Okrucieństwo wobec kotka na festiwalu filmowym (BRUTALNE)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 07, 2007 16:34

Podziwiam wszystkich którzy maja odwage to obejrzeć....ja wylądowałabym niechybnie w psychiatryku. czyli tam, gdzie ten kolo powinien siedzieć zanim zaczął kręcic filmy...a tak w ogóle to musi być niezły cienias skoro w necie prawie nic o nim nie ma...nawet po węgiersku...

A najbardziej smuci mnie to że na ludziach z mojego otoczenia nie zrobilo to specjalnego wraźenia....wpadło jednym uchem, wypadło drugim... :cry:
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Pon maja 07, 2007 16:53

Obejrzalam tylko troche a potem ten film snil mi sie w nocy.
Porozklejam na kocie fora, mam nadzieje ze podpiszą. Bo ci ludzie muszą poczuc na wlasnej skórze konsekwencje tego co zrobili

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Pon maja 07, 2007 17:10

Ewik pisze:A najbardziej smuci mnie to że na ludziach z mojego otoczenia nie zrobilo to specjalnego wraźenia....wpadło jednym uchem, wypadło drugim... :cry:

Mam takie samo wrażenie... :( smutne to..
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Pon maja 07, 2007 18:38

...

Łączymy się w walce przeciwko ludzkiej bezmyślności i bezprawiu. Pies, kot czy inne zwierzę potrafi w dwujnasób (a może nawet bardziej) oddać okazaną mu miłość.

Czasem drugi człowiek nie słucha tak jak pies,
czasem przyjaciel nie ukoi nerwów tak jak pogłaskany kociak...
Szanujmy naszych niemych "przyjaciół",
Dar języka nie zawsze jest darem.
Płakać się chce, gdy słyszy się takie historie,
W których ofiara nie potrafi opowiedzieć swego żalu,
lub już nie może...
Nie powie jak bardzo boli ... złamane kocie serce.
Szanujmy bezinteresowną miłość psa i kota,
Nie pozwólmy im "uwierzyć", że jesteśmy bestiami.
To człowiek wymyślił tabliczkę "Zły pies", tresurę
pejcz dla dżokeja i przesąd o "czarnym kocie""...
To człowiek zamordował z zimną krwią "chorego kotka",
zamiast go wyleczyć...
To człowiek był tak bezmyślnie i bezdennie głupi,
że miał czelność chwalić się swoją głupotą na festiwalu...
i czym tu się chwalić...
Niechby spróbował z tygrysem lub pumą bo kociaczek to nie ta waga
Człowiek jest chory, więc rozwiązanie nasuwa się samo...

Wybacz, niemy przyjacielu, niemy mniejszy BRACIE...
...

P.S. Film wstrząsający i człowiek, który dopuścił do zrobienia go jest na pewno nieszczęśliwym głupcem. Każdy z nas chce żyć i każdy normalny wie, że zwierzęta też chcą żyć, być kochane, przytulane, leczone i zadbane. Mruczą, łaszą się, merdają ogonami i w ogóle potrafią okazać swoje przywiązanie. Głupie tłumaczenia, że kotek jest chory to tylko krok do uznania eutanazji i podobnych rzeczy. A świat widzi i nie drgnie. Świat, jeśli tylko ma odpowiednio dużo rozumu, odwraca się od takich reżyserów - idiotów.

TaTaR

Od: Pt maja 04, 2007 7:06

Post » Pon maja 07, 2007 19:08

Marzy mi się ze kiedyś zamiast kary śmierci i więzień będze metoda na ukaranie sprawców zbrodni: generator strachu i cierpienia. Każdy zwyrodnialec musiałby zaznać tego samego co jego ofiara...przerażenia, bólu, beznadziei...i taki Pan Chciałbym Być Artstą Ale Jestem Zerem musiałby przeżyć emocje i ból związany z topieniem...trauma za traumę...
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Pon maja 07, 2007 19:14

Brak mi słów... Za nic tego nie obejżę! To nie na moje nerwy. I mam nadzieję że winny tego czynu poniesie konsekwencje :evil:
Lelek [*]
ObrazekLuna

kuchatka

Od: Czw paź 06, 2005 16:49

Post » Pon maja 07, 2007 19:26

TaTaR, piękne to...
szkoda tylko że trzeba bylo to napisac...
nie bede mogla spac w nocy...
cisna mi sie na usta najgorsze slowa...
placze nad losem tego maluszka, tak jak chyba wszyscy wrazliwi ludzie...
jesli ktos nie widzi jego krzywdy, to szkoda mi na niego slow...

ten "rezyser, artysta" to nie jest czlowiek, to nie jest zwierze, zwierzeta nie sa az tak bezmyslnie okrutne, to jest najgorsza forma bytu - bezmyslne okrutne glupie stworzenie, ktore ma czelnosc mienic sie czlowiekiem... moze wprowadzmy nowy gatunek - w odrebnym krolestwie organizmow niestety zywych, poza podzialami na rosliny i zwiereta, niech powstanie Creatura Incogitantis Crudelitatis (stworzenie bezmyślnie okutne) lubo Homo Inhumanitatis (człowiek nieludzki) i tam moze zaksiegujmy "pana rezysera" i jemu podobnych...

