Koty żywcem Zamurowane W Kanale Wentylacyjnym

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 01, 2007 10:55

Według mnie najbardziej winni są ci "słuchający" przez 3 tygodnie. Tacy ludzie (ludzie?) przerażają mnie bardziej niz bandyta, który zabija kogoś z broni maszynowej. Może dobrze byłoby zidentyfikować ten budynek i opuiblikować gdzieś jego zdjęcie? Może istnieje jakiś przepis, który nakłada karę za nieudzielenie pomocy zwierzętom?

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw mar 01, 2007 11:00

ja tez mysle ze niestety bungo ma racje ci ludzie tylko moga bardziej sie w sobie zaciac lub wysmiac nasze starania w prawo tez watpie takie sprawy zwykle sie olewa stawialabym raczej w szersza informacje dla tych co nie maja pojecia co zrobic jak beda wiedzieli gdzie zglosic ze im koty przeszkadzaja to tam zglosza jak wszem i wobec wiadomo ze pogotowie energetyczne jest to nikt pod gazowe nie dzwoni zbednie a tak nie mieli pojecia przeszkadzaly no to pierwsza mysl jaka im przyszla wykonali trzeba spoleczenstwo doinformowac jak z aids itp najgorsze sprawy powstaja z zacofania niewiedzy a na mordujavych tez nie mamy wplywu skoro ktos do czegos takiego posuwa najpewniej nietylko go to nie boli a wrecz lubuje sie wtym i tu nie da sie nic zmienic bo przepisy marna szansa ze zaostrza znam ludzi ktorzy nie lubia zwierzat ale nigdy w zyciu nie zrobili im krzywdy a wrecz byl przypadek ze kiedy sie do nich zwrocilam o pomoc to niechetnie aczkolwiek pomogli! wiec najzwyczajniej panuje znieczulica a "lubiacych mordowac"jest wielu mamy tego obraz na stadionach ulicy czy w 4 scianach domow
Ostatnio edytowano Czw mar 01, 2007 11:06 przez renatka, łącznie edytowano 1 raz

renatka

Od: Nie kwi 16, 2006 9:30

Post » Czw mar 01, 2007 11:03

Lidka pisze:Teraz nie mam czasu na wiecej.
Pamietacie historie z Rzeszowa ze szpitala?
Wtedy tez pisalismy. Ja pisalam tez z "do wiadomosci tv" i jakies programy inne.
Potem poczta dostalam odpowiedz o efektach interwencji.
Jesli ktos moze namierzyc to towarzystwo interweniujace i tych co zamurowali, to wydaje mi sie, ze akcja pisania maili moze cos dac.
Z wiadomoscia w tle najpierw zapomina sie o kotach potem o ludziach (zaglodzona staruszka).
A towarzystwo trzeba wesprzec, moze oni maja jakis pomysl i wystarczy im pomoc.

Ja bede miala dopiero wieczorem mozliwosc poszukania, ale moze ktos wczesniej znajdzie.

I wszystkie listy z dopiskiem do wiadomosci mediow. Nawet jak nie zadzialaja to zawsze jest mozliwosc, ze jednak tak.

Popieram. Jak będe miała chwilę to poszukam namiaru w necie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw mar 01, 2007 11:03 kot

potworne :(

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Czw mar 01, 2007 11:08

Przekopiowalam ten post z tego drugiego watku na ten sam temat. Mysle, ze jak wiecej osob napisze do redakcji z prosba o interwencje, to moze kto sie tym zajmie. A jak sie media zajma sprawa, to moze sie to nie "rozejdzie po kosciach".

Sluchajcie - zainteresowanie mediow jest w tym wypadku dobrym pomyslem, w kazdym razie warto sprobowac. Ja wyslalam jeszcze informacje do Interwencji, ale mysle, ze jesli bedzie nas wiecej, to jest wieksza szansa na to, ze przynajmniej zwroca uwage na ta sprawe.
Media zmniejszaja poczucie bezkarnosci. A jak widzieliscie, ZGKiM juz zaczyna "rozmywac" sprawe, ze to niby przypadkowe bylo. Prokuratura sprawe umorzy i sprawcy beda spac spokojnie.

