kontaktowa, slodka KROPKA-pokochaj ja! / NARESZCIE MA DOM!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lut 18, 2007 11:46

i jak kropeczka w nowym domuk??
Obrazek

ania toruń

Od: Wto cze 06, 2006 14:14

Post » Pon lut 19, 2007 16:58

Hej,
Kropka bardzo dobrze zniosła podróż... całą drogę dawała koncert, myśleliśmy, że może jej radio przeszkadza, ale po wyłączeniu radia uznała chyba, że musi je zastapić i miauczała jeszcze głośniej, hehe :wink:

Po przyjeździe do domku, szybko wyskoczyła z transporterka i obeszła nasze 30 m2 z podniesionym ogonkiem. Obeszła wszystkie kąty... po czym wskoczyła Połówkowi na kolana i już nie bardzo chciała zejść :love:
Dużym zaskoczeniem była kuwetka z drzwiczkami, ale Kropka spryciara nie z takimi rzeczami da sobie radę... :wink:
Pierwszą noc budziłam się parę razy, ale kicia była spokojna.

Wczoraj jej głównymi zajęciami było spanie, spanie na kolanach, zabawa z futrzaną kulką, drapanie drapaka i wspinanie się na leżąco po dywanie :D
Jest przekochana, tuli się i bardzo ja ciekawią nasze codzienne zajęcia. Oczywiście nam asystuje.
Kropka jest damą, ma swój charakterek i swoje kaprysy. Jak drapała kanapę to klasnęłam i "psik-nęłam", na co Kropka schowała się za kanapę, po 10 minutach wyszła i ostentacyjnie mnie omijając wskoczyła na kolana Połówka :lol:
Bardzo jej smakuje indyczek z warzywkami :D

Martwi mnie jedno... drapie się po mordce i potrząsa główką... Lidka mi napisała, żeby ją poobserwować, ale jak nie przejdzie to do weta bo to może być zapalenie uszka :( mam nadzieję, że będzie dobrze....
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. HeinleinObrazek

Moje kochanie :D
Obrazek

^^^sarenka^^^

Od: Pon lut 05, 2007 15:35

Post » Pon lut 19, 2007 17:03

sarenko,
to cudowne wieści :D :D :D
bardzo się cieszę razem z Kropeczką!!!

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon lut 19, 2007 19:34

Bardzo bardzo sie ciesze ze kropeczka ma domek cudowny i swoich ludzi do kochania ona tego tak bardzo potrzebowala!!
:)
Obrazek

ania toruń

Od: Wto cze 06, 2006 14:14

Post » Pon lut 19, 2007 20:40

sarenko a z tym oczkiem to kurcze mogl nie byc tylko paproszek tylko moze ma jakies zapalenie spojowki. Kilka dni kropelek i bedzie slicznie :)
Mysle ze to drobnostka :)

To cudownie, ze do niej po takim czasie wreszcie usmiechnelo sie szczescie czyli Wy!!
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto lut 20, 2007 14:48

Zobaczę, jak dziś będzie :roll: Ale namierzyłam jakiegoś weta ponoć dobrego niedaleko nas...

Kropka jest kochanym pingwinkiem, siedzę teraz w pracy i tęskni mi się do niej :) Wczoraj dostała świra :lol: biegała po całym mieszkaniu a na koniec padła zadowolona z futrzaną kulką na środku pokoju, hehe :D
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. HeinleinObrazek

Obrazek

^^^sarenka^^^

Post » Śro lut 21, 2007 12:52

Bylismy wczoraj u weta, mały szkrabek jest osłabiony :(

W lewym oczku zapalenie spojówki, dostała zawiesinke do zakraplania..
a w uszkach jest stan zapalny... w jednym był świerzb, tylko nie wiadomo czy żywy...dostała więc też kropelki do uszu...
Obcięte zostały pazurki :)

Kropka była bardzo grzeczna, aż wetka się zdziwiła :D jedynie zakraplanie uszu trochę ją denerwowało...

