Mole dzis juz miziane ode mnie były? jak nie to szybciutko wymiziać...chyba ze spia, to nie budzić, wymiziac z rana jak otworza oczka

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
caty pisze:wracam do roboty. Jakiej - niebawem sie dowiecie.
agacior_ek pisze:caty pisze:Przepis na syrop z mleczy - rewelka na kaszel
380 łepków mleczy, zebrać, rozsypac na prześcieradle - coby robale wylazły. Czekac aż wylezą![]()
Potem zalać 2 litrami wody i gotować dwie godziny.
Odcedzieć.
Dodać dwa kilo cukru i gotowac godzinę. Potem dodać sok z jednej cytryny i jeszcze pół godziny pogotować.
A na koniec rozlać do buteleczek lub do słoików.
Naprawdę pomaga.
Ja zawsze robię z 250 łepków na litr wody i dodatkowo gotuję to z 4 cytrynami, pokrojonymi na ósemki razem ze skórką.
potem się odcedza i dodaje cukier.
caty pisze:A Łapeczka już siada jak prawdziwy kot !
caty pisze:Deszcz pada, ba, leje...mole spią tak twardo, że nawet mizianki ich nie obudziły. Co prawda Firaneczka cos tam pisnęła, Behemocik fuknął, a Pchasia ( bo sie rozpycha ) zamachała łapeczkami...żelki różowe wycalowane, i wracam do roboty. Jakiej - niebawem sie dowiecie.
Amika6 pisze:Trochę wracam wstecz, ale ponieważ mam wiecznie kaszlacą 4 letnią wnuczkę spróbuję obu przepisów. Mam pytanie do Agaciorka- ile dajesz cukru na 1 porcję ?agacior_ek pisze:caty pisze:Przepis na syrop z mleczy - rewelka na kaszel
380 łepków mleczy, zebrać, rozsypac na prześcieradle - coby robale wylazły. Czekac aż wylezą![]()
Potem zalać 2 litrami wody i gotować dwie godziny.
Odcedzieć.
Dodać dwa kilo cukru i gotowac godzinę. Potem dodać sok z jednej cytryny i jeszcze pół godziny pogotować.
A na koniec rozlać do buteleczek lub do słoików.
Naprawdę pomaga.
Ja zawsze robię z 250 łepków na litr wody i dodatkowo gotuję to z 4 cytrynami, pokrojonymi na ósemki razem ze skórką.
potem się odcedza i dodaje cukier.
Amika6 pisze:Agacior_ek dziękuję![]()
Przeraziłas mnie trochę tym obskubywaniem koszyczków
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości