Tygryś-Arni żegna się z nami zza drugiej strony lustra-list

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 20, 2007 12:54

Czy ja dobrze rozumiem, że ta pani weźmie dwa koty? :D

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

Post » Wto lut 20, 2007 13:30

Aż mi dech zaparło ze wzruszenia. To wspaniała wiadomość , oby się udało. Trzymam :ok: :ok: za powodzenie. Następna bidulka uratowana.

candiria

Od: Wto gru 12, 2006 19:31

Post » Wto lut 20, 2007 13:31

Aż mi dech zaparło ze wzruszenia. To wspaniała wiadomość , oby się udało. Trzymam :ok: :ok: za powodzenie. Następna bidulka uratowana.

candiria

Od: Wto gru 12, 2006 19:31

Post » Wto lut 20, 2007 13:37

Rozmawiałam z Tweety, myślę, że każda inf. o tym, że jest szansa na dobry domek jest super, a tutaj Tweety Panią dobrze odebrała, co jest dla mnie bardzo ważne. Dziewczęta z dogo mają jeszcze domek sprawdzić na miejscu i wtedy będę się z Panią tą kontaktować.
A miałam od rana wejść na dogo :)

Oleńka znalazła inny domek, więc Tweety ten domek przekazała Tygrysiowi :)

Byłam wczoraj u Tygryska - to takie kochane stworzenie. Jesli ktoś mądrze do niego podejdzie, to podejmuje ryzyko tego Nieustannego Towarzystwa Tygryskowego. Bardzo był chętny na miziaki, niemniej cały czas czujny.
Pan Irek - kierownik Kościuszki celnie zauważył, że nawet jeśli coś mu nie odpowiada ( patrz podawanie intronu do pyszczka ) nie protestuje w sposób inwazyjny dla człowieka :wink:
Tak rzeczywiście jest, kiedy trzymałam go do pobrania krwi, to w którymś momencie wyrwał się, rękę miałam tuż przy jego buzi, palec trafił do pysia, ale w starciu z ząbkami wyszedł bez szwanku - Tygrysek po prostu nie zamierzał ugryść, tylko miał już dość męczenia go :(

Bardzo wczoraj chciał się przytulać, taki był przy tym nieśmiały - chciałbym, ale jeszcze troszkę ściska mnie w brzuszku ze strachu.

Martwię się, bo bardzo duzo siusia, za dużo.
Myślę, ze w najbliższym czasie powtórzę mu test i zrobię badanie krwi - ostatnio niestety za bardzo protestował.

Jutro do niego pojadę, to przekażę mu, jak wspaniałych ma przyjaciół - :) :) :)

Jutro wezmę tez wyciąg i napiszę co pokupowałam - jest to głównie jedzenie, prosiłam wczoraJ Kościuszki, żeby zerknęli w rozliczenia Tygryska.
Zastanawiam się nad zakupem mu tranu i scanomune 8O

Jutro tez zaniosę mu zaległego śledzika - kupiłam dzisiaj świeże dorsze, zagrają życiową rolę śledzia :wink:

A wszystkim jak najbardziej fantazyjnego śledzika od Tygryska życzę :)
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Wto lut 20, 2007 14:37

mamucik pisze:
Jutro wezmę tez wyciąg i napiszę co pokupowałam - jest to głównie jedzenie, prosiłam wczoraJ Kościuszki, żeby zerknęli w rozliczenia Tygryska.
Zastanawiam się nad zakupem mu tranu i scanomune 8O

w razie czego na koncie AFN Tiger ma posag w wysokości 440 zł :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lut 20, 2007 14:41

mamucik pisze:Zastanawiam się nad zakupem mu tranu

mamucik, mam całą butelkę tranu, którego moje niedobroty za nic nie chcą pić, bo śmierdzi rybą, a one ryb nie lubią.
jeśli chcesz mogę Ci wysłać ten tran...

