Tinka, namieszałam strasznie z tymi przeliczeniami. Chyba powinnam mieć nick mieszalnik nie flores.
Zacznę od początku. Mam insulinę 10 ml - 800 jednostek
Używam strzykawki U - 40 i na tej strzykawce odmierzam dwie jednostki (dzisiaj 1,5)
I tak sobie przeanalizowałam to co pisałyście wcześniej i doszłam do wniosku, że Znasio przy swojej wadze (7,1 kg) powninien dostawać w tej strzykawce i tej insuliny około 0,8 jednostki.
Lecznie z rapidem i lente było ustawione przez "specjalistkę"

Rapid dlatego, że Znasio na początku miewał glukozy prawie 700. A ponieważ teraz mierzę mu cukier codziennie i nie miewa więcej niż 300 przestaję mu dawać rapid. A od soboty i tak będzie dostawa nową insulinę lente.
Magicmada, cukrzyca u Znasia była zdiagnozowana jak mi się wydaje dość wcześnie. Ale to było rok temu i leczenie było jakby to powiedzieć, "co się któremu wetowi wymyśliło". Niestety nie wiem ile lat ma Znasio bo to jest kot zabrany ze wsi. Osobiście znam go pięć lat. Po zębach też trudno stwierdzić bo wolnożyjące koty niestety wcześniej tracą zębiska. Ale i tak mam nadzieję, że może cukrzyca "sobie pójdzie w siną dal". Dawkę będę zmniejszała powoli tak jak mi radził wet.
Przepraszam, że tak namieszałam