Devony, devony - trzecia setka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2007 10:11

trochę mnie nie było w kraju ale już po powrocie wracamy w stare tryby :) niezgorzej - dziękujemy. Mały Tygrys rośnie i hula... wczoraj ćwiczyła nową dyscyplinę sportu: skok wzwyż i w dal - w jednym :)

a co u Was? buziaki wielkie! :)

szlonko

Od: Pt wrz 08, 2006 16:40

Post » Wto mar 13, 2007 9:49

witaj szlonko, jak wróciłaś to pewnie wiesz, że 24 i 25 marca jest w blue citi wystawa a w sobotę jest specjalistyczna devonów, na której było by miło się spotkać i pogadać, masz cudną koteczkę i jakie fantastyczne futro, jestem pod wrażeniem :D
Obrazek

reni164

Od: Pt gru 16, 2005 16:12

Post » Wto mar 13, 2007 10:12

czesc Reni... no właśnie znalazłam informację na ten temat i strasznie mi przykro, bo od 23 wyjezdzam z Warszawy na tydzien i chyba nie da sie tego zmienic :( zobacze jeszcze co da sie zrobic, ale pole manewru mam niestety małe. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja się spotkać.

A za miłe slowa pod adresem mojego Tygrysa bardzo dziękuję - ja poza nią świata nie widzę i dla mnie jest najpiękniejsza, ale to chyba normalne :)

ale specjalistyczna devonów jest w niedziele a nie w sobotę? czy coś pokręciłam?

szlonko

Post » Wto mar 13, 2007 10:22

z tego co wiem jest w sobotę i jest jeszcze we wrześniu w Bydgoszczy klubowa devonów, więc na pewno bedzie okazja się spotkać i porozmawiać o naszych najcudniejszych i najukochańszych stworach :D
Obrazek

reni164

Post » Wto mar 13, 2007 10:27

Reni na stronie PFA jest, ze w sobote sa devony, zas tu na forum, ze w niedziele http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56206 (wierzylabym bardziej chyba stronie internetowej, ale chyba dopytam organizatorow).

Jesli sobota to szanse sa wieksze, ze przed wyjazdem na samo show wpadne zobaczyc devony :) ale jeszcze trudno mi cokolwiek powiedzic na pewno - no i musze wyjasnicz czy sobota czy niedziela nalezy do devonow :)

szlonko

Post » Wto mar 13, 2007 12:16

Jako członek PFA, z pełną odpowiedzialnością zapewniam Cię, że show Devonków jest w sobotę - na 100% :twisted:

tumasia

Od: Pt kwi 22, 2005 7:59

Post » Wto mar 13, 2007 12:41

O której?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon mar 19, 2007 18:22

na stronie PFA widać że specjalistyczna devonów zaczyna sie o 10.00 do zobaczenia :D
Obrazek

reni164

Post » Śro mar 21, 2007 17:10

na wystawie będzie aż 23 devony :D fajnie będzie sie spotkać i znowu pogadać :wink:
Obrazek

reni164

Post » Śro mar 21, 2007 17:20

Mam nadzieję, że tym razem się uda - w grudniu wylądowałam w zupełnie innym sektorze, bez żadnych znajomych, pogadałam tyle co w przelocie :roll:

Kicorek

Post » Śro mar 21, 2007 22:07

będzie dobrze, pogadamy i nie tylko :D nawet jak wylądujemy w różnych sektorach to wiesz jak wyglądam i moje koty a ja wiem jak ty i Hestia wyglądacie więc sie jakoś odnajdziemy :lol:
Obrazek

reni164

Post » Nie mar 25, 2007 23:28

wyniki sobotniej wystawy specjalistycznej (devonów) najlepiej przedstawi tumasia, która jest w PFA ja się tylko pochwalę że Neo nasz nowy nabytek z Iwonką dostał Nom Bis w klasie 3-10, Adela Devonreni Nom Bis w klasie 6-10, a w innych klasach niech się inni pochwalę (Kicorek do tablicy :D ) a całą wystawę specjalistyczną wygrał miot :D
Obrazek

reni164

Post » Pon mar 26, 2007 9:02

To ja nie mam w zasadzie już nic do dodania, jesli chodzi o wystawę specjalistyczną :lol:
Hestia dostała Nom Bis w klasie dorosłych kotek :D

A później, przy "normalnych" ocenach, Hestia dostała BIV, pokonując kocurka z tytułem EC 8O :D :D (no nie mogłam sobie odmówić, żeby o tym nie wspomnieć :oops: :D - to była dla mnie ogromna niespodzianka, szczękę z podłogi zbierałam :lol: )

Adelka reni164 jest prześliczna, wygląda już jak mała dama :love:, a mały jest słooodki :love:

Kicorek

Post » Pon mar 26, 2007 17:13

Hestia ty pieknoto! Ja tez chce takiego devona!
Szkoda ze twoja pania poznalam przy wyjsciu.
Kicorku czekam na rodowod Hestii, albo daj namiar na link, to sie postaram rozpisac genotyp.
A czy zauwazylyscie ze w zwiazku z tym ze w Dortinie urodzila sie kotka cynamonowa, po Mozambinas Adams, to oznacza ze w adam ma allele bbl, wiec calkiem sporo bo 1/2 kotek po Adamie ma potencjal, na cynamon?
Ja przez perypetie mieszkaniowe (sprzedaz swojego , koniecznosc wynajmu mieszkania na pol roku dla nas i kotow :!: , co jest prawdziwym wyczynem, kredyt itd)wypadlam z tematu i nie moglam zobaczyc tego miotu na wystawie w grudniu w blue-city. Czy widzialyscie ten cynamon????
Mlodziez Reni i Joasi, cudo , Hestia cudo.Tylko moj badus niedosc ze zapasiony, to jeszcze byl brudny :oops:
Moj synus jak szylam firanki(po raz drugi od czasu ZPT w podstawowce), "pomagal " i zmalowal go nifuroksazydem i samoopalaczem, jak sie wczoraj okazalo. Zaden Ring 5 nie odpral badusia i dostal 2 razy Ex1, ale obie sedziny powiedzialy ze tak brudnego kota na wystawie nie widzialy. I tak wielkiego 9- miesieczniaka.
Ale sie wstydu najadlam. :oops: :oops: :oops:
A synek 2 letni widzial jak kapie badka czesze , sprawdzam olej norkowy. Podpatrzyl ze mamusia siebie samoopalaczem to i kota :cry: , a obok lezal nifuroksazyd. Gdyby nie mus , to bym za zadne skarby nie poszla :!:
Matko Boska nawet nie wiedzialam ze dosiega maly tak wysoko, dobrze ze sie czegos przy okazji dziecko nie najadlo. A juz myslalam ze mam oczy dookola glowy :oops:
Pozdrawiam devonki.
Kicorku jak chcesz wysle ci aktualne zdjecia dzieci badka. stare sa na forum hodowlanym . Moj komputer sie nie slucha i nie zamieszcza ich na forum :(
Obrazek

Agu-Arti

Od: Śro sie 09, 2006 1:34

Post » Pon mar 26, 2007 17:24

Napisałam pw.
Cieszę się, że Hestia ci się podoba, ma jeszcze dodatkowo cudowny charakter, a ja mam fioła na jej punkcie :D

Co do cynamonu, nie pomogę, nie widziałam nigdy i nawet nie bardzo mam wyobrażenie, jak wygląda :oops:

Kicorek

[poprzednia][następna]