Milko-już w dobrych rękach :):) !!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 22, 2007 12:09

Trzymam kciuki za Milko!

Podyskutowałabym z wetami na temat cewnika, kołnierza i nie podawania jedzenia. Z tego co piszesz kot dochodzi do siebie, więc po co go męczyć i stresować. Ten bezwład może jest wynikiem opuchlizny? Jeśli Milko czuje ból, to po zejściu opuchlizny powinien odzyskać władzę w łapach...

Mam świeże doświadczenia z "lotnikiem" - Nosek wypadła komuś z okna, koszmarnie połamała przednie łapy. Opiekun kota się jak dotąd nie znalazł.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 22, 2007 15:22

berni słuchaj nas - zacznij od przerwania głodówki :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw mar 22, 2007 15:42

Wetem, tez nie jestem, ale taka długo głodówka to chyba nie za dobre dla układu pokarmowego.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 22, 2007 19:31

Wyglada na to, ze nasz kociak odzyskuje powoli sily :-)
Na temat jego urazu nie bede sie madrzyc, bo sa tu madrzejsi, ktorzy sie znaja.
Ale co do jedzenia, to przeszlam ciezka szkole. I kazdy mi wbijal do glowy, ze kotom glodowka nie sluzy. Glodowka kotom bardzo szkodzi.
Jakby jelita byly zmiazdzone, to nie wiem czy on w ogole by dal rade sie wyproznic, a takie twarde cos musialy jednak wypchnac jelita zdrowe...to tak na chlopski rozum ...Pewnie madrze nie mowie, ale tak mi sie wydaje...
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 22, 2007 20:53

Milko dostał zgodę na jedzonko :D
Zjada co godzinkę po łyżce conv. mógłby zjeść pewnie konia z kopytami, ale dawkujemy po malutku.

Nogi dzisiaj nadal bolesne, ogonek jak to ogonek, zawija się w pętelkę i groźnie macha kiedy Milko się denerwuje kroplówkami. No bo ileż można kłuć kotka w dupkę? :wink:

Dobre samopoczucie go nie opuszcza, zaczyna nawet mnie terroryzować :twisted: Kiedy tylko wejdę do pokoju odrazu jest wrzask "Przyłaź mnie pozmiziać :D " Teraz dodatkowo odrazu patrzy czy nie mam łyzki z papu :D i ta radość jak mam :D
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw mar 22, 2007 20:58

:D :D :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 22, 2007 20:59

Ja słyszałam, że relanium podane zwierzętom może wywołać dokładnie odwrotny efekt do "ludzkiego"- pobudza..... Są inne leki uspokajające- takie, które na zwierzęta działają zawsze uspokajająco.... Jeżeli będzie Ci to potrzebne to wykorzystam wiedzę naszej dr Ewy- Ona też nie stosuje relanium....

Z tą głodówką to coraz mniej mnie przekonują argumenty wetów. Im dłużej o tym myślę tym bardziej wydają mi sie irracjonalne. Owszem- jedzenie dietetyczne i półpłynne (np kura zmiksowana z wywarem) ale na pewno nie głodówka..... Jeżeli jelita nie funkcjonują to tylko niepotrzebnie męczysz Milka.... Jak długo jeszcze Oni chcą czekać? Mówili coś o tym do kiedy kot ma głodować? Bo ja bym już nie czekała.... Możesz jeszcze zapytać Beliowen co Ona o tym myśli- czy uważa, że zmiażdżone jelita zregenerują się i czy głodówka wspomaga ten proces.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw mar 22, 2007 21:31

Slonko chyba pisalo jednoczesnie z Toba :-)

To doskonala wiadomosc. Nic bardziej nie cieszy jak apetyt u kota :-)
Teraz to on szybciutko sie pozbiera.
A wiesz, my mielismy przepisane relanium na zwiekszenie apetytu.Ja zupelnie nie rozumiem dzialania tego leku.
W kazdym badz razie kot ma w nosie wiedze medyczna i zdrowieje!
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 22, 2007 21:55

Owszem- pisałałyśmy chyba jednocześnie :) Ale najważniejsze, że wniosek taki sam. Milko je :) A co dostaje w kroplówkach? I co z cewnikiem? I czy cos przeciwzakrzepowego dostaje? Może heparyne zewnętrznie w maści na nóżki? (upłynnia skrzepy, przyspiesza wchłanianie się krwiaków, rozrzedza krew). Teraz czekam na wiadomość o ponownym pojawieniu się conv- z drugiej strony :wink:

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?

