Devony, devony - trzecia setka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2007 18:36

kartonik to ulubiona zabawka kocia wskakują wyskakują i skubią a szczególnie taki który pachnie karmą i zabawkami :twisted:

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Wto kwi 17, 2007 16:19

ale tylko kartonik? :)

uświadomcie laika, co koty robią ze swoimi zabawkami? jako nieposiadająca kota, a pilnie się do tego przygotowująca, dawno już sprawdziłam opinie o karmach i przejrzałam strony www, wyczytalam wszystko co sie dało o zabezpiczeniach mieszkania, ogólnie o zdrowiu, obeszłam sklepy zoologiczne sprawdzając koci asortyment, szelki, posłanka, szczotki, kuwetki i żwirki, a zapomniałam o tak trywialnej sprawie jak zabawki :lol: ok, drapaki, a co jeszcze? ;)

Leśna

Od: Wto sty 09, 2007 17:40

Post » Wto kwi 17, 2007 16:52

widzę, że devonki mają ostatnio zastrzykowe przygodny. Potwory były szczepione w piątek i Gizmusiowi źle zrobiono zastrzyk. W sobotę kot nie jadł, nie chodził i płakał przy próbie poruszenia go. Na szczęście miałam Tolfedynę i po telefonicznej konsultacji dałam mu trochę, a potem na sygnale na Białobrzeską. A w lecznicy... mrowie... posiedzieliśmy dwie godzinki w miłym towarzystwie Ariel i Wielbłądzia :), w międzyczasie Tolfedyna zadziałała, bo kot odzyskał ochotę do życia i wróciliśmy do domu. Gdybyśmy zostali, to spędzilibyśmy tam jeszcze jakieś 3 godziny...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie kwi 22, 2007 8:11

HEJ HOO ! JEST TU KTO ? :)
Gdzie się wszyscy podziali?

Ruvil

Od: Pon lut 19, 2007 17:22

Post » Nie kwi 22, 2007 14:36

wszyscy czekaja, aż ktos cos napisze ;) trzeba regularnie podbijać wątek, bo ciężko go znaleźć :P

Leśna

Od: Wto sty 09, 2007 17:40

Post » Nie kwi 22, 2007 16:11

moje koty sie już kochają :D

Obrazek

Obrazek
Obrazek

reni164

Od: Pt gru 16, 2005 16:12

Post » Wto kwi 24, 2007 10:59

Reni- piękne koteczki :)

Jedziemy z naszą kicią do Kościana!! Nie mogę się doczekać aby poznać inne devonki :) i tych którzy z nimi przyjadą! Do zobaczenia :)

Ruvil

Post » Wto kwi 24, 2007 11:06

Adelka z Neo jaka słodka :love:
Ja dopiero teraz zauwazyłam, jaki ona ma fajny kolor uszu! 8O :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt kwi 27, 2007 7:31

Zaczyna dopadać mnie mnie mały (narazie), stresik. Zwłaszcza że firanki do klatki nie do końca uszyte - najpierw maszyna stroiła różne figle przez dwa dni, trzeciego dnia kiedy się już zaprzyjaźniłyśmy - złamała się igła. Krawcowa ze mnie marna niestety... ale dziś wieczór przyjerzdża wybawienie w postaci mojej mamy- urodzonej krawcowej. Zapewne będzie miała niezły ubaw jak zobaczy moje "wypociny" :ryk: Jak znam życie jej zajmie to pół godziny...ech

Dziś jedziemy po zaświadczenie od weta, biorę ze sobą smakołyki żeby malutką pocieszać, żeby wet kojarzył się jej z czymś dobrym. Może przy innym podejściu ze strony weterynarza ( o co z pewnością poproszę), będzie całkiem spokojnie? Zobaczymy...

Ruvil

Post » Pt kwi 27, 2007 14:49

Ruvil, życzę powodzenia i koniecznie zdaj relację :D
Obrazek

reni164

Post » Sob kwi 28, 2007 7:30

Niestety, nawet smakołyki nie pomogły.... Kotka była tak zestresowana, że ani myślała się nimi zaiteresować (mimo że ma na ich punkcie kociego chopla), źrenice miała tak wielkie jak w nocy.
Ale pojechaliśmy do lecznicy gdzie pracują normalni weterynarze, którzy wiedzą jak obchodzić się ze zwirzęciem. Została przytulona, wygłaskana, przemawiano do niej miłym głosem - mimo że syczała na weta. Bidulka niestety aż wymiotowała potem ze stresu....
Ja jesten ogólnie zadowolona a ona może z czasem nabieże więcej zaufania, mam taką nadzieję.

Ruvil

Post » Pon kwi 30, 2007 9:00

Ruvil i jak wrażenia z pierwszej wystawy?? ktoś obiecał relację 8)
Obrazek

reni164

Post » Pon kwi 30, 2007 12:34

I po wystawie.
Ogromnie się cieszę, że byliśmy :). Jak dla mnie było świetnie! Pogoda była wsam raz, w sobotę było strasznie gorąco my byliśmy w niedzielę i było dużo chłodniej.
Kicia w klatce czuła się nadzwyczaj dobrze, aż się zdziwiłam, wystawiła głowę z budki i wszystko obserwowała trochę przestraszona ale widziałam że ciekawość bierze górę nad strachem. Zwiedzała klatkę ,trochę piła, jadła i pięknie kożystała z kuwety. TŻ kupił jej myszkę na kijku i już zupełnie się rozluźniła przy zabawie. Chętnie podchodziła do zwiedzających.
Co do wystawy- moim zdaniem było naprawdę dobrze: dużo miejsca dla hodowców i dla zwiedzających, krzeseł też wystarczyło, nagłośnienie ok.
Na początku byłam trochę zdezorientowana jak wygląda samo ocenianie, wszystko było wyświetlane za pomocą rzutnika(chyba :roll: ) i jak dla mnie nr klatek były za małe (sokołem to ja nie jestem :) przez co co chwilę latałam patrzeć jaki nr się wyświetla. Przy pomocy doświadczonych hodowców (dziękuję wszystkim którzy nam pomogli :D ) zrozumiałam o co chodzi i po paru chwilach już na spokojnie uczestniczyliśmy w wystawie.
Nasza kociczka zdobyła Ex 1 :D
Jesteśmy z niej ogromnie dumni i cieszymy się się że całkiem dobrze zniosła ocenianie, bardzo dobrze zniosła mierzwienie futerka i całą masę akrobacji którym została poddana, dopiero na koniec dwa razy sykneła co i tak mnie zaskoczyło bo myślałam, że po przygodach u weta będzie szaleć.
Już nie mogę się doczekać kolejnych wystaw. Na koniec powiem tak: "nie taki Diabeł straszny jak go malują" :)

Ruvil

Post » Pon kwi 30, 2007 20:41

Gratuluję tobie i koteczce, do zobaczenia na następnych wystawch :D
Obrazek

reni164

Post » Nie maja 06, 2007 13:42

Ale cisza, gdzie jesteście zadevonieni??
Czy wszyscy oprócz mnie na długi weekend gdzieś wybyli :roll:
Obrazek

reni164

[poprzednia][następna]