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto lut 20, 2007 14:44

trzymam :ok: żeby sie wszystko udało :):):)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto lut 20, 2007 15:17

Tweety pisze:
mamucik pisze:

w razie czego na koncie AFN Tiger ma posag w wysokości 440 zł :)

Super :) :) :) Pięknie dziękujemy :) Jutro będę zorientowana w stanie konta i w planowanych wydatkach.
Do tej pory wydałam:
17 zł karma Royal specjalistyczna
15 zł - kg. Royal podstawowy
17 zł - 10 razy saszetki leonardy
55 zł - puszki leonady, saszetki KK i friskas
10 zł - suchy pokarm dla juniorów ( friskas i whiskas :( , co do tego ostatniego nie było innego )
Suchą jeszcze ma, miękkie pomalutku się kończy, bo Tygryś moze zjesć kazda ilość miękkiego :D Zawsze tak miał :) Tak się cieszę z tego apetytu :)
Razem - 114 zł.
Tydzień temu Tygryś miał 200 zł., zatem z tamtych pieniążków zostało 86 zł.
Zamówię scanomunę - cena to 90 za 60 lub 45 za 30 tabletek. Myślę, że zamówię tą mniejszą
Zatem wydatki:
45 zł scanomune
85 zł test FIV ( dowiem się, może są tańsze )
badania krwi ( nerki )
koszt pobytu na Kościuszki ( nie znam, ale wiem, że Tygrysia tam lubią )
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Wto lut 20, 2007 15:20

puss pisze:
mamucik pisze:Zastanawiam się nad zakupem mu tranu

mamucik, mam całą butelkę tranu, którego moje niedobroty za nic nie chcą pić, bo śmierdzi rybą, a one ryb nie lubią.
jeśli chcesz mogę Ci wysłać ten tran...

Chętnie, zatem na razie kupię tylko jeden plasterek tranu, u nas tranu w butelce nie uświadczysz.

Nie lubią ryb 8O 8O 8O 8O 8O :D :D :D :D
To są oryginały :ok:

mamucik

Post » Wto lut 20, 2007 15:30

Magdalenko, widzisz moja pusta głowa, dzięki za chęć podjechania do Tygryska - na razie nie trzeba.

Dzwoniłam na Kościuszki - jest ok, Tygrysek wraz z p. Irkiem zakładają instalację :ryk: .
I zdaje się nieźle się Tygryś przy tym czuje i chyba - czego się nie spodziewałam - całe te remontowe prace i w związku z tym przymusowe przebywanie w pobliżu człowieka ( a p. Irek ma podejście do zwierząt ) sprawiło, że coraz bardziej się oswaja. W każdym razie nie sprawiał wczoraj wrażenia zestresowanego kociaka.

mamucik

Post » Wto lut 20, 2007 15:57 :)

Super wieści. Normalnie się spłakałam ze wzruszenia. Miau to siła jest i basta :)

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Wto lut 20, 2007 16:10

Tygrysiu Kochany zdobędzie fakultet z budownictwa i remontów :D
Oći Oći, Tvoje Oći kao sjaini biseri u noći...

ObrazekObrazekObrazek

Maraska

Od: Pon sie 22, 2005 15:27

Post » Wto lut 20, 2007 18:29

My się nie odzywamy, ale cały czas czytamy.

I trzymamy kciuki nieustająco.

Zdrowiej kochany Tygrysku!!!

A wieści o potencjalnym domku fantastyczne!!!! :lol: :D :lol: :D
Obrazek
Obrazek

Edyta i Sebastian

Od: Sob paź 28, 2006 21:36

Post » Wto lut 20, 2007 18:51

Nareszcie dobrze się zaczyna dziać w tygrysim życiu. Mam tylko nadzieję, że badania wszystkie dobrze wyjdą.
ObrazekObrazek
Obrazek

Ghost Dog

Od: Pt cze 16, 2006 16:10

Post » Wto lut 20, 2007 19:04

:ok:

Tuka

Od: Pon cze 20, 2005 10:57

[poprzednia][następna]