Slonko_Łódź

Post » Czw mar 22, 2007 21:56

Berni, bardzo ciepło o Was myślimy!!
Smacznego dla Milko. Jak dobrze, że wreszcie może sobie "pociamkać" :)I oczywiście zdrówka!!!!
My angels with fur: Diduś za TM :(, Sheila i Emi
Obrazek Obrazek Obrazek

Nellie

Od: Śro lip 12, 2006 21:18

Post » Czw mar 22, 2007 22:40

Pysia relanium miała przepisane ( 1/8 tabletki 2mg) jako lek "rozluźniający" mięsnie.
Ale dobrze, że juz może jeść.
Milko nabieraj sił.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 22, 2007 23:34

kciuki za Milko :ok: :ok: :ok:

renatka

Od: Nie kwi 16, 2006 9:30

Post » Pt mar 23, 2007 6:38

za Milko dalej kciuki i ciepłe myśli.

Berni pisz smsy co u kota, bo za chwile zostane odcieta od kompa na 3 dni :twisted:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pt mar 23, 2007 6:54

Slonko_Łódź pisze:Owszem- pisałałyśmy chyba jednocześnie :) Ale najważniejsze, że wniosek taki sam. Milko je :) A co dostaje w kroplówkach? I co z cewnikiem? I czy cos przeciwzakrzepowego dostaje? Może heparyne zewnętrznie w maści na nóżki? (upłynnia skrzepy, przyspiesza wchłanianie się krwiaków, rozrzedza krew). Teraz czekam na wiadomość o ponownym pojawieniu się conv- z drugiej strony :wink:

nie wiem dokładnie co dostaje w kroplówkach :oops: chyba gluzozę :roll:
Cewnik nadal jest, wczoraj pojawiała się znowu krew. Dostał cyklonaminę.
Nic nie wspominano o żadnej maści.

Kiedy masuję mu nogi wyraźnie czuję w miejscu mięsni ogromne twarde gule :( Opuchlizna na szczęście już znacznie mniejsza.

Milko wcina conv. aż się mu uszy trzęsą. Kiedy już zje przydziałową łyżkę, jeszcze z kwadrans pieczołowicie wylizuje kołnierz, na który spadła kropelka conv.
Noc minęła spokojnie, tłukł się troszkę kołnierzem o kratki, ale to pikuś w porównaniu z poprzednim darciem pyszczka. Rano obudził mnie myciem tynych nóg...przez kołnierz :roll:

Na drugostronny conv. musimy jesczze poczekać.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt mar 23, 2007 7:06

Zadanie na dziś- wyjmujemy cewnik i zdejmujemy kołnierz. Do heparyny- ona działa powierzchniowo ale też żyłki obejmuje- my Krokera goliliśmy- najpierw nożyczkami a potem maszynkę jednorazową- nie czuł i tak więc nawet nie protestował. Tylko, że to była mniejsza powierzchnia... Ale ja bym Milka stopniowo wystrzygła- będzie przy okazji można oglądać zmiany w kolorze skóry- to też ważne (nawet bardzo) przy niedokrwieniu.... A cewnik podrażnia, mógł się przesunąć.... Dla mnie bez sensu. Nawet gdyby przyjąć scenariusz, że zwieracz będzie zaciśnięty- zawsze zostaje awaryjnie punkcja i wtedy cewnik..... A lizanie nóg przez Milka samodzielnie pewnie poprawiałoby krążenie przez cały czas- to jak sizalowa rękawica na nasze uda- efekty widać od razu..... Trzymam kciuki !!!

Slonko_Łódź

[poprzednia][następna]