poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 06, 2007 14:56

witam :)

jakies 4 dni temu zostalam szczesliwa wlascicielka kociej przybledy - w zwiazku z czym postanowilam sie zapisac na forum (koty mialam ale bierzace informacje trzeba skads brac :D )

troche o sobie:
*imie - Joanna
*wiek - w sam raz :P
*lokalizacja - london city :?
*ilosc kotow w domu - 2
*w tym moich - 1

o mojoej kupce futra:
*imie - ciapa
*inne imiona - kicia, obiegowo w pismie Futro
*wiek - nn
*plec - kobitka oczywiscie
*kolor - czarno-biala
*zainteresowania - spanie, mialczenie o 3 w nocy ("wyyyypusc mnie na dworrrrr")

tym oto postem oficjalnie witamy wszystkich (ja i Futro)
:P

bialo-czarna

Od: Pon lut 05, 2007 13:57

Post » Nie lut 25, 2007 18:17

Witam:)Wiec ja tez coś o sobie napisze;)
Imię; Sylwia
Lat: w pażdzierniku stuknie mi 18 :oops:
pochodzę z: takiej malej miejscowosci ze jej nawet na mapie niema:P
(w kazdym razie okolice B-B i Wadowic)
hmm..Od ok 1.5 roku mysle o kociaku.....a od 0.5 marze;) :D
Na forum jestem od niedawna, ale juz sie calkiem zaaklimatyzowalam,
i za kilka miesięcy mam zamiar sie ponownie zakocic :D (jako dziecko mialam kotka)
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Pon lut 26, 2007 13:40

Cześć!

Jestem Magda.
A oto nasze (moje i TŻ) koty:

Czester: Obrazek

I Sonia: Obrazek

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :D

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lut 26, 2007 19:20

Witam!Mam na imię Monika, psa i dwa nierodowodowe kotki....Nie mieszkają w domu tylko na dworze mają do dyspocycji cały ogród i mogą isć gdzie im się żywnie podoba (tylko nie do domu)do ludzi się raczej nie zbliżajom.Swój koci dom mają na strychu zrobiłam im tam murowany domek jako jadalnie jest pełno zabawek, tak na oko 10 lekowisk między innymi: w skrzynce,w domku ze styropianu,w wywróconej szwce, i jeszcze jednej szawce, w doniczce,obok zabawek (zabawki są odgrodzone niskim murkiem.Mają stół,lampy,lustro,klocki i....(to wszystko ponieważ przeprowadziliśmy sie ze Swarzędza i mieszkamy koło poznania na wsi i wszystko poszło na strych.A!Mają na imie Felek i Czarnuś Czarnuś nie zależny ale mi dwa tygodnie temu gdzieś przepadł i nigdzie go nie ma :( Felek to leń i pieszczoch ostatnio nic mi nie je,a dostają:puszki,suchom karme,kurczaki,wątróbki,czasami resztki z obiadu,mleko,wode,ryż,kasze....i różne.Posiłek jest jeden rano pies i koty dostają....CZarnuch jest przybranym bratem Felka bo prawdziwy OLIVER zginoł z głodu bo jak je przywiozłam mi zniknoł przed wyjazdem do TUNEZJI ,a po kilku tygodniach koleżanka znalazła go martwego z głodu na polu,a przecierz szukałam go bardzo długo,wołałam.Myśle że Feluchna nic nie je z powodu ucieczki Czarnka.Oba koty mają po dwla latka urodzinki w LIPCU razem z psem bo pies też dwa latka.Felek miał problem z uszami bo mu taka brązowa wydzielina leciała ale wet zalecił leki i pomogło...pies ma dysplazje....Narazie tyle.

bruder

Od: Pon lut 26, 2007 12:55

Post » Pon lut 26, 2007 20:44

jaja se robisz, nowy :roll:
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pon lut 26, 2007 21:44

Wszyscy, to i ja.
Anka,lat 30, mieszkam w Skierniewicach, razem ze mną 2 kociczki, królik no i mój ukochany-Kamil.
Nie zakładam oddzielnego wątku " kobitkom", bo zwyczajnie nie mam na to czasu- ciągle nadrabiam zaległości w czytaniu tych, które już są. Obie są pięknymi buraskami.
Verę ( 2,5-letnia obecnie) znalazłam na cmentarzu w Święto Zmarłych, służyła jako "paśnik" dla pcheł- łaziły jej nawet po gałkach ocznych, miała przetrąconą nóżkę, i wszystkie kosteczki widoczne. Gryzła, syczała, drapała... i darła się... dziś zostało jej tylko głośne rozmawianie.
Gada ciągle, kłóci się, opowiada.
Gabi ( 8-msc) została odłowiona przez Karmicielkę na terenie Politechniki Warszawskiej. Szkielecik z kocim katarem.
Królik, jak to królik- czarny, puchaty, klapnięte uszyska, kocha Verę, nauczył się bawić z nią w berka ( zresztą jedyne, czego zdołał się nauczyć)
Niedługo nas pewno będzie nas więcej!
Pozdrawiamy serdecznie wszystkich,mających DUŻE serducha dla naszych mniejszych braci..

