa...
- no i podstawa to pokastrowac stado. teraz szybko aborcje, potem pozabierac maluchy i pokastrowac matki. W ostatecznosci przydaloby sie tez kocury.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Nie maja 13, 2007 12:55

Spróbuję kupić w tygodniu jakieś puszki, w tym przypadku chyba można kupić jakieś najtańsze.Śmietane może też kupie, by sie chudzielce podtuczyły troche.Dawałam śmietane kotom hotelowym i dobrze na tym wyszły.TYlko, kurcze, duze ilości bym musiała kupic.
Boje sie tam nawet iść zobaczyć te biedactwa, bo wiem w jakim bym była stanie. Więc na razie spróbuje pomóc chociaż rzeczowo.
Jak juz kupię to jakoś bym Wam te rzeczy przekazała.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Nie maja 13, 2007 19:14

agatko- kazde jedzenie dla nich sie przyda. ta kobieta daje im np scinki wedlin- wiadomo lepsze to niz nic, ale w wziazku z tym kazda puszka bedzie dobra.

Bylam tam dzis i zawiozlam kilogram serduszek. koty sie oczywiscie rzucily.
Czarna matka nie przeniosla malych do budki- nadal leza na tym piasku pod deskami :(

Pilnie szukamy sponsora na sterylke aborcyjna jednej z kocic ciezarnych ktora sie tam pokazuje codziennie....
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Nie maja 13, 2007 19:28

Lidiya proszę prześlij mi numer konta, prześlę ile mogę.. tylko tyle niestety mogę zrobić :(
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Nie maja 13, 2007 20:23

jutro powinno dojść "cosik" ode mnie (M. H. z Warszawy) na tę i część następnej kastracji. :ok: :ok: za szybki zabieg :)

zaraz wystawię jeszcze aukcje na tę akcję 8)
Ostatnio edytowano Nie maja 13, 2007 20:31 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 13, 2007 20:29

a czy jako fundacja nie mogłybyscie prosic sklepow spozywczych o pomoc?
np. jedzenie dzien czy nawet dwa po terminie jeszcze jest dobre a koty zjedzą

:?:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie maja 13, 2007 20:55

ja też poproszę o numer konta

Patr77

Od: Wto wrz 12, 2006 0:05

Post » Nie maja 13, 2007 21:24

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 13, 2007 22:12

lidiya co do sterylki aborcyjnej na teraz czy wet wystawi rachunek i zgodzi sie na przelew? jaka cena za sterylkę?

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Pon maja 14, 2007 7:36

thor tzn chcialabys aby wet przyjal na konto lecznicy wplate , a pozniej po zabiegu wystawic Ci fakture tak?

Mysle ze jak najbardziej jest to mozliwe!

xandra- dowiadywalismy sie kiedys i sklep nie moze wydac nic co jest po terminie waznosci :(
Obrazek
Obrazek

lidiya

[następna]