"Serce na dłoni"czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 27, 2007 19:00

TyMa pisze:Pixi, a może przejmiesz dowodzenie?

Popieram - i tak od jakiegoś czasu Pixi koordynuje Fundusz. Jeśli tylko zechce...
Czekam na sygnał :)

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt kwi 27, 2007 19:40

Bungo pisze:
TyMa pisze:Pixi, a może przejmiesz dowodzenie?

Popieram - i tak od jakiegoś czasu Pixi koordynuje Fundusz. Jeśli tylko zechce...
Czekam na sygnał :)

Właśnie Pixi, może podejmiesz się tej roli :)
Dobrze by było aby do wszystkich uczestników funduszowych wysłać PW z zapytaniem o dalsze chęci i możliwości wspierania. Bez aktualizacji danych się raczej nie obejdzie.

Moja deklaracja jest jak najbardziej aktualna :D

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Pt kwi 27, 2007 20:09

Odezwę się troszkę później, bo teraz jestem zajęta i napiszę jaki mam pomysł OK? Z tymi PW to bardzo dobry pomysł i tak właśnie myślałam żeby to zrobić....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt kwi 27, 2007 21:09

Miał być edit ale przy okazji podniosę: Dziewczyny...dzisiaj nie dam rady. Kaszmir....
No, zwyczajnie rozklejona jestem kompletnie i nie chce mi się myśleć. Obiecuję, że jutro będę do dyspozycji, powysyłam PW z prośbą o potwierdzenie uczestnictwa w Funduszu i zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Tym z Was, które już się zdeklarowały - dziękuję, a jeśli ktoś jeszcze do nas zajrzy - poproszę o potwierdzenie od razu w wątku.

Smutno...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt kwi 27, 2007 21:58

pixie65 pisze:Odezwę się troszkę później, bo teraz jestem zajęta i napiszę jaki mam pomysł OK? Z tymi PW to bardzo dobry pomysł i tak właśnie myślałam żeby to zrobić....

Jasne, nic się nie stanie jak troszkę później rozdysponujesz.

A Kaszmirek :cry: , niestety ale cóż zrobić skoro los jest tak okrutny, ważne, że odchodził kochany :cry:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Sob kwi 28, 2007 7:10

Potwierdzam.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Sob kwi 28, 2007 7:54

Ja również potwierdzam.
Obrazek
Obrazek Obrazek

nikagda

Od: Śro gru 15, 2004 13:27

Post » Sob kwi 28, 2007 8:18

Chciałam od razu powiedzieć, że do mnie PW nie potrzeba.... Jestem i będę. Wczoraj do Dzidziuni dołączył Kaszmir. Siedzę teraz przy kawie i myślę. Kiedyś codziennie rano przy kawie rozczulałam się przy Dzidziulcu. Zaśmiewałam się z Jej minek i polowania na robaczki..... Zdjęcia Ziemowita z ziemniaczkami, szczotkami, papierami i kosmetykami pokazywałam w pracy. Kiedy Dzidzia odeszła pustkę wypełnił Kaszmir. To było coś innego- codzienna walka z bólem i chorobą..... Kolejne badania i załamania przeplatały się z wylegiwaniem na słoneczku i wcinaniem pełnych miseczek...

To koty, które uświadomiły mi wiele rzeczy nad którymi się wcześniej nie zastanawiałam. Zmieniły moje nastawienie do świata i życia.... Nigdy ich nie zapomnę.... Zosia i Ziemowit stali się dzięki Dzidzi kimś bardzo bliskim dla mnie i całej mojej rodziny.... Zawsze tu będę......
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Sob kwi 28, 2007 9:55

ja też potwierdzam

realka

Od: Pon kwi 25, 2005 19:35

Post » Sob kwi 28, 2007 10:01

aż wstyd, ale dopiero teraz tu dotarłam :oops: deklaruję comiesięczną wpłatę w wysokości 20 zł. pierwsza w najbliższy poniedziałek, 30 kwietnia. co z umerem konta i jaki tytuł wpłaty?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob kwi 28, 2007 10:21

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59523

To jest linka do nowego - TYMCZASOWEGO- wątku, założonego przeze mnie awaryjnie. Tam będę mogła aktualizować informacje. bardzo proszę potwierdzić też wysokość wpłat. Umówmy się, że deklarowana wpłata to takie minimum, które każdy sobie sam ustala biorąc pod uwagę swoje możliwości i przewidując "nieprzewidziane przypadki" :wink: żeby ta kwota faktycznie wpłynęła na konto Beneficjenta...
Dziękuję za potwierdzenia, do pozostałych osób wyślę zapytania, więc powolutku będziemy się "realizować".
Poza tym mam taki pomysł, żeby Fundusz Dzidziulcowy pomagał takim przypadkom jak pisze CoToMa:
Ja tak nieśmiało sie wpiszę. Chciałabym poprosić o pomoc dla pani Ali. Pani Ala w swoim domu prowadzi przytulisko dla zwierząt, zwłaszcza dla kotów. Niektórzy znają wątki kotów do adopcji prowadzonych przez Marry 2004. Ja staram sie pomagać niezależnie od niej. Aktualnie w przytulisku znajduje sie około 60 kotów. Niektóre z nich są bardzo chore. Teraz pani Ala walczy o oko jednej z koteczek. Nie wiadomo czy uda się je uratować. Jedna koteczka ma całkiem goły grzbiecik cały w ranach, na szczęście jest trochę lepiej. Pani Ala ma w lecznicy dług około 500zł. Ostatnio na leki dla kotki musiała pożyczyć pieniądze. W ogóle nie troszczy się o siebie (ma problemy z sercem), dla niej najważniejsze są zwierzęta.