kropka77

Od: Pt lut 09, 2007 23:30

Post » Pon lut 26, 2007 21:49

bruder pisze:Witam!Mam na imię Monika, psa i dwa nierodowodowe kotki....Nie mieszkają w domu tylko na dworze mają do dyspocycji cały ogród i mogą isć gdzie im się żywnie podoba (tylko nie do domu)do ludzi się raczej nie zbliżajom.Swój koci dom mają na strychu zrobiłam im tam murowany domek jako jadalnie jest pełno zabawek, tak na oko 10 lekowisk między innymi: w skrzynce,w domku ze styropianu,w wywróconej szwce, i jeszcze jednej szawce, w doniczce,obok zabawek (zabawki są odgrodzone niskim murkiem.Mają stół,lampy,lustro,klocki i....(to wszystko ponieważ przeprowadziliśmy sie ze Swarzędza i mieszkamy koło poznania na wsi i wszystko poszło na strych.A!Mają na imie Felek i Czarnuś Czarnuś nie zależny ale mi dwa tygodnie temu gdzieś przepadł i nigdzie go nie ma :( Felek to leń i pieszczoch ostatnio nic mi nie je,a dostają:puszki,suchom karme,kurczaki,wątróbki,czasami resztki z obiadu,mleko,wode,ryż,kasze....i różne.Posiłek jest jeden rano pies i koty dostają....CZarnuch jest przybranym bratem Felka bo prawdziwy OLIVER zginoł z głodu bo jak je przywiozłam mi zniknoł przed wyjazdem do TUNEZJI ,a po kilku tygodniach koleżanka znalazła go martwego z głodu na polu,a przecierz szukałam go bardzo długo,wołałam.Myśle że Feluchna nic nie je z powodu ucieczki Czarnka.Oba koty mają po dwla latka urodzinki w LIPCU razem z psem bo pies też dwa latka.Felek miał problem z uszami bo mu taka brązowa wydzielina leciała ale wet zalecił leki i pomogło...pies ma dysplazje....Narazie tyle.

Aż za dużo jak dla mnie :conf:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto lut 27, 2007 17:55

Podzielam zdanie Bengali... :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto lut 27, 2007 23:00

To i ja się w końcu wpiszę:
Mam ma imię Mirka, lat 26, kończę studia, pracuję w hotelu, mieszkam od września z TŻtem w Świętochłowicach (Górny Śląsk), mamy dwa futerka z Cichego Kąta (od Fili forumowej) - Czorta i Amelie i to na pewno nie koniec (więcej w przyszłości we większym mieszkaniu). Poza tym czytam wszystko co mi wpadnie w ręce, jeżdzę konno i uwielbiam zakupy :wink:
A Forum to już mój nałóg :)
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Śro lut 28, 2007 1:54

Ayane 8)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pt mar 09, 2007 21:59

Witam cieplutko!
Trafiłam na wasze forum i mam nadzieję, że tu zostanę na dłużej :) Jeśli chodzi o mnie...
...jestem Aya'ka, mieszkam w Lublinie, jestem studentką. W domu mam malutki zwierzyniec w postaci 3 psiaków i 3 kotów, z czego jedno małe szalone kocie futro posiada mnie a ja ją :) Moje kochane futrzaste szaleństwo imię posiada na przekór charakterkowi - Cicha. Jest przy tym ciągłym utrapieniem swej mamy KotyKoty, kolegi Mundka (w szczególności) i... czasami moim :D

Aya'ka

Od: Pt mar 09, 2007 21:17

Post » Sob mar 10, 2007 14:09

Aya`ka, witam krajankę :)

Ciesze się, ze rosnie grono lubelskich forumowiczów.
Zostań na miau i wciągnij się w życie forum. Zobaczysz jak wszystko układa się potem na właściwym miejscu...

Moze na przełomie wiosny i lata zrobimy jakies spotkanko lubelskie? 8)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob mar 10, 2007 17:54

Kasia D. pisze:Moze na przełomie wiosny i lata zrobimy jakies spotkanko lubelskie? 8)

Jestem jak najbardziej za 8)
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob mar 10, 2007 17:55

mahob pisze:I Sonia: Obrazek

8O Tosz to mniejsza wersja mojej Trini.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob mar 17, 2007 22:09

Jeśli o lubelskie spotkanko chodzi, to ja także jestem jak najbardziej za :D

A przy okazji - właśnie los dokocił mnie dodatkowym kotem, który błąkał się po okolicy.. :D
4 koty, 3 psy i jedna dżdżownica :)))))

Aya'ka

Od: Pt mar 09, 2007 21:17

[poprzednia][następna]