Mały ,biały kotek z meliny ma tymczas u Patrycji.fotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 21, 2007 20:57

Patrycja! Jestem fanką Twoich relacji :1luvu: No, popłakałam się ze śmiechu w niektórych momentach. Pisz dużo! Świetnie opisujesz :ok:

Co do biegunki vs odrobaczania: mieliśmy ostatnio dokładnie taką samą sytuacją - 3 kociaki miały biegunkę (od robaków) i najpierw dostaliśmy Nifuroksazyd (podawany aż do ustabilizowania się qoopy). Jeja, ile z tym było zamętu! Jak już jeden się ustabilizował, zaczynał drugi i nie mogłam tego ogarnąć. A potem maluchy wyadoptowałam i już nowe domki je poodrobaczały.

Zdrowiej szybko, kochana! I kociaszek to samo :)

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw lut 22, 2007 8:15

od wczoraj nie mogłam wejśc na forum :crying: rozpacz w kratke ,ale teraz sukces :lol: ulżylo mi ,Patrycja ty sie nie rozkladaj tylko do roboty :wink: ,maluchowi u ciebie zdecydowanie lapiej niz u mnie a to z racji tego że nie ma innych zwierząt zwłaszcza potworów zwanych psami i małolatami ,co to ganiaja w te i wewte i drzwiami trzaskają :evil:
Jak z jedzonkiem???
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lut 22, 2007 8:37

Kciuki pomogły, kupa fajna ;) (o ile można to tak nazwać...)
Także teraz nic nas nie powstrzyma przed wizytą u weta w ceku pozbycia się tego i owego.

Jedzenie do tej pory było tylko suche (to od Doroty, postanowiłam że ma być jak najmniej zmian) + woda. Ale skoro się ustabilizował, to postanowiłam poekserymentować i za plecami bulgocze mi kurczak z ryżem.

Narcyś jest strasznie grzeczny, szczególnie jak śpi - idzie do swojego koszyka i tak kima, a jak się go budzi, to zaczyna mrrruczeć. Szuka kontaktu, przychodzi, ociera się, ale zaraz potem instynkt łowiecki bierze górę i chwyta ofiarę. Dziś z rana zdążył upolować mi obie ręce, stopę, jak również przeszłam próbę oskalpowania ;) Generalnie cały czas lata po mieszkaniu, wszystko porozkładane jest jeszcze po malowaniu, więc jest masa zakamarków... a ja cały czas oczy na szypułkach, żeby na niego nie nadepnąć, albo drzwiami nie przygnieść :roll:

Teraz czas na poszukiwania kabla, bo chyba pora udowodnić, że on faktycznie u mnie jest ;)

patunieczka

Od: Sob sty 06, 2007 12:43

Post » Czw lut 22, 2007 9:42

Kochana jestes i fantastycznie opisujesz :lol: za co ci wielkie dzięki ,za malego też :wink: czekam na zdjęcia .
Co do polowania ,byłam w banku ,wyciagam łapska z kasą a babeczka -o nowy tymczas jest :?: :lol: poznała po moich dłoniach ,bez słów :lol:
Patrycja może chcesz zmienić tytuł ? daj propozycje to zmienie...
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 22, 2007 11:01

Fajnie, że z kupką lepiej.Gdybym tylko była gotowa to wsiadam w auto i jestem w Warszawie w celu uproszenia kociaka :wink: Ale niestety jeszcze nie czas.Cieszę się już na nowe zdjęcia.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw lut 22, 2007 11:08

Super relacje :D
Zunia coś przeoczyłam ta pięknota będzie Twoja :?:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Czw lut 22, 2007 11:25

dorcia44 pisze:od wczoraj nie mogłam wejśc na forum :crying: rozpacz w kratke ,ale teraz sukces :lol: ulżylo mi

Dorcia ja miałam jeszcze gorzej na mailu wiadomość że przyszła prywatna wiadomość W sprawie kota a tu nic nie mogę wejść na forum . W końcu TŻ siadł i stwierdził fachowo że się nie dostanę bo serwer im padł
Obrazek

makitta

Od: Sob kwi 29, 2006 12:18

Post » Czw lut 22, 2007 12:01

Moniko. Niestety nie będzie bo narazie nie mogę :cry:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Czw lut 22, 2007 13:10

Przyszła paczka z resztą wyprawki :) Narcyz pomagał rozpakować (zresztą teraz też siedzi w pudle i je obgryza) - sam wyłuskał najlepszą zabawkę - myszkę na gumce... Myszka została zabita juz jakieś trzy razy...

