Dziś odkryliśmy że Rudzik usypia przy pozytywce z niemowlęcej karuzelki, dzieci porzuciły włączoną poztywkę (pozostałość po karuzeli) obok Rudzika, a on zaczął się zachowywać jak niemowlak, bach na pecey kołami do góry, przebierała łapkami, zwinął pod pyszczek i tak zasnął na środku pokoju
Dziś po raz pierwszy koty wzajemnie się chwilke myły, na razie niepewnie i baaardzo ostrożnie do siebie.
Ukryta, moje kociaki nie mają tak do końca tych samych upodobań kulinarnych, Zosia lubi suchą karmę acane i purine, Rudzik raczej platinium. Zosia uwielbia włowinkę, Rudzik woli kurczaka, Zosia woli serca, Rudzik wątróbkę. Zosia chętnie zje tuńczyka, Rudy tak sobie. Ale w sumie zjedają wszystko tylko jedno z większą pasją niż inne, no i Zosia zupełnie miesożerna, Rudzik lubi troszkę śmietanki, twarożku, ostatnio polował na kanapki dzieci, Zosię to nie rusza.
Wczoraj minął tydzień jak Rudzik jest znami, dziś przyszedł na takie prawdziwe pieszczotki do mnie, przychodził ale na chwilkę, a dziś wysiedział się że ja cała w futrze byłam