A najbardziej smuci mnie to że na ludziach z mojego otoczenia nie zrobilo to specjalnego wraźenia....wpadło jednym uchem, wypadło drugim...

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewik pisze:A najbardziej smuci mnie to że na ludziach z mojego otoczenia nie zrobilo to specjalnego wraźenia....wpadło jednym uchem, wypadło drugim...
robi pisze: Jeśli potrzebne byłoby tłumaczenie - służę pomocą, jednak w petycji jest wiele wulgaryzmów, dlatego też nie cytowałam tekstu
dora750 pisze:Czy to nazwisko tego reżyseraNikolaus Myslicki ?
Brzmi jakoś polsko... Mikołaj Myślicki... Aż mnie ciarki przeszły. Muszę we wtorek koleżanki z pracy, węgierki poprosić o tłumaczenie![]()
Greta_2006 pisze:toteż trzeba by napisać własną petycję - zastanawiam się też nad zawiadomieniem jakiejś unijnej instytucji (?)
robi pisze:Greta_2006 pisze:toteż trzeba by napisać własną petycję - zastanawiam się też nad zawiadomieniem jakiejś unijnej instytucji (?)
jestem za - według prawa (także węgierskiego) jest to akt znęcanie się nad zwierzętami, nie ma znaczenia czy kot był chory czy nie (podobno był chory i miano go i tak uśpić następnego dnia), bo zwierzę może uśpić tylko weterynarz. Prawdopodobna kara za taki czyn to albo dwa lata więzienia albo roboty społeczne lub kara pieniężna.
Greta_2006 pisze:nie możemy pozwolić na to, żeby okrucieństwo wobec zwierząt stało się składnikiem kultury
robi pisze:Greta_2006 pisze:nie możemy pozwolić na to, żeby okrucieństwo wobec zwierząt stało się składnikiem kultury
tym bardziej, że film dostał na tym festiwalu wyróżnienie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Ilik86 i 66 gości