dziś nasza Bida została wyprana w Nizoralu

i słowo daję, nie miałam chyba jeszcze nigdy do czynienia z kotem, który podczas kąpieli stoi nieruchomo jak posążek i ... patrzy Ci w oczy

dopiero, kiedy została zamoczona, nadeszła chwila prawdy i przekonałam się, że... że karmy outdoor (20% tłuszczu

) na razie wystarczy

tej drugiej RC na skórę (też 20%) zostało już niedużo, a potem będzie już tylko hills (jeszcze ten z posagu

) i to, co dostają moje Pokraki, czyli RC indoor/fit/light (mieszanka). innymi słowy: Ziutka wyhodowała sobie trochę tłuszczyku
z uszkami zobaczymy, podejrzewam, że jeszcze będę pokazywała pannę dermatologowi (o nieba, znów podróż na Ochotę i znów się cała u...

) - na razie 'zapasowo' prysnęłam je fungidermem
większość ranek na skórze się pogoiła, ale niestety nie wszystkie, są jeszcze ze trzy krwawe strupki, podejrzewam, że te miejsca są przez Ziutkę rozdrapywane
futerko Ziutki zaczyna coraz ładniej się błyszczeć, prawie już nie wypada (moje linieją na potęgę

, a Ziula prawie wcale)

, boczki dosyć solidnie zaokrąglone, oczyska ciut jakby weselsze... tylko z ząbkami na razie dno i kilo mułu, z pyszczka śmierdzi, bo i dziąsła chore

no nic, zaraz będziemy je leczyć...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]