Moich dziewięć skarbów.a może więcej?fotki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 06, 2007 9:27

Oj.Dorcia...Chyba zazdroszczę Ci tego maleńtasa,mimo wszystkich trosk jakich przysparza,nakładów jakich wymaga itd.tylko Ty i Sabina macie w tej chwili realny udział w pomocy "grochowinom".
My tylko nerwowo wysiadajac czekamy co będzie,ile można stać w blokach startowych do cholery? :x
Nie ustawaj w relacjonowaniu,codzienna porcja Gabiśka przypomina mi ,że cała ta afera to nie był tylko zły sen,że warto działać dalej,do szczęśliwego zakończenia.

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Wto mar 06, 2007 10:09

moka1 zrobiłaś tak dużo ,właściwie wszystko i gyby nie ty to nie wiem co by było bynajmniej z tymi maluchami,skrajnie wychudzone i odwodnione,zagrzybione ze swierzbem ,z koścmi sterczącymi jak drzazgi,Gabiś miał nawet oczka zapadnięte,tego widoku nigdy nie zapomne ani uczucia kiedy maluchy dotknełam :cry:
Jednak jest tak mały że ciągle sie boje :cry: niby już utrzymuje sie na ńóżkach ale przewala sie śmiesznie ,jak na cos nadepnie to juz turla sie ,machnie główką to samo ,jeszcze nie utrzymuje pozycji kociej :lol:
Obrazek

A to już ulubiona pozycja Kropci
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto mar 06, 2007 10:31

Dziewczyny, zaciskam kciuki, żeby ta historia zakończyła się pomyślnie :ok:

Gabisiu, rośnij zdrowo :love:
Kropcia lubi patrzeć na wszystko z pozycji człowieka :wink: :lol:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Wto mar 06, 2007 10:56

dorcia44 pisze:
Obrazek

A to już ulubiona pozycja Kropci
Obrazek

Jaki ten maluszek słodziutki..jak pomyślę, że Snowi też taki był...kruszynka..to aż mi się tęskni do tych czasów jak był troszkę nieporadny....i nie wszędzie umiał wleźć :evil: psotnik jeden :twisted:
A Kropeczka to umie się widzę ustawić hihihi
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Wto mar 06, 2007 20:41

mogway twoj kruszak to był dwa razy taki jak ta pierdołka :wink: spojrz na swoją dłoń to zobaczysz realny wymiar tego kociaka :cry: własnie siedzi mi na kolanach i uczy się bawić,ja macham mu palcem przed nose a on spostrzega że coś gdzies i macha łapkami aby złapac ten cien :lol: z Kropką są w super komitywie ,jeednakze gdy do chodzi do poszukiwania mleka 8O Kropka czterema sie wybija w góre i ewakuuje :lol:
Kupiłam dzis Gabisiowi karme RC dla kociąt ale weterynaryjną ,mały powąchał i chcial ale stwierdził że twardego to on jeść nie bedzie :evil: i pluje,ale inne koty oszalały ,normalnie chciały mi ukraśc opakowanie z zawartością :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro mar 07, 2007 8:20

Mamy maluni sukcesik ,sik samodzielny po uprzednim wsadzeniu do kuwety,darł się głosno ale z ochotą wąchał i wąchał aż krzyczał i siusiał :wink: po czym zrobił kupke . :lol: niestety posrywki są nadal ,jakby niekontrolowane :cry: wetka mowi że brzuszek juz sie normuje ale jeszcze trzeba czasu ,najlepiej jak sam organizm to z robi z niwielka nasza pomoca.
Suche jadł ale ciumkał i ssał nistety namoczone, inaczej kuje w ząbki malentasa :lol: ,zaduzo je conwelascense ,miało być co 6godz. 5 ml .a on 4 nie wytrzymuje i 10 zjada, zaczne wstawiać np. Gerberka a może jak z suchym pomieszam to i zje jedno z drugim .
Kropcia to wielka pocieszycielka małego ale niech no się zpoufali to i judo stosuje ,ciosy karate a i babskei metody też za czupryne i o glebe ,a ten maluch zchwycony :lol:fajnie wyglada jak Kropka Kinkonga odwala staje na dwoch łapkach ,jest wtedy taaaaka duza ,łapki wznosi do niebios i warczy :D żadna inna dama sie nie interesuje kociem ,owszem jego jedzeniem ,co nie zje to one w kolejce stoją i odbior od ręki :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro mar 07, 2007 8:25

dorcia44 pisze:z Kropką są w super komitywie ,jeednakze gdy do chodzi do poszukiwania mleka 8O Kropka czterema sie wybija w góre i ewakuuje :lol:
Kupiłam dzis Gabisiowi karme RC dla kociąt ale weterynaryjną ,mały powąchał i chcial ale stwierdził że twardego to on jeść nie bedzie :evil:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
już to widzę hihihih

