KROPKA-jestem dobrej mysli

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 11, 2003 13:26

Mleko kocie ma różne skladniki domieszane specjalnie dla maluchów - taurynę na przykład, na wzmocnienie serduszka (może i co jeszcze, nie doczytałam). Więc jakby chciała pić, to pewnie byłoby dobrze. Zwykłe krowie jest ok, skoro nie ma po nim żadnych przypadłości - ma w sobie przecież i wapno. Ze śmietanką i masełkiem nie przesadzałabym, bo to jednak tłuste, drobiazg się spasie i wątróbka się napracuje, ale po troszku - czemu nie. tym bardziej, że masło też ma w sobie różne pożyteczne rzeczy, witaminy.

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie maja 11, 2003 14:53

maselko jest jakies bajeranckie z dopiskiem ze to specjalnie dla dzieci z dodatkowym wapniemi witaminami. :roll:
no a na kocie mleko mnei narazie nei stac..prawie 30 zeta kosztuje..wiec jak narazie detka :?
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Nie maja 11, 2003 17:08

to moze kozie?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie maja 11, 2003 22:09

w sumie..pewnie lepsze jest takie 8) jak bocian nei bedzie widzial to kupie :D
tak sobie patrze na forum i tyle kotow szuka domow...porazka.. :( a nademna topor w domu wisi...i slysze tylko "nie chce 3 kota nie chce 3 kota" uhhh a dlaczego nie? :evil: mi 3 kot nei przeszkadzalby..uhh no tak ale nei jestem sama,..wiec szukamy szukamy szukamy( a boc mnie dzisiaj rozsmieszyl powiedzial z ejuz powinnam miec dom dla kropki....no pewnie w trzy dni ... :? to bylby cud!)
kropol dzisiaj wybiegala sie z chociem.zaba sie tylko przygladala -trzymana przezemnie.troche malo delikatna jest.mala jest zadziorna i np.chocia gryzie w zadek :D teraz kiciawka spi...
Obrazek

ipsi

Post » Nie maja 11, 2003 22:23

E tam, az 30 zl??
Moze to bylo mleczko dla kocich niemowlaczkow?

Chodzilo mi o zwykle mleko dla kotow, dostepne w zoologikach... Nawet Whiskas je robi... :roll:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Nie maja 11, 2003 23:48

hymm no ja pytalam o mleko dla 2miesiecznego kociaka..pan wymienil sume pod 30...dokladnei nei pameitam :? to bylo cos niemieckiego tak mysle.hymm Whiskasa nei bylo...pytalam.kupie kozie jesli dobre tez jest:)
Obrazek

ipsi

Post » Nie maja 11, 2003 23:50

Ipsi, mleko dla kocich dzieci w proszku (do rozpuszczania) Gimpeta kosztuje 20 zl :) . A to, o ktorym mowi Moni, to jest buteleczka taka mala, wystarczy na kilka kocich posilkow :) i kosztuje cos 5 zl z groszami. Tez Gimpet. Po otworzeniu koniecznie trzymac w lodowce.

Moje krowki, w ciagu 2 tyg, mimo ze nie dostaja juz "flachy" tylko kaszke na tym mleku rozpuszczalnym i takie tam, no moze raz-dwa dziennie, zuzyly juz pol pojemniczka. Ale na poczatku glownie tym sie zywily :) .

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie maja 11, 2003 23:58

o!jak tylko namierze jutro dobry zoologiczny to kupie!( tamten zoolog byl widac bleeee)
teraz ide do perszinga moze go jeszcze raz dam na zywiol...skoro wet nie widzial przeciwwskazan do kontaktow kotow to niech sie widza:)mala sie zmeczy bedzie lepiej spala.

czy jak jej daje babycat rc...to chyab skaldniki wszystkie ma?tak na marginesie to nie je dziennej porcji...troche suchego troch epapki z tego.no i wolowinka.

ktos pytal sie czy moze ktos potrzebuje kropki? :?
Obrazek

ipsi

Post » Pon maja 12, 2003 0:04

Ipsi, moje krowki suche parzy :lol: najwiecej tego dzieciecego RC zjada Krzys 8) . Mam nadzieje, ze z tego wyrosna :wink: .