Uważam, że skromne środki jakimi dysponuje Fundusz lepiej przeznaczyć dla osób, które nie funkcjonują w żadnych "strukturach": fundacjach, stowarzyszeniach, nie mają nawet czasem dostępu do netu i tym samym mają mniejsze możliwości otrzymania jakiejkolwiek pomocy.
Myślałam o takich przypadkach jak Ania (wątek kota z wyrwanymi łapami) - Ania dzięki pomocy innych forumowiczów i wetów z Przemyśla dobrze (chyba) sobie radzi, więc z całego serca popieram kandydaturę pani Ali
Teraz będę odgruzowywać chałupę, po południu aktualizacje i takie tam...
Miłego dnia :D

FEMKA - DZIĘKI :D
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2007 16:15 przez pixie65, łącznie edytowano 1 raz
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob kwi 28, 2007 10:27

Potwierdzam swój udział :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Sob kwi 28, 2007 10:30

Fraszka - dzięki :D

Mam tylko jeszcze jedną prośbę: potwierdzajcie swoje deklaracje w wątku AWARYJNYM i proszę o podawanie wysokości deklarowanej wpłaty, bo inaczej "się pogubię" :oops:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59523
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Sob kwi 28, 2007 10:39

ja też potwierdzam dalsza współpracę z Dzidzią - podobnie jak Słonko dzięki Dzidzi znam Zosię i Ziemowita i bardzo ich lubię - natomiast co do pomocy kociastym to juz chyba nawet nie musze dodawać nic więcej...
Dopuki Fundusz działa to jestem zawsze dostępna ;)

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Sob kwi 28, 2007 12:18

pixie65 pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59523

To jest linka do nowego - TYMCZASOWEGO- wątku, założonego przeze mnie awaryjnie. Tam będę mogła aktualizować informacje. bardzo proszę potwierdzić też wysokość wpłat. Umówmy się, że deklarowana wpłata to takie minimum, które każdy sobie sam ustala biorąc pod uwagę swoje możliwości i przewidując "nieprzewidziane przypadki" :wink: żeby ta kwota faktycznie wpłynęła na konto Beneficjenta...
Dziękuję za potwierdzenia, do pozostałych osób wyślę zapytania, więc powolutku będziemy się "realizować".
Poza tym mam taki pomysł, żeby Fundusz Dzidziulcowy pomagał takim przypadkom jak pisze CoToMa:
Ja tak nieśmiało sie wpiszę. Chciałabym poprosić o pomoc dla pani Ali. Pani Ala w swoim domu prowadzi przytulisko dla zwierząt, zwłaszcza dla kotów. Niektórzy znają wątki kotów do adopcji prowadzonych przez Marry 2004. Ja staram sie pomagać niezależnie od niej. Aktualnie w przytulisku znajduje sie około 60 kotów. Niektóre z nich są bardzo chore. Teraz pani Ala walczy o oko jednej z koteczek. Nie wiadomo czy uda się je uratować. Jedna koteczka ma całkiem goły grzbiecik cały w ranach, na szczęście jest trochę lepiej. Pani Ala ma w lecznicy dług około 500zł. Ostatnio na leki dla kotki musiała pożyczyć pieniądze. W ogóle nie troszczy się o siebie (ma problemy z sercem), dla niej najważniejsze są zwierzęta.

Uważam, że skromne środki jakimi dysponuje Fundusz lepiej przeznaczyć dla osób, które nie funkcjonują w żadnych "strukturach": fundacjach, stowarzyszeniach, nie mają nawet czasem dostępu do netu i tym samym mają mniejsze możliwości otrzymania jakiejkolwiek pomocy.Myślałam o takich przypadkach jak Ania (wątek kota z wyrwanymi łapami) - Ania dzięki pomocy innych forumowiczów i wetów z Przemyśla dobrze (chyba) sobie radzi, więc z całego serca popieram kandydaturę pani Ali
Teraz będę odgruzowywać chałupę, po południu aktualizacje i takie tam...
Miłego dnia :D

FEMKA - DZIĘKI :D

popieram. stali forumowicze mogą liczyć na wsparcie, Pani Ala jest bez szans.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]