Ogólnie Narcyz ma 4 kumpli, do trzech z nich nie mam zastrzeżeń. Kolega w lustrach w sypialni i przedpokoju jest cierpliwy i pozwala na siebie polować, na drzwiach lodówki mieszka jakiś dziwny łamaga - niewyraźny i zniekształcony, no i ostatni, na razie niedostępny - papużek Duduś :?
Nie sądziłam, że mały tak prędko zacznie się interesować tym co na górze... Na razie Dudi jest bezpieczny bo stoi na wysokości 1,6m, na szafce z gładkimi bokami i zajętymi półkami (mam nadzieję, że dobrze je zajęłam...). Trzeba będzie rychło rozdzielić towarzystwo.

Kabelek znalazłam, ale nadal nie mogę zgrać zdjęć... :evil:

patunieczka

Post » Czw lut 22, 2007 18:42

i gdzie zdjęcia :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :evil: :wink:
Narcyz jest sprytny ,mnie też zadziwił swoja bystrością ,ale tam musiał radzic sobie w trudniejszych sytuacjach :cry:
Z nowych wieści -sterylka -tak ąle nie teraz :twisted: a ta wciąży to byłoby barbarzysnstwo ciachnąć ,utopic nie :evil: jeżeli jest kotna to ma się okocić i już .... :cry:
Jeszcze nie poddałam sie ,ale kotów nie widzialam bo do mieszkania nie weszłam ,nie mogłam :strach:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 22, 2007 18:47

Dziewczyny, aj sie ociupinke zgubiłam :oops: U Patrycji jest DT czy DS? Bo jesli to drugie, to tytuł trza byłoby zmienic i na koty przenieść, co? :D Nie kuście juz nikogo tym słodziakiem :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Czw lut 22, 2007 18:52

Ja bym chciała DS ale to nie odemnie zależy :wink: Narcyz mniamuśny :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 22, 2007 18:58

No właśnie ja tez jestem za tym aby już nie kusić, bo kurcze po nocach mi się będzie śnił.Ja myślę, że takiego myszusia to DT nie odda i będzie DS.
Obrazek

zunia

Post » Czw lut 22, 2007 21:25

No dobrze!
Dla tych co są zainteresowani Meliną vel Narcysiem oto kolejna porcja zdjęć, ze specjalną dedykacją dla mojej Żonki - M. ;)

Obrazek Południowa drzemka

Obrazek Każdy kot ma swoje udo. Narcyś znalazł swoje. Okazuje się, że to całkiem niezła miejscówka.

Obrazek A niektóre koty zasługują nawet na dwa uda!

Obrazek Nareszcie! Zamówiona paczka! Trzeba wybadać co przyszło!

Obrazek Narcyś właśnie rozpakowuje swoją paczkę! Żarcie fajne... ale ta myszka-kuleczka na gumce, to dopiero!

Obrazek Narcyś późnym wieczorem po dzikim polowaniu na myszkę-kuleczkę

Obrazek Duduś - papuga, która zamilkła.... (z dniem kiedy pojawił się Narcyś)

patunieczka

Post » Czw lut 22, 2007 22:02

No właśnie, mąż się uaktywnił ;) i zgrał zdjęcia :)

Nie ukrywam, że pojawiają się wahania - tymczasowy czy stały... Ale na razie stoimy na stanowisku, że tymczas... Planuję podjąć działania w tym kierunku w przyszłym tygodniu, jeżeli objawi się wystarczająco dobry dom, to fajnie... Jak nie...
Narcyś jest jeszcze tak mały, że wydaje mi się, że jeszcze jedną zmianę domu zniósłby bez większego uszczerbku na psychice.

Także tematu na razie nie zmieniamy, no chyba że trzeba będzie go podrasować na bardziej dramatyczny ;)

patunieczka

[poprzednia][następna]