Rudy przystojniak z Sopotu - PILNE!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2007 19:24 Rudy przystojniak z Sopotu - PILNE!!!

Millarca prosiła mnie, żeby zamieścić wątek rudego kota, który trafił do schroniska w Sopocie. Jest jeszcze młody (ok.1 rok), rudy, dość duży o ile zrozumiałam. Jako taki ma duże szanse na dom, ale w tym wypadku czasu jest szczególnie mało. Kocurek jest jednostronnym wnętrem, w związku z czym zabieg kastracji jest o wiele bardziej skomplikowany (no i oczywiście kosztowniejszy) i nie mieści się w umowie schroniska z weterynarzem, schronisko po prostu nie ma pieniędzy na ten zabieg, a w standardzie się nie mieści. Niestety o ile normalnie kocurki wszystkie są na bieżąco kastrowane, to koteczki nie są sterylizowane. W związku z tym pojawia się problem trzymania kocurka z daleka od kotek, co praktycznie na dłuższą metę jest niemożliwe. Dlatego Ewa bardzo prosi o domek dla kota. Domek musiałby już we własnym zakresie wykastrować kocurka, dobry weterynarz zrobi to bez problemu.
Jeżeli mi się uda to jutro lub pojutrze skoczę do schroniska i obfocę kotka.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw maja 10, 2007 9:11

Aniu, jak tylko go obfocisz, to ja wrzucę mu ogłoszenia w internecie :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt maja 11, 2007 21:30

Dzisiaj byłam w schronisku w Sopocie i widziałam Rudusia. Taki typowy, piękny rudasek. Młody. Zrobiłam zdjęcia, chociaż trudno było. Kocurak cały czas w ruchu, miziasty, ocierający się, cudo :D . Tylko na rączki nie lubi, ale tego nie lubi sporo kotów.
Rudzio został znaleziony w lesie pod schroniskiem w kontenerku - ktoś go podrzucił :(
Zdjęcia wkleję jutro, bo bateria mi się wykończyła. Ale już czekamy na kolejkę chętnych :D (dziwię się, że jeszcze nie stoi 8) )

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob maja 12, 2007 15:57

podnoszę :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09