Teraz wlasnie szara krowka baaaaardzo uwaznie przyglada sie, co ja robie na tej klawiaturze??? Czarna spi, a ta wedruje, wedrowniczka jedna :? . Moze w nocy bedzie lepiej spac :) .

Trzymam kciuki za dobry domek dla Kropki.

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 12, 2003 1:09

ipsi bede proponowac ja w srode... moze sie uda....
Dalam takie ogloszenie :
" Oddam kocieta- tylko w super dobre rece". Za duzo nie moglam dac slow bo troche sobie za kazde licza, mysle ze to na pocztake wystraczy. Reszte bede wyciagac przez telefon :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Pon maja 12, 2003 1:56

siuperrrr!wierze ze dobre rece to ty jzu rozpoznasz 8) a tak pomyslalam dzisiaj jak mala bawila sie z duzymi ze dobrze by bylo jakby byla z jakims innym kotem rozladowaloby to jej energie :oops: moze ktos chcialby dwa kociaki.?bo ja np.zaluje teraz ze nei wzielam odrazu 2 jak bralam chocia :wink: bo i tak predzej czy pozniej chce sie drugiego a potem to sa rozne cyrki z przystosowaniem.
dziekuje bardzo lidiya :king:
Obrazek

ipsi

Post » Pon maja 12, 2003 12:20

poniedzialek kropki zaczal sie tak z ejak weszlam do kuchni to zauwazylam wymiecione z miski suche( wstalam godzine pozniej i prosze jakei efekty! :wink: ) potem zauwazylam brak kropki 8O wolam ja i wolam..nagle slysze maiuk miauk...ale kota ndal niema.patrzena szafki kuchenne..i ewidentnie ten miauk roznosci sie z tych okolic..no to mi wlosy sie najezyly ze strachu ze musze zdemolowac kuchnie aby kropola wyciagnac..jak jzu przygotowywalam sie do akcji slysze wyrazniejszy miauk...ide do rogu i co widze zza szafki po rurze wypelza kropka drac sie w nieboglosy :roll: nie mam pojecia jak tam wlazla! 8O wszystko szczelnie niby zastawilam i takie male pachole nei mialo prawa wg. mnie tam wejsc :evil: zatkalam dziure rulonem po recznikcha papierowych i spokojnieposzlam do pokoju.no po 10 minutach slysze brzdek! 8O galopem do kuchni...co widze kropka pokonala ta sama trase zmala roznica...w zatkany otwor nei wlazla ..ale za to wlazla na szafke..przewrocila sok i uciekla na podloge..nastapila potem modernizacja zabezpieczenia..ciekawe na jak dlugo.

a pojawil sie kolejny problem.mala chce koniecznie wyjsc z kuchni do duzych.i miaukoli.szybciutko niech domek dla niej sie znajdzie.moze sie uda z ogloszenia:)

a teraz idena poszukiwania mleka dla niej 8)
Obrazek

ipsi

Post » Pon maja 12, 2003 13:14

NIE WYTRZYMAM KOT WSIAKL!OD 40MINUT GO SZUKAM W KUCHNI.ODSLUNELAM WSZYSTKIE SZAFKI WSZEDZIE ZAJRZALAM KOTA NIE MA!!!!!!!NAWET NEI WOLA!NIC.ZERO.NIE MA.NIE MOGL WYJSC Z KUCHNI.NORMALNEI ZARAZ NA GLOWE DOSTANE.GDZIE TAKEI MALE SIE MOZE CHOWAC
SLYSZE COS W GAZOWCE.NO ALE TAM NAWET MYSZ SIE NEIW CISNIE...JESHU JESHU..
Obrazek

ipsi

Post » Pon maja 12, 2003 13:16

Szczerze? Wszędzie...
Za lodówką? W szafkach? Na szafkach...?
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Pon maja 12, 2003 13:17

A sprawdzałaś w koszu na śmieci?
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

[poprzednia][następna]