3 małe kotki szukają domu(sprawa życia i śmierci! dosłownie)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2007 19:48

Agata_2 : Byłabyś chętna?

Dami

Od: Pon kwi 16, 2007 18:15

Post » Pon kwi 16, 2007 19:50

Dami pisze:Agata_2 : Byłabyś chętna?

Po pierwsze: Mieszkam daleko (w wielkopolsce)
Po drugie: Nie jestem pełnoletnia i nie mogłabym bez konsultacji z rodzicami przygarnąc kotka
Po trzecie: rodzice "na razie" nie chcą :(
Więc jeżeli by się zgodzili to mogłabym, ale nie chcę dawać nadzieji.

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Pon kwi 16, 2007 19:50

a na co, bo może i ja bym była? :twisted:

oj, nie podoba mi się styl prowadzenia tej rozmowy... :x

widzę, że nie przeszkadza Ci chyba sytuacja z linku w moim podpisie, skoro tak się wzdragasz przed zaproponowaniem kastracji kotki. Na siłę chcesz ratować ślepy miot. Z mojej strony zgodę na taką sytuację nie ma, i zresztą nie ja jedna tak piszę.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 16, 2007 19:51

dowiedz sie prosze czy chca wysterylizowac kocice, by nie było małych
bez tego tu nie ma o czym mowic
jesli bedzie zgoda moge pomoc w szukaniu domku, byle kotka odchowała małe
rozumiem, ze kocica jest wychodząca, tak? skoro w ciazy :roll:
przekaz wiec tez, ze moze zarazić kociaki jesli cos przyniesie - ona nie zachoruje, one moga umrzec...
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon kwi 16, 2007 19:51

Z doświadczenia wiem, że lepiej nie dawać głuchych nadzieji.

Agata_2

Post » Pon kwi 16, 2007 19:53

XAgaX pisze:

widzę, że nie przeszkadza Ci chyba sytuacja z linku w moim podpisie, skoro tak się wzdragasz przed zaproponowaniem kastracji kotki. Na siłę chcesz ratować ślepy miot. Z mojej strony zgodę na taką sytuację nie ma, i zresztą nie ja jedna tak piszę.

Jeżeli naprawdę chcesz pomóc tej kociej rodzince, KONIECZNIE namów na sterylizację. Bo już lepiej uśpić, nestety... :(
Spójrz na kociarnię, mało kotków szuka domu? :(

Agata_2

Post » Pon kwi 16, 2007 19:55

mam wrazenie za Dami nie chce porozmawiac o sterylizacji z tym państwem. Wypiera sie tego, ze to indiwidualna (czy jakoś tak) sprawa tych ludzi. :( :evil:

Agata_2

Post » Pon kwi 16, 2007 19:55

Agatko, chyba nie ja...? :) rozumiem, że piszesz do Dami. I masz całkowita rację. A co do rozmowy mam takie samo zdanie.
Oczywiście nikt nikogo do kastracji nie zmusza, ale MOŻNA przekonać, ja przekonałam już kilkaset osób, co najmniej- a kasę w ostateczności dam.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon kwi 16, 2007 19:57

XAgaX : ja bardzo bym namawiała na kastracje kotki bo sama wiem ze to najlepsze rozwiazanie, ale prawda jest taka ze jako kolezanka córki rodziców nie mam za wiele do gadania. naprawde nie umiem wam powiedziec co zdecyduja, wiec nie oskarzaj mnie o cos jesli nie do konca wiesz jakie mam zdanie w tej sprawie. naprawde nie mam zlych intencji... tylko pomagam kumpeli.

Dami

Post » Pon kwi 16, 2007 19:58

Rustie pisze:ok, marzena, po pracy wolno myślę, przepraszam.

:) ale ja sie nie gniewam.

marzena1234

Od: Pt sty 26, 2007 0:23

Post » Pon kwi 16, 2007 19:59

Dami pisze:XAgaX : ja bardzo bym namawiała na kastracje kotki bo sama wiem ze to najlepsze rozwiazanie, ale prawda jest taka ze jako kolezanka córki rodziców nie mam za wiele do gadania. naprawde nie umiem wam powiedziec co zdecyduja, wiec nie oskarzaj mnie o cos jesli nie do konca wiesz jakie mam zdanie w tej sprawie.

Opieram się tylko na Twoich słowach. Swoją drogą nawet jak nie wykastrują, to niech pilnują ;) najważniejsze, żeby nie rozmnażali.
I powtórzę jeszcze raz: kociaki, póki są jeszcze ślepe- lepiej uśpić niż szukać na siłę niepewnych domów...

naprawde nie mam zlych intencji... tylko pomagam kumpeli.

WIerzę :) ale tak kotom nie pomożesz :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon kwi 16, 2007 20:00

Dami pisze:XAgaX : ja bardzo bym namawiała na kastracje kotki bo sama wiem ze to najlepsze rozwiazanie, ale prawda jest taka ze jako kolezanka córki rodziców nie mam za wiele do gadania. naprawde nie umiem wam powiedziec co zdecyduja, wiec nie oskarzaj mnie o cos jesli nie do konca wiesz jakie mam zdanie w tej sprawie. naprawde nie mam zlych intencji... tylko pomagam kumpeli.

XagaX- tak to było do Dami.
Dami- A spróbować można?
Ile ty masz latek? :twisted:

Agata_2

Post » Pon kwi 16, 2007 20:02

XAgaX pisze:
Dami pisze:XAgaX : ja bardzo bym namawiała na kastracje kotki bo sama wiem ze to najlepsze rozwiazanie, ale prawda jest taka ze jako kolezanka córki rodziców nie mam za wiele do gadania. naprawde nie umiem wam powiedziec co zdecyduja, wiec nie oskarzaj mnie o cos jesli nie do konca wiesz jakie mam zdanie w tej sprawie.

I powtórzę jeszcze raz: kociaki, póki są jeszcze ślepe- lepiej uśpić niż szukać na siłę niepewnych domów...

naprawde nie mam zlych intencji... tylko pomagam kumpeli.

WIerzę :) ale tak kotom nie pomożesz :(

Dami: Taka racja, póki ślepe, lepiej uśpić... niestety :( Taki zły jest ten świat..

Agata_2

Post » Pon kwi 16, 2007 20:04

XAgaX pisze:

j ateż popieram, bo jesli Ci Panstwo nie wykastrują kotki, a my znajdziemy im domki to to ich zniecheci do sterylizacji kotki i kolejna ciąża gotowa i kolejne bezdomniaczki też, bo uznaja ,ze po co ją kastrować jak my znajdziemy domki jak znowu zajdzie w ciąze.Musimy postawić twardy warunek , albo kastracja , albo zadnej pomocy.To powinno ich przekonac. chyba... :roll:

marzena1234

Od: Pt sty 26, 2007 0:23

Post » Pon kwi 16, 2007 20:04

Agata_2:
no wyobraz sobie ze 19. sprobowac jasne ze mozna tylko ze ja z tymi ludzmi nigdy nie mialam do czynienia. mowie wam po raz enty ze ja tylko pomagam i to nie jest sprawa rodzinna, wiec nie naskakujcie na mnie jakby to byla moja wina bo robie to wszystko z wlasnej woli a prawda jest taka ze nie musialam. dajcie mi troche czasu zebym chociaz sprobowala sie skontaktowac z tymi ludzmi

Dami

[poprzednia][następna]