Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 29, 2007 22:54

ciekawe, która szybciej wyzdrowieje :wink: :roll:
u Ziutki niestety nic a nic się na to nie zanosi: do wody z nosa i kaszlu z powrotem dołączyło rzężenie :roll: :twisted: ale poza tym kocinka cały czas ma spory apetyt, no i dostaje skrzydeł na mój widok :wink: - nie sprawia wrażenia szczególnie osłabionej (nie licząc tego, że cały czas jest senna i smutna :( ) - więc może ten katar naprawdę jest już niewyleczalny :roll: ?
dodam jeszcze, że Ziulka jednak przekonała się do mokrego jedzonka :D tyle, że w przeciwieństwie do moich Drani, ona preferuje nie kawałki w sosie, ale pasztety :wink: a najlepsza jest... no cóż, ta 100-gramowa animonda na szalkach :roll: kot to niezwykle mądre zwierzę :wink: dotąd jadła pewnie głównie byle co... ale jak już spróbowała luksusów, to tak wymownie wylizuje pustą miskę, żebym na pewno widziała, jak bardzo jej smakuje :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt mar 30, 2007 2:34

Wielbłądzio pisze:ciekawe, która szybciej wyzdrowieje :wink: :roll:

Trzymam :ok: za obydwie :wink:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt mar 30, 2007 7:06

Wielbłądzio pisze:...dołączyło rzężenie...ale poza tym... ma spory apetyt...nie sprawia wrażenia szczególnie osłabionej (nie licząc tego, że cały czas jest senna)

Ojej, to o mnie!!!
Trzymaj sie Ziutka!!!
Wyglada na to, ze to z taka opiekunka jak Wielbladzio duzo szybciej staniesz na nogi...U mojego Piotrka to nawet trudno o herbatke sie doprosic...
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Sob mar 31, 2007 1:21

wiesz Kasiu, jakby co, to ja kiedyś marzyłam, żeby zobaczyć Kalifornię 8)
serio, bo ja hipiska jestem :wink: niegdyś spektakularna, teraz już nie, ale z przekonań mi zostało i niektóre słowa nadal są jak zew 8) ...
a moja Mumijka rzęzi dalej :( cały dzień spała skulona, dalej śpi, za parę godzin (może jeszcze zdążę się przespać :roll: bo jak nie, to będzie trzecia doba na nogach :twisted: ) jedziemy do weta... dermatolog niby, ale mam nadzieję, że wreszcie da Ziutce coś skutecznego na ten katar... zastanawiam się, czy zrobić już jutro (dziś, znaczy się :twisted: ) te testy na białaczkę i FIV... przydałoby się, tyle, że każdy z nich to 50 złotych :roll:
a apetycik super, dziś w ciągu dnia zjadła prawie całą miseczkę suchego i do tego więcej niż pół 100-gramowego paszteciku :)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob mar 31, 2007 13:19

Wielbłądzio pisze:wiesz Kasiu, jakby co, to ja kiedyś marzyłam, żeby zobaczyć Kalifornię 8)
serio, bo ja hipiska jestem :wink: niegdyś spektakularna, teraz już nie, ale z przekonań mi zostało i niektóre słowa nadal są jak zew 8) ...
a moja Mumijka rzęzi dalej :( cały dzień spała skulona, dalej śpi, za parę godzin (może jeszcze zdążę się przespać :roll: bo jak nie, to będzie trzecia doba na nogach :twisted: ) jedziemy do weta... dermatolog niby, ale mam nadzieję, że wreszcie da Ziutce coś skutecznego na ten katar... zastanawiam się, czy zrobić już jutro (dziś, znaczy się :twisted: ) te testy na białaczkę i FIV... przydałoby się, tyle, że każdy z nich to 50 złotych :roll:
a apetycik super, dziś w ciągu dnia zjadła prawie całą miseczkę suchego i do tego więcej niż pół 100-gramowego paszteciku :)

ale są skojarzone testy białaczka z FIV-em, kosztuje chyba ok. 85 zł w W-wie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob mar 31, 2007 15:14

na razie testów nie robiłyśmy, bo doktor stwierdził, że najpierw lepiej jeszcze Bidę podleczyć. też słyszałam o teście 2 w 1, ale na Białobrzeskiej mają oddzielne :? , zobaczę jakie są w mojej lecznicy
w kwestii kataru tym razem lincospectin, jeden zastrzyk Ziula dziś dostała, a pozostałe cztery mam zrobić sama :roll: ciekawe, jak mi to tym razem wyjdzie, jak dotąd udawało mi się podawać zastrzyki wyłącznie kociakom (a już mojej czterokilogramowej, zwinnej Bolusi za cholerę :( )...
poza tym niestety Ziutka ma jeszcze jakieś prosówkowe zapalenie skóry, podobno zdarza się ono często po pchłach :twisted: leku na to nie było dziś w lecznicy, w dodatku zapomniałam nazwę :oops: , więc muszę skonsultować telefonicznie i poszukać w lecznicach na Ursynowie. z dziąsłami też niedobrze, Bida ma solidne zapalenie dziąseł (plazmocytalne coś tam), ale przez antybiotyk nie można było podać jakiegoś leku na to, więc z dziąsłami czekamy na lepsze czasy...
Ziuteczka zaprezentowała się na stole wyjątkowo koślawo :wink: , tzn. ledwo stała na nogach i ciągnęła za sobą tylne, po swojemu machając ogonem :(, oprócz tego niestety po drodze znów ze strachu się załatwiła, do tego to kichanie i wypływająca z noska woda - pan doktor cały czas miał minę pod tytułem 'a mało to miałaś problemów już ze swoimi, dziewczyno' :wink:
byłyśmy dziś w lecznicy dwie, bo pojechała ze mną koleżanka. i to dzięki Beacie Ziutka ma następne 20 kapsułek scanomuna :1luvu: a swoją drogą, ciekawe, jakim cudem są one na Białobrzeskiej po 1.20 za sztukę, skoro w trzech innych miejscach na Ursynowie są już po 2 złote :roll: :evil:
teraz malutka śpi sobie, zmęczona podróżą, na upranym polarku...
a mnie martwi jeszcze to, że dość często zdarza się Ziutce nie wcelować do kuwety, dziś właśnie też :( chyba w związku z tym (i nie tylko z tym) wyłącznie forumowy dom będzie wchodził w grę - ale jak tego dokonać, skoro wszyscy zakoceni po czubki uszu :roll: :?:

