Będę miała małe kotki :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2007 16:21 Będę miała małe kotki :))

Moja kotka Kitka miała być zaszczepiona (bo ciągle jest szczepiona przed rują) ale zdążyła zajść w ciążę. Kotki będą za około miesiąc. Będą do oddania. :D :D

kasia95

Od: Czw sty 25, 2007 21:09

Post » Nie mar 25, 2007 16:32

Zobacz ile malych kociat szuka domow.
Moze poki jest jeszcze czas wysterylizujez kotke?
Skad jestes?

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Nie mar 25, 2007 18:10 Re: Będę miała małe kotki :))

kasia95 pisze:Moja kotka Kitka miała być zaszczepiona (bo ciągle jest szczepiona przed rują) ale zdążyła zajść w ciążę. Kotki będą za około miesiąc. Będą do oddania. :D :D

Dla niektórych z nas to nie jest specjalny powód do radości...Niestety...Pobądź trochę na forum, poczytaj i pomyśl o sterylizacji swojej kotki...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie mar 25, 2007 18:31

teraz juz wiesz ze szczepionki są do .....
STERYLIZACJA jest jedynym i najlepszym rozwiązaniem dla kotki i dla ciebie
dzieki sterylizacji uchronisz kotkę przed ropomaciczem, zmniejszysz ryzyko wystąpienia guzów -raka gruczołów mlekowych

szczepionki "przeciw ciązowe" to duza dawka hormonów -gwarancja ropomacicza i td......

wybór nalezy do ciebie........powodzenia
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Nie mar 25, 2007 19:00

Kasia jest ze Skoków (wielkopolska) tak jak ja. Jest moją koleżanką. Ona szczepi kotkę (kitkę) żeby nie miała małych :? ale ostatnio o szczepieniu zapomniała. Wysterylizować kotki nie chce i cieszy sie ze jej kot jest w ciąży. Jej kotka już miała raz młode - były 3 kociaki - z tego tylko jeden żyje. :(

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Nie mar 25, 2007 19:10

No to następny powód do radosci :roll: :?

Agata weź sprawy w swoje ręce i namów koleżankę na sterylkę jeśli zależy Ci na tym, żeby nie miala kolejnych małych, które mogą nie przezyć. :x

Nie chce sterylizacji? To wróżę, że w końcu zechce, jak kotka zachoruje na ropomacicze... będzie musiała ją wysterylizować by ratować jej życie. Wiem co mówię, sama byłam taka mądra i dawałam Nuśce zastrzyki antykoncepcyjne. Po dwóch już była do ciachania, bo lała się z niej ropa :(

Poza tym wet wspominał mi kiedyś, że jeśli kotka jest blokowana hormonalnie i potem urodzi młode, to przez te zastrzyki kociaki mogą być jakieś nie takie... :roll: nie pamiętam dokładnie, ale zastrzyki szkodzą późniejszej ciąży.
Ostatnio edytowano Nie mar 25, 2007 19:13 przez Karolka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie mar 25, 2007 19:12

Karolka pisze:No to następny powód do radosci :roll: :?

Agata weź sprawy w swoje ręce i namów koleżankę na sterylkę jeśli zależy Ci na tym, żeby nie miala kolejnych małych, które mogą nie przezyć. :x

Właśnie dziś u mnie była i rozmawiałyśmy. Ona się cieszy z małych kotków bo są słodkie. A to co stało się z poprzednimi to szkoda gadać :roll: :x

Agata_2

Post » Nie mar 25, 2007 19:12

Karolka pisze:No to następny powód do radosci :roll: :?

No zależy mi na tym..

Agata_2

Post » Nie mar 25, 2007 19:20 Re: Będę miała małe kotki :))

kasia95 pisze:Moja kotka Kitka miała być zaszczepiona (bo ciągle jest szczepiona przed rują) ale zdążyła zajść w ciążę. Kotki będą za około miesiąc. Będą do oddania. :D :D

Może rozważ sterylkę aborcyjną. Im wcześniej tym lepiej. :roll:

Już wiosna... będzie mase kotek w ciąży i przybędą miliony bezdomnych maleństw. Oszczędź swoim smutnego losu.
Obrazek

Karolka

Post » Nie mar 25, 2007 19:22

Agata, próbuj ją namawiać. Przedstaw jej jakieś smutne historie cierpiących kotów bezdomnych i schroniskowych, chorych kotek po podaniu tych zastrzyków i ważne : używaj fotografii - one najbardziej przemawiają do człowieka. Powodzenia !

aoife

Od: Czw sty 11, 2007 16:33

Post » Nie mar 25, 2007 19:26 Re: Będę miała małe kotki :))

Karolka pisze:

Już wiosna... będzie mase kotek w ciąży i przybędą miliony bezdomnych maleństw. Oszczędź swoim smutnego losu.

Ta Kitka ma taki malutki brzuszek dopiero.

Agata_2

Post » Nie mar 25, 2007 19:33 Re: Będę miała małe kotki :))

Agata_2 pisze:
Karolka pisze:

Ta Kitka ma taki malutki brzuszek dopiero.

No noooo Agata, to tym bardziej warto zrobić tą sterylkę. Bo jak już przed samym urodzeniem kotka ma wielki brzuszek to i kotków szkoda :roll: Narazie są malutkie płody, wiec kotka zniesie dobrze sterylkę. Plissss, namów ją. Kasę zbierzcie może na bazarku, jeśli nie macie funduszy. :roll:
Obrazek

Karolka

Post » Nie mar 25, 2007 19:41

to doprawdy ROZKOSZNA dziewczynka , , cieszy sie ze na swiat przybedzie kolejny miot kociąt , a co stało sie ze poprzedni miot juz zmarł???

WIESZ CO wibryska ROZPACZLIWIE POSZUKUJE CHĘTNYCH DOMÓW NA WYKACANIE KOCIC CIĘZARNYCH -- zgłos sie - jestes idealna

ps. sorki wibryska ze pisze o tobie
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Nie mar 25, 2007 19:54

bordo pisze:to doprawdy ROZKOSZNA dziewczynka , , cieszy sie ze na swiat przybedzie kolejny miot kociąt , a co stało sie ze poprzedni miot juz zmarł???

WIESZ CO wibryska ROZPACZLIWIE POSZUKUJE CHĘTNYCH DOMÓW NA WYKACANIE KOCIC CIĘZARNYCH -- zgłos sie - jestes idealna

ps. sorki wibryska ze pisze o tobie

Ostatnio Kitka miała 3 kociaki - jeden zmarł (nie powiedziano mi czemu, był to czarny kocurek) a następny (kochany, malutki i śliczny) zmarł gdy miał 5 tygodni - pewnien "pan" który spał w namiocie na podwórku Kaśki go "przygniótł" podczas snu, bo kociaki spały w ten dzien na dworze bo Kaśka zapomniała zamknąć drzwi. Biedny kotek :(

Agata_2

Post » Nie mar 25, 2007 20:03

Agata_2 pisze: bo kociaki spały w ten dzien na dworze bo Kaśka zapomniała zamknąć drzwi. Biedny kotek :(

A może by tak jej "ktoś zapomniał zamknąć drzwi", albo raczej otworzyć :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[następna]