Cosia,Czitka,Balbi.Pożegnanie wątku- cz.I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 19, 2007 11:03

A może istnieje ptasia (kacza konkretniej) antykoncepcja?
(bez skojarzeń proszę)

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Czw kwi 19, 2007 11:10

Zapytaj jakiegoś ornitologa czy to legalne, bo może nie wolno.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Czw kwi 19, 2007 11:41

czitka pisze:Dobra, ale jak ciachnąć kaczkę i kaczora? :D

A po co "ciachać" ?? Można ... :twisted: ... zaszyć.

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Czw kwi 19, 2007 16:48

Od pewnego czasu "podczytuję" z cicha wątek Czitki :wink: . Ale od dziś będą mnie mieli w pracy za wariatkę :roll: : śmiałam się do monitora, nie mogąc śmiać się głośno - popłakałam się z uciechy i, niestety, musiałam wyjść z biura na świeże powietrze 8O :wink: . Nie wiem, czy prosić o jeszcze, czy wręcz przeciwnie :wink:, bo w robocie pomyślą, że zwariowałam :D.
Piszesz kapitalnym językiem, pociesznie, i tak obrazowo, że nawet wyobraźnia nie musi działać.
Marcelibu

Post » Czw kwi 19, 2007 16:51

Kaczki dzisiaj nie dopadłam, ale taki miałam przed chwilą obrazek w kuchni, niestety nieostry :(
Cośka ukradła z czerwonej miski z wodą dwie ciężkie piersi kurczaka, całe w lodzie, rozmrażały się...
Obrazek
Komu Cosię, komu? :roll:
Ostatnio edytowano Pt kwi 20, 2007 8:48 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw kwi 19, 2007 17:01

A może ona jakimś bezdomniakom wynosi? :roll: 8O :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw kwi 19, 2007 17:10

Naucz ją chodzić do mięsnego, będziesz miała darmowe zaopatrzenie :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw kwi 19, 2007 17:38

:ryk: :ryk:
Marcelibu

Post » Czw kwi 19, 2007 20:25

8O Cosia ale Ty jesteś żywiołowym kotkiem :D , nic tylko wysyłać koty na szkolenie do Was :twisted:
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Pt kwi 20, 2007 9:06

Zapraszam, ale u nas jest odwrotnie :(
Jesteśmy przez koty wyszkoleni do szpiku kości, zwanego inaczej immentem.
Szkolenie zaczyna się koło szóstej rano, a kończy w okolicach 22-giej :evil:
Balbina szkoli w temacie zamknij-otwórz drzwi sto razy dziennie, bo wychodzę, albo wchodzę, Królowa Tut- unieruchomię was, czy chcecie, czy nie, bo usiądę na kolanach, klawiaturze komputera, położę się w nocy na głowie, itd., Cośka natomiast.....a...., sami widzicie.
Jesteśmy bardzo pojętnymi uczniami, dziewczynki mają wielkie sukcesy :twisted:
Proces naszego ubezwłasnowolnienia postępuje oczywiście wprostproporcjonalnie do ilości kotów, a przemnożony przez ilość naszych obowiązków, jest absolutną gwarancją sukcesów zawodowych i nie tylko :evil: , nie wspominając o wolności osobistej człowieka :evil:
Może dzisiaj teoretycznie się czegoś dowiem, albowiem wieczorkiem idziemy na spotkanie do słynnego we Wrocławiu salooooonu Profesora Dudka.
Temat : "Dlaczego człowiek działa, tak jak działa".
No właśnie :roll:
Obrazek

czitka

Post » Pt kwi 20, 2007 9:25

Czitka, czekamy na relację i światłe rady :roll: A może zasugeruj prof. zajęcie się tematem zapobiegania kociej przemocy domowej :evil: Ewentualny poradnik rozejdzie się jak świeże bułeczki - pierwsza nabędę :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt kwi 20, 2007 9:39

Może zgłosić te wasze panny do nagrody ministra edukacji???

Jeden konkurent nawet podobny w maści do Cośki....

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt kwi 20, 2007 22:04

Uciekliśmy z saloooonu w czasie przerwy, albowiem spotkanie z wybitnym profesorem prakseologii nie było specjalnie zajmujące :(
W czasie swojego wykładu, którym dokładnie wszystkich gości zniewolił i uśpił, nagle dokonał porównania, że .....efektywność bez etyki jest jak wykastrowany kocur 8O
W tym momencie obudził się Jurek i powiedział, że protestuje, że się nie zgadza, że to nie tak. Profesor kontynuował spokojnie o czasie, który jest trwaniem i trzeciej osi prakseologii. Dlaczego człowiek działa jak działa- nie dowiedzieliśmy się, ale też i nikt się nie spodziewał.
Natomiast mogę przypuszczać, że Cosia jest praktykiem refleksyjnym- działa sprawnie.
Większa część dyskusji po wykładzie zeszła na zwierzęta, byli również państwo Gucwińscy, opowiadali o swoich obserwacjach i doświadczeniach, o tym, że zachowania instynktowne, to zaledwie 15 % zachowań zwierząt, reszta to podpatrywanie, doświadczanie, adaptacja do warunków.
Pewien profesor fizyk wspomniał natomiast o dowiedzionej koncepcji, że ...czarne koty są wektorowe, a nie skalarne 8O
Niestety nie rozwinął tematu :(
CZy są fizycy na forum? Może coś się dowiemy???
My instynktownie czuliśmy, że nasze futra za nami tęsknią i że czas wracać. Czekał na nas jeden kot wektorowy i dwa skalarne.
O co chodzi :roll: ?
Obrazek

czitka

Post » Pt kwi 20, 2007 22:41

Ja się melduję ale jakoś nie mogę zakapować o co mu z tymi wektorowymi kotami chodziło.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt kwi 20, 2007 22:59

czitka pisze:Pewien profesor fizyk wspomniał natomiast o dowiedzionej koncepcji, że ...czarne koty są wektorowe, a nie skalarne 8O

:conf: a nawet :strach:
Bo w tej sytuacji koty czarno-białe są - no, jakie? - wektorowo-skalarne 8O
Czy to przypadkiem nie jest sprzeczne z ustawami - o ochronie języka ojczystego i zwierząt :twisted:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[poprzednia][następna]