bo nie ma na nich rady, zwlaszcza dopuki my nie bedziemy sie przeciwstawiac ich glupocie i bezmyslnemu okrucienstwu... dopuki my będziemy oglądać na festiwalach takie filmy, dopuki ktoś będzie zezwalał na to żeby taki film na festiwalu został puszczony... dopuki nie zrobimy z tym porzadku nasi bracia mniejsi beda cierpiec... cierpiec za nas, za nasza bezczynnosc, za ich okrucienstwo, za ich glupote, za ich bezmyslnosc...

pamieci wszystkich braci mniejszych, ktorzy zgineli i cierpieli "w imie artystycznej wolnosci" lub innych rownie "wznioslych celow"

[*]
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon maja 07, 2007 19:28

Ja równierz nie byłam w stanie obejrzeć filmu...mam za słabe nerwy :cry: :cry: ale petycję podpisałam. Prawo powinno być jak w starożytnym Egipcie- za zamordowanie kotka-śmierć :evil:
Obrazek

Karolka123

Od: Pt paź 13, 2006 17:21

Post » Pon maja 07, 2007 20:59

przeczytałam petycję i również się pod nią podpisuję - nie zamierzam oglądać fragmentu, o którym jest mowa - nie dałabym rady; taki rodzaj "sztuki" jest chory, jak chory jest człowiek, który ją tworzy. co do treści petycji to pierwsza jej część mówi o okrucieństwie, którego dopuścił się ten człowiek, reżyser Zoltan Toepler oraz o tym, że dawaj autorzy petycji za jej pomocą chcą go w ten sposób napiętnować, także użyte zostaje wyzwisko odnośnie w/w reżysera. Druga część petycji to list, który autorzy napisali do redakcji, która opublikowała artykuł - tutaj portal internetowy: index.hu. W liście wyrażona jest odraza wywołana czynem w/w reżysera, że nic nie usprawiedliwia znęcania się nad zwierzętami, że zostało popełnione przestępstwo według węgierskiego kodeksu karnego, że pewnie nie dojdzie do ukarania winnego, dlatego przynajmniej należy go publicznie (symbolicznie) napiętnować.

Jeśli potrzebne byłoby tłumaczenie - służę pomocą, jednak w petycji jest wiele wulgaryzmów, dlatego też nie cytowałam tekstu
Gucci AKA Cianek ['] 21.10.2006 Wołów - 02.04.2022 Zurych
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Od: Czw lut 01, 2007 13:44

Post » Pon maja 07, 2007 21:03

robi pisze: Jeśli potrzebne byłoby tłumaczenie - służę pomocą, jednak w petycji jest wiele wulgaryzmów, dlatego też nie cytowałam tekstu

toteż trzeba by napisać własną petycję - zastanawiam się też nad zawiadomieniem jakiejś unijnej instytucji (?)

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon maja 07, 2007 21:08

dora750 pisze:Czy to nazwisko tego reżysera :arrow: Nikolaus Myslicki ?
Brzmi jakoś polsko... Mikołaj Myślicki... Aż mnie ciarki przeszły. Muszę we wtorek koleżanki z pracy, węgierki poprosić o tłumaczenie 8O :?

Prawdziwe imię reżysera (i dramatopisarza) to Zoltan Toepler - jego pseudonim artystyczny to Nikolaus Myslicki.
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Post » Pon maja 07, 2007 21:14

Greta_2006 pisze:toteż trzeba by napisać własną petycję - zastanawiam się też nad zawiadomieniem jakiejś unijnej instytucji (?)

jestem za - według prawa (także węgierskiego) jest to akt znęcanie się nad zwierzętami, nie ma znaczenia czy kot był chory czy nie (podobno był chory i miano go i tak uśpić następnego dnia 8O ), bo zwierzę może uśpić tylko weterynarz. Prawdopodobna kara za taki czyn to albo dwa lata więzienia albo roboty społeczne lub kara pieniężna.
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Post » Pon maja 07, 2007 21:28

robi pisze:
Greta_2006 pisze:toteż trzeba by napisać własną petycję - zastanawiam się też nad zawiadomieniem jakiejś unijnej instytucji (?)

jestem za - według prawa (także węgierskiego) jest to akt znęcanie się nad zwierzętami, nie ma znaczenia czy kot był chory czy nie (podobno był chory i miano go i tak uśpić następnego dnia 8O ), bo zwierzę może uśpić tylko weterynarz. Prawdopodobna kara za taki czyn to albo dwa lata więzienia albo roboty społeczne lub kara pieniężna.

to świetnie - mogę napisać, tylko brak mi rozeznania w prawie unijnym dot. ochrony zwierząt; muszę poszukać w necie. no i tłumacz będzie potrzebny. nie możemy pozwolić na to, żeby okrucieństwo wobec zwierząt stało się składnikiem kultury :!:

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto maja 08, 2007 8:08

Greta_2006 pisze:nie możemy pozwolić na to, żeby okrucieństwo wobec zwierząt stało się składnikiem kultury :!:

tym bardziej, że film dostał na tym festiwalu wyróżnienie.
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Post » Wto maja 08, 2007 8:18

robi pisze:
Greta_2006 pisze:nie możemy pozwolić na to, żeby okrucieństwo wobec zwierząt stało się składnikiem kultury :!:

tym bardziej, że film dostał na tym festiwalu wyróżnienie.

Wyróżnienie??? 8O

:strach:

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

[poprzednia][następna]