Wielbłądzio

Post » Sob mar 31, 2007 21:03

Smutne wieści :cry: Może lincospectin poradzi sobie wreszcie z katarem, ale reszta... Ziutka rzeczywiście będzie potrzebować bardzo wyrozumiałego domku. I chyba powinna dostać czwarte imię :wink: Szczęściara - miała wiele szczęścia, że trafiła do Ciebie Wielbłądziu.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Sob mar 31, 2007 23:21

Za Ziutkę nieustająco :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Nie kwi 01, 2007 0:13

nie wiem, czy ona jest szczęściara... kiedy leży taka skulona i ledwo chce jej się podnieść główkę, kiedy do niej mówię - wtedy zaczynam się bać, że ten smutek to może oznaka jakiejś kolejnej choroby, o której jeszcze nie wiemy :strach: chyba, że jest w takiej strasznej depresji, przecież koty potrafią... :(
dziś nie ma nawet apetytu :(
żeby już było dobrze...

nie będzie łatwo... ani z chętnymi (bo o wszystkich problemach trzeba będzie napisać w ogłoszeniu), ani z egzaminem u mnie :wink: , bo nie oddam Ziutki nikomu, co do kogo nie będę na 500% przekonana. najgorsza możliwość jest taka, że... zostanie u mnie jako kot nr 9 :roll: :roll: :roll: ale to jest bardzo złe wyjście
bo z każdym nowym kotem sytuacja międzykocia w moim domu robi się coraz bardziej napięta; bo nie będzie mowy o zamieszkaniu Ziutki w dużym pokoju (mój Julian niestety wybiera sobie ofiary wśród 'nowych' :twisted: , a Ziutka dodatkowo byłaby prawie całkiem bezbronna), a w małym z Bolusią też nie będzie miała łatwego życia :( ; bo osiem to już i tak DUŻO ponad moje możliwości finansowe i czasowe; bo Ziunia wymaga szczególnej troski, uwagi, miłości, Kogoś, kto będzie miał dla niej i tylko dla niej sporo czasu; bo zostawiając sobie kolejnego tymczasowego kota upewnię się, że nie mogę bywać 'przechowalnią' - i nie pomogę już nigdy żadnej bidzie takiej jak Ziutka :(

cierpliwy, kochający, odpowiedzialny, wyjątkowy Domku dla Biduni, jesteś gdzieś???

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 01, 2007 8:23

Kiciuniu, up...
Obrazek

Kasia C

Post » Nie kwi 01, 2007 8:25

Wielbłądzio pisze:wiesz Kasiu, jakby co, to ja kiedyś marzyłam, żeby zobaczyć Kalifornię

A nalesniki z serem umiesz robic? :wink:
Jak umiesz to zapraszamy...
Obrazek

Kasia C

Post » Nie kwi 01, 2007 9:18

Wielbłądzio pisze:nie wiem, czy ona jest szczęściara...

Jest, bo trafiła do Ciebie.
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie kwi 01, 2007 10:48

Oj..... Trochę pesymistycznie brzmi to wszystko :?
Wyobrażam sobie to życie jednej Dużej z 9 kotami, w tym jednym bardzo chorym, jednym bardzo zaborczym, jednym bardzo dzikim ..... a na dodatek z głodną bandą śmietnkowców :roll: Naprawdę Cię podziwiam, Wielbłądku :1luvu: :ok:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Nie kwi 01, 2007 18:05

a dodatkowo: jednym bardzo złośliwym (Tadzio), jednym bardzo łakomym (Ropul), jednym kocim uwodzicielem (Maciuś), jednym psychopatą (Liszek, któżby inny :twisted: ), jednym totalnie przez psychopatę zastraszonym (Plamcia)... wychodzi na to, że tylko Nori jest bezproblemowa :roll:
Ziula dostała dziś następny prezent od Cioci Beaty: małe opakowanie RC sensible, jej ulubione :D od Cioci Beaty dostała też zastrzyk :roll:, ale była bardzo dzielna :) a Ciocia Marysia (kociara jeszcze gorsza ode mnie, tak dla niewtajemniczonych :wink: ) powiedziała, że Bidunia już jest piękna i niedługo, po wyzdrowieniu, będzie prawdziwym cudem :D
nie wiem, jak z tym katarem... mam wrażenie, że nadal tak samo :(
dzisiaj dziewczynka pół dnia była poza klatką (Bolunię znów zabrałam do dużego pokoju), ale znów nie wzbudziło to jej zainteresowania :? przesiedziała te pół dnia głównie pod łóżkiem :roll:

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 01, 2007 20:20

a, bo bym zapomniała: jasne, że umiem robić naleśniki :wink:
tylko gdzie ja do Kaliforni, skoro od trzech lat nie mogę przez moje stado wyjechać nawet pod gruszę :twisted: :twisted: :twisted:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]