Czy'takie'mają szansę?Albiś odszedł:(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2007 9:51

Mariszo, jeśli Albiś ma wolę życia i nie cierpi na tyle by zakończyć Jego cierpienia my również pomożemy finansowo, Albiś nie mógł lepiej trafić niż do Ciebie, jesteście sobie pisani.

Całuję Aga i Michał

aga777

Od: Czw mar 08, 2007 11:32

Post » Czw kwi 05, 2007 11:07

Więc to tylko podejrzenie. Może być błędne. Postać bezwysiękowa jest znacznie lżejsza dla kota. A co do koronowirusów, to takie sprytne bakterie, że raz są w organiźmie do wykrycia, w chwili dzielenia się, a pózniej ukrywają się na tyle, że nic i nikt ich nie wykryje-zupełnie jak HIV u ludzi(dlatego tez jest nazywane to HIVem kocim) więc stosunek białek tu może być mylący. Proponuje podawać te leki i obserwować uważnie kota. Niektóre koty żyją z tą chorobą bardzo długo. Ważne że ma taką troskliwą opiekę. Pisz co się dalej dzieje z Albisiem :) Trzymajcie się

Lilavati

Od: Śro kwi 04, 2007 13:12

Post » Czw kwi 05, 2007 11:35

Lilavati pisze:A co do koronowirusów, to takie sprytne bakterie, że raz są w organiźmie do wykrycia, w chwili dzielenia się, a pózniej ukrywają się na tyle, że nic i nikt ich nie wykryje-zupełnie jak HIV u ludzi(dlatego tez jest nazywane to HIVem kocim)

Hmmmm...koronawirusy są grupą wirusów, nie bakterii...Są dośćpowszechnie występujące i najczęściej odpowiadają za (w zasadzie niegroźne) zapalenie jelit. DLATEGO testy (na obecność wirusa) są niewiarygodne.
Koci "HIV" to FIV (wirus niedoboru immunologicznego) i powoduje on FAIDS, a FIP (zakażne zapalenie otrzewnej) to choroba, którą wywołują zmutowane po wniknięciu do organizmu koronawirusy....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw kwi 05, 2007 11:55

Albisiu :love: :kitty:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Pies przyjdzie na zawołanie, kot odbierze wiadomość i skontaktuje się z tobą w wolnej chwili." Mary Bly

agunia.s.

Od: Wto lis 28, 2006 13:21

Post » Czw kwi 05, 2007 13:04

nigdy nie byłam dobrym biologiem :(... Ludzie często własnie potocznie o Fipie mówią HIV, przynajmniej ja się spotkałam z takim określeniem, być może własnie dlatego ze jest równie trudno wykrywalne i zaburza prace wszystkich organów po koleji. Owszem jest to niezbyt poprawne, a testy mogą byc wiarygodne jeśli się je zrobi w odpowiednim momencie, ale tego zdaję się nie da się przewidzieć kiedy.

Lilavati

Od: Śro kwi 04, 2007 13:12

Post » Czw kwi 05, 2007 13:06

ja słyszałam tylko, że testy na FIP są bardzo niemiarodajne.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw kwi 05, 2007 13:10

Mariszo, wiem, że teraz nie masz głowy do tego ale gdybyś się zdecydowała na podanie Albisiowi interferonu kociego ile go trzeba ile kosztuje orientacyjnie?

aga777

Od: Czw mar 08, 2007 11:32

Post » Czw kwi 05, 2007 13:54

Mam już mętlik w głowie. Słyszałam tez opinię, że interferon przyspiesza rozwój choroby. Po pierwszej dawce jest znaczna poprawa, ale potem jest już tylko gorzej. Nie wiem co myśleć. Gdyby interferon miał Albisiowi pomóc, pewnie bym się zdecydowała, ale... no własnie finanse??Lilavati pisała coś o koszcie 2 tys -całej kuracji. To strasznie drogo. Niestety nie stać mnie, gdybym nawet baaardzo "zacisnęła pasa" to moje futerka muszą jeść i muszą mieć żwirek(choćby najtańszy).A mam tych "dzieciaków" kocio-psich trochę :wink:

Marisza

Od: Wto lut 15, 2005 13:44

Post » Czw kwi 05, 2007 17:52

Marisza...sporo było o FIPie na forum, no niestety rokowania nie są dobre, chcociaż ja też wolałabym, żeby było inaczej...W "pigułce" jest tutaj dość konkretnie:
http://www.kociezycie.pl/index.php?box=dzial&did=106

Kuracja za 2-3-5 tysięcy nawet - nie uratuje Albisiowi życia...jeśli to faktycznie FIP.
Chyba na forum hodowców pisze o swoich doświadczeniach Chili, jest strona (po angielsku i niemiecku) dr Addie - chyba najbardziej kompetenej osoby...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw kwi 05, 2007 18:03

Nadal będe trzymała kciuki za Albisia i po Świetach postaram się znowu coś wystawić na bazarku.
Albisiu musisz byc zdrowy. Masz wspaniałą opieke, lepiej nie mogłeś trafic.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pt kwi 06, 2007 23:22

Jejku, jej...
Łzy leją mi się po policzkach... Nie może tak być!!! Obserwuję ten wątek od samego początku, ale dopiero teraz piszę. Marisza, dołożę się znów coś do leczenia, walczcie, nie poddawajcie się!!! Musi być dobrze, nie ma innej opcji!!! Wielkie pozdrowienia ode mnie i mojej Naishy dla Ciebie i Albisia!!!
Uszy i ogony do góry!!!
łapy, łapy, cztery łapy ;-)

Inda

Od: Nie kwi 09, 2006 15:47

Post » Sob kwi 07, 2007 9:21

Albisiu kochany trzymaj sie i walcz z calej sily.
Mariszo ,opiekuj sie Albisiem ,jak tylko potrafisz.
Spokojnych i pogodnych swiat.

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto kwi 10, 2007 12:00

Albinek jest słabiutki :cry: Zdarzyło mu się kilka razy zrobić sioo na kołdrę :cry: Nie miał siły zejść do kuwety :cry: Nie ma tez za wielkiego apetytu :cry: Podsuwam mu różne smakołyki, byleby tylko chciał jeść. Co 2 dni kroplówka podskórnie z combivitem i z catosalem +leki. :cry: Tak mi strasznie smutno :cry: :cry: Nie potrafię się pogodzić z tym okrutnym losem :cry:

Marisza

Od: Wto lut 15, 2005 13:44

Post » Wto kwi 10, 2007 12:04

Albiniu kochany :1luvu: trzymaj sie maleńki.Bardzo proszę walcz z chorobą.Tyle serduszek o tobie myśli i trzyma kciuki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Pies przyjdzie na zawołanie, kot odbierze wiadomość i skontaktuje się z tobą w wolnej chwili." Mary Bly

agunia.s.

Od: Wto lis 28, 2006 13:21

Post » Wto kwi 10, 2007 12:07

biedny maluszek. taki radosny słodki kociak, który pomimo tego, co go spotkało, kocha świat. mam nadzieję, że niedługo poczujesz się lepiej, malutki :*

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

[poprzednia][następna]