Tu jest mail do programu:
interwencja@polsat.com.pl

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw mar 01, 2007 11:09

im wiecej szumu tym wieksza szansa ze ktos tym sie zajmie w sumie mamy zaplecze w rzadzie ...moze wystarczyloby odpowiednio zadzialac i choc minimalnie prawo udaloby sie zaostrzyc

renatka

Od: Nie kwi 16, 2006 9:30

Post » Czw mar 01, 2007 11:12

trzeba to mocno nagłośnić.
i przy tej okazji można też powiedzieć o innych przypadkach
znęcania się nad kotami.

i myślę, że trzeba zorganizować jakąś większą akcję w związku z zaostrzeniem kar za znęcanie się nad zwierzętami.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw mar 01, 2007 11:12

Zaostrzenie prawa - jestem jak najbardziej ZA. Ale poki co, zrobmy wszystko, zeby ta okrutna smierc kociakow nie uszla plazem, zeby winni poniesli kare. Im to zycia nie zwroci i cierpien nie odbierze, ale moze to bedzie przestroga dla innych zwyrodnialcow.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw mar 01, 2007 11:15

dla mnie nie ma bardziej odpowiedniego słowa jak "zwyrodnialcy"

najchętniej bym obrzuciła ich okna jajami o kamieniami i napisała sprejem na murze, że to są zwyrodnialcy i że należy ich piętnować :evil: :evil:

puss

Post » Czw mar 01, 2007 11:17

"Dlaczego"? tylko to jedno słowo nasuwa mi sie na mysl...

Naprawde nie romumie tych ludzi", nie pojmuje jak mozna celowo zadawac ból....Ci ludzie" naprawde nie sa wrazliwi na nic..Barbarzyncy

Ktos powie:"Zajmijcie sie lepiej glodujacymi dziecmi"

aludzue robiacy takie rzeczy!!!???..czy zrobiliby cos w tym kierunku??Pewnie przeszliby obojetnie obok glodujacego dziecka,bezdomnej staruszki, lub przemocy w rodzinie...Jeszcze pwiedzzieliby zeby tamci "wzieli sie do roboty, ze to nie ich sprawa,lub sami na to zasluzyli"......
Stosunek do zwierzat odzwierciedla stosunek do ludzi, mozna zobaczyc jakie ludzie maja wartosci( w tym przypadku zerowe)

A to jak ludzi zyja, jakie sa prawa, warunki....zalezy wylacznie od nich!

JEsli niemialby kto bronic zwierzat to niewuem co by sie na swiecie porobilo....Zyjemy przeciez razem...powinnysmy zyc w symbiozie(one po cos sa na tym swuiecie, bez potrzeby Bog by ich bniestworzyl przeciez)
One tak samo czuja, cierpia.....

Nieiwen poprostu brak mi slow do tych ludzi...Mam nadzieje, ze ich dzoeci nie odplacą sie im tym samym kiedy oni beda starzy, schorowani i niedoleznii...(zobaczymy jak ich pozniej potraktuja)
Bo takim zachowaniem daja przykad mlodszym pokoleniom, ze jesli cos przeszkadza to nalezy to "usunac"...
(w taki czy inny sposob-oby dla nich wygodniy)

A dla kociakow ["] ['] ["]
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Czw mar 01, 2007 11:21

mail do gazety SŁowo Polskie Gazeta Wrocławska, w której ukazał się artykuł
redakcja@gazeta.wroc.pl
A tych, którzy piszą o glodnych dzieciach, trzeba prosić, aby podali namiary na dzieci, którym sami pomagają - i że chętnie też pomożemy...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Czw mar 01, 2007 11:21

słuchajcie,
jeśli stworzycie petycję internetową, którą będzie można podpisywać,
to mogę wysłać ją do bardzo wielu osób. zajmuję się grupami studentów na dwóch uczelniach w Poznaniu, i mogę do nich wszystkich wysłać tą petycję.
mam też dość duże grono znajomych w sieci.

puss

Post » Czw mar 01, 2007 11:25

Prakseda oczywiście że możemy wysłać petycje, protest itd

Tylko dobrze byłoby aby ktoś był z tej miejscowości i dał nam dokładne namiary na wszystkich co trzeba.

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Czw mar 01, 2007 11:31

Sama nie wiem co napisać..... W głowie się nie mieści....biedne koty..Mam nadzieję,że winni tego okrucieństwa będą surowo ukarani!!! Szkoda,że nie znalazł się jeden "sprawiedliwy"który zareagowałby w czas ."koty śmierdzą " mówią "ludzie" czasem też to słyszę ,to mówią tacy co im każde zwierze śmierdzi wszystko im śmierdzi !! oni tylko swego smmrodu nie czują,ile razy to słyszę to namawiam tych co tak twierdzą aby sami choć raz w tygodniu zaglądali do łazienki.Słyszę też koty karmi ,a dzieci nie mają co jeść ,no a co to ja zdecydowałam się na dzieci nie mając mozliwości ich wykarmienia ,że nie wspomne już o wychowaniu. Tych dzieciaków też mi żal ,ale nie mam możliwości finansowych wszystkich wspomóc ,więc robię co mogę.No kurcze biedne koty!!!!!

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw mar 01, 2007 11:39

Jeżeli ktoś nie ma odrobiny empatii to nietylko nie pomoże kotu ale i głodnemu dziecku. A hasła typu " głodne dzieci"... Ludzie którzy je głoszą sami najczęściej NIC nie robia dla NIKOGO .
Aga_

[poprzednia][następna]