Dziś rano sami jej zakraplaliśmy, z oczkiem no problem, ale z uszkami gorzej mi to wychodzi. Będziemy jeździć z nią wieczorami na zakraplanie do weta,a rano będę starała się jak najlepiej sama.

Niunia po wizycie była tak zmęczona, że od razu padła na plecki z brzuszkiem do góry :D

Podleczymy ją a potem odrobaczonko i szczepienia

no to tyle newsów od Kropki :wink:

Obrazek

^^^sarenka^^^

Post » Czw lut 22, 2007 9:59

no ja bym stwiala, ze wydrapie wetce oczy :lol: a na Was za obraze majestatu sie smiertelnie obrazi :)
No to musiala Was pokochac skoro jest taka grzeczna! :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Czw lut 22, 2007 10:54

Dziś rano obraziła się, że śmialiśmy ją obudzić i jej uszka zakraplać :lol:
ale jak tylko zobaczyła, że zbieramy się do wyjścia to przyleciała żeby ją głaskać i pilnowała drzwi :wink:

Obrazek

^^^sarenka^^^

Post » Czw lut 22, 2007 16:52

sarenko :) Zrob sobie podpis :D Musisz miec Kropeczke na afiszu ! :lol: :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Pt lut 23, 2007 12:26

:D zrobię, jak tylko będę mogła zgrać zdjęcia z aparatu na dysk :D

dziś do Kropeczki przychodzą goście, może dostanie jakiś prezencik :wink:

a wogóle to straszny z niej śpioch, Połówek wrócił wczoraj do domu pierwszy, wchodzi do mieszkania a pingwinka nie ma, zawsze do nas podbiega jak tylko wejdziemy.... po kilku minutach poszukiwań okazało się, że Kropcia wsunęła się pod dwie kołdry leżące na łóżku i trzasnęła sobie tam drzemkę :lol:

Obrazek

^^^sarenka^^^

Post » Pon lut 26, 2007 15:05

A ja się nawet nie zdążyłam pożegnać ze spryciarą. :crying: :crying:

Sarenko - gratulacje, dostałaś najcwańszego kota z Fundacji. :lol: Jak by mnie ktoś zapytał, czy Kropa będzie miała problemy z krytą kuwetką, to nie miałabym żadnych wątpliwości - dla niej to nie problem.

Te drobne problemy zdrowotne, to pewnie wynik zmiany miejsca - zwykle koty jakoś odchorowują przeprowadzkę. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. :lol:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto lut 27, 2007 15:38

No to prawda, Kropka to niesamowita cwaniara :lol: Już się nauczyła otwierać szuflady w kuchni :lol:

No i potrafi też nieźle zbajerować, nasi znajomi byli nią oczarowani, szczególnie znajomy, bo Kropka lgnie do panów 8)

Ponieważ od paru dni zakraplamy jej oczko i uszka sami byliśmy wczoraj na kontroli.
Świerzba na pewno nie ma, uszka lepiej, ale jeszcze ma dostawać krople (jakbym chciała, żeby już nie trzeba było tego rytuału powtarzać rano i wieczorem, ona tak tego nie lubi :( ). Co do oczu, to lewe już lepiej, ale wczoraj coś dziwnie w prawym ropka się pojawiła i mamy zakraplac oba...

Generalnie Pingwinek jest niesamowity, cieszy się jak wracamy do domu, zawsze sprawdza nasze zakupy, umie upomnieć się o swoje, a przy tym wszystkim jest bardzo grzeczna :D

Pozdrowienia dla wszystkich ciotek ;)

Obrazek

^^^sarenka^^^

Post » Wto lut 27, 2007 15:46

^^^sarenka^^^ pisze:cieszy się jak wracamy do domu, zawsze sprawdza nasze zakupy

haha, to mi przypomina codzienną scenkę rodzajową pt. powrót puss i TŻta z zakupów:

Cześć, no cześć, jak fajnie, że wreszcie jesteście. Dajcie jeść :!: :!: Macie coś do jedzenia :?: :?: Jeść :!: :!: :!: To już prawie 6 godzin bez żadnego jