Pepsi[i] i Cola u BAZYLI- Cola -jest domek :):):)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 19, 2007 8:26

witam Cię Bazylko w kolejnym, trudnym dniu.
Pokaż te kociuchy z katarem wetowi, na pewno im nie zaszkodzi. A Coli koniecznie trzeba zrobić testy.
Ucałuj różowy nochalek ode mnie i szepnij jej, że, podobnie jak ona, strasznie tęsknię za jej siostrą i ciągle ją opłakuję :cry:
Dla Ciebie również buziaki pocieszeniowe, chociaż mocno zapłakane :(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon mar 19, 2007 12:55

Nie mogę w to uwierzyć tak bardzo wierzyłam że się uda :( Pepsinko bądź szczęśliwa ze swoją Panią. Łezki mi się w oku kręcą :( Trzymajcie sie dziewczyny.

Pei

Od: Wto wrz 27, 2005 13:55

Post » Pon mar 19, 2007 13:30

Dziewczyny, jeśli mam lub mogę jakoś pomóc musicie wskrócie mi opisdać o co chodzi,nie mogę przeczytać całego wątku, bo jest apogeum babesziowe w lecznicy i nie mam grama czasu na siedzenie przed kompem ale służę radą jakby co

rybon36

Od: Śro gru 28, 2005 13:34

Post » Pon mar 19, 2007 17:33

Ciekawe co wet powie o tych dwóch usmarkańcach? I co z testami u Coli?
Dobrze, że dziś człowiek poszedł do pracy to i nie mysli tyle o tym co się wydarzyło i jest troszkę łatwiej. Ale i tak dalej bardzo boli :cry:

Tweety

Post » Pon mar 19, 2007 18:13

Pepsi ['] :cry: :cry:
dopiero doczytalam.. :cry: :cry: .. brak mi slow...

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Wto mar 20, 2007 0:09

dzwoniłam wieczorem ale włączyła mi się sekretarka a później zrobiło się juz bardzo późno.
Mam nadzieję, że Bazyla trzyma się jakoś, chociaż bardzo jej ciężko, i napisze jutro (raczej dzisiaj) co nowego u nich.

Bazylko, cieplutkie uściski, abyś miała teraz dużo sił na pozbieranie się

Tweety

Post » Wto mar 20, 2007 0:23

Przyłączam się do życzeń Tweety.
Myślami jestem z Wami.
Zastanawiam się jak radzi sobie Cola i jaki jest stan jej zdrowia.
To nie tak miało być... :(
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Wto mar 20, 2007 7:57

bazyla ,napisz nam jeżeli masz chwilkę czasu , jak się wszyscy czujecie? jak Cola?
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto mar 20, 2007 10:09

jak się czujesz Bazylko? jak kociuchy? Czekamy na wieści.
A dla Pepsuni ['], tęsknię za nią :cry:

Tweety

Post » Wto mar 20, 2007 17:25

Mam nadzieję, że brak dzisiejszej relacji tutaj na forum ze strony Bazyli jest spowodowany (tylko) albo zwyczajnym brakiem czasu albo jej nieobecnością w pracy

Tweety

Post » Wto mar 20, 2007 22:46

Cola już nieco spokojniejsza. Wykorzystuje każdą możliwośc abyułożyc się na czyichś kolanach ze wskazaniem na Bazylę :D . Nadal chodzi i szuka Pepsuni ale już rzadziej. Upatrzyła sobie jednego z kociuchów Bazyli jak zastępcę Pepsuni i do niego sie przytula i z nim siedzi. Widać, że jej brakuje obecności siostrzyczki. Oczywiście chętnie gotuje i w ogóle przebywa w kuchni a szczególnie gdy ma mozliwość zajrzenia do lodówki :D .
Wet podejrzewa, że Pepsi miała białaczkę, dlatego też trzeba przebadać Colę a może i pozostałe kociuszki Bazyli. Moim zdaniem zachował się głupawo wobec Bazyli ale wolę aby to ona sama o tym opowiedziała jutro. W każdym razie niepotrzebnie ją nastraszył. Dobrze, że człowiek umie sobie znaleźć coś na sieci i wróg przestaje byc taki groźny

Tweety

Post » Śro mar 21, 2007 8:18

czekamy....
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro mar 21, 2007 9:38

No więc:

Colusia to przedziwny kot. Na pewno nie zwykły.
Spokojna, najlepiej siedziałaby pół na dnia na kolankach z Pańcią w fotelu. Nie drapie mebli, nie ostrzy pazurów na fotelach i kanapach.
Uwielbia asystować w kuchni, gdy coś w niej robię, gdy pije wodę z miseczki, wkłada do michy jedną łapkę i sobie miesza 8O
Bawi się spokojnie przez dłuższy czas znalezionym gdzieś tam okruszkiem, nie wariuje, nie lata po domu jak torpeda (moje latają, więc się dziwię, że ona nie).

Wczoraj ku mojemu zdumieniu zjadła z talerza cebulę smażoną 8O 8O , której nie dojadł mój syn podczas obiadu.

Ogólnie bardzo delikatna z niej panienka, gdy żaden z moich kotów nie zaintersowany nią to Cola idzie sobie do świnek morskich i sobie siedzi grzecznie koło nich. Nie atakuje ich, broń Boże.

Wet trochę mnie nastraszył konsekwencjami ewentualnej białaczki, którą Cola być może ma. Dlatego muszę jej zrobić testy na obecność tego cholerstwa.

Tweety mnie wczoraj pocieszała, że nawet jeśli ma tą białaczkę tto i tak nie jest tragicznie. Tweety, dziękuję...

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Śro mar 21, 2007 16:31

Bazylko, mam nadzieję, że poczytałaś sama też troszkę o tej białaczce, zwłaszcza tutaj, na ABC i przekonało Cię to, że pozytywny test na białaczkę nie oznacza konieczności uśpienia żadnego z kotów a tym bardziej czterech. Ale jak wspominałam, wg mnie, lepszy wróg znany niż ten tajemniczy, bo można się przygotować do walki z nim, więc testy należy zrobić

Cieplutkie pozdrowienia z Krakowa

a dla Pepsuni niezmiennie i niestety [']

Tweety

Post » Śro mar 21, 2007 23:29

Pepsuniu, nadal płaczę po tobie, bo nie mogę się pogodzić, że juz cie nie ma z nami

Cola, a ty pamietaj, ze masz byc zdrowa. Dość tych nieszczęść w koło.
Bazylko, cieplutkie uściski

Tweety

[poprzednia][następna]