A Gabisiowi namocz rc to napewno z chęcią zje :)
No Snowi faktycznie był troszkę większy, no ale "nasze dzieci" :) zawsze nam się wydają takie malutkie....hihi
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Śro mar 07, 2007 8:43

namoczłam ,z zapałem wział sie za ssanie i ciumkanie :lol: zjedzeniem gorzej :cry: płynne strzykawka tak ,jeszcze troszke....
Obrazek

dorcia44

Post » Śro mar 07, 2007 17:05

Gabiś dostał rozmoczone RC z Gerberkiem tz. z kurczaczkiem,ale jadł,niestety nie radzi sobie pyniem ,strzykaweczka lepiej mu idzie :wink: a Kropka łapą wyjadała gerberka 8O dokąd mogła to językiem ,potem zanurzała łapke i wylizywała ,opchneła słoiczek :lol: ,koty sa zazdrosne że małe je takie dobre rzeczy,psy zreszta też to każdemu daje na czubku palca do polizania :wink: no i tworzy się kolejka :lol:
Małpiszon Kropulec rozpierniczyła mi całą saszetke Conwalescanse :evil: ,jak zobaczyłam to już nie było c o zabierać,pyrgała do góry i sypała proszkiem ,po czym go zlizywała :evil: ma tak niesamowite pomysły :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro mar 07, 2007 17:39

Gabiś dostał rozmoczone RC z Gerberkiem tz. z kurczaczkiem,ale jadł,niestety nie radzi sobie pyniem ,strzykaweczka lepiej mu idzie :wink: a Kropka łapą wyjadała gerberka 8O dokąd mogła to językiem ,potem zanurzała łapke i wylizywała ,opchneła słoiczek :lol: ,koty sa zazdrosne że małe je takie dobre rzeczy,psy zreszta też to każdemu daje na czubku palca do polizania :wink: no i tworzy się kolejka :lol:
Małpiszon Kropulec rozpierniczyła mi całą saszetke Conwalescanse :evil: ,jak zobaczyłam to już nie było c o zabierać,pyrgała do góry i sypała proszkiem ,po czym go zlizywała :evil: ma tak niesamowite pomysły :lol: Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Czw mar 08, 2007 9:48

Mały wypierdasek wykupciał robala ,dużego ,martwego ,białego ze 2cm. 8O :cry: może on nadal ma robale :?: :cry: z tąd te luzne kupki i posrywki :cry: martwie sie ,co robic ,wiem do weta i zaraz do niej dzwonie ,ale to jeszcze malentas ,ma teraz jakieś 4 tyg. juz raz był podobno odrobaczany,czy nie za często,a moze Drontalem zobaczyć :?:
Poprostu sie martwie .
Ciągle głodny ,nie ma mowy o odstepie 4godz. jak 3 wytrzyma to cud,bardzo lubi RC rozciapciane ,tyle że podane na talerzyku lub dłoni ciumka a ze strzykawki wsuwa aż miło :lol:
Przy wszystkich czynnościach towarzyszy mi kropka,ona jedna w nocy wstaje ze mną do Gabisia :wink: mniej też ciumka.
Gabisiek śmiesznie bryka ,przewracając sie co chwilenka,nawet zaczyna biegać z antenką w gorze :wink: jest bardzo pierdołowaty,przybrał troszke na wadze 8dkg.to jak przy posrywce to chyba niezle.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw mar 08, 2007 11:27

miał ktoś takiego malentasa jużraz odrobacznego i z robalami :?: moja wetka dopiro popołudniu a ja się denerwuje okropnie :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw mar 08, 2007 11:47

Ja troszke straszego co prawda, bo 6 tyg. traktowałam Pyrantellum, zreszta zawsez to robie przy nowych. I po dwóch tygodniach ponownie Pyrantellum. Ale nie wiem, czy taki maluch tez może
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Czw mar 08, 2007 12:00

Dorciu, ja bym chyba trochę poczekała, tym bardziej że to był martwy robal, chyba po poprzednim odrobaczaniu...
Gabiś jest jeszcze taki malutki i słaby.
A te biegunki raczej były po mleku.

Kurcze, nie wiem... przedyskutuj to z wetką.
Kciuki :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw mar 08, 2007 12:10

Mlekjo odstawione i ciut sie normowalo a teraz lezy i popuszcza :cry: a smród,dupcia juz czerwona aja tylko myje i smaruje ,w brzuszku bulgoce ,jedno pocieszenie że apetyt ma .ale ile może cieknąć :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Zaraz z nim ide ,jednak jest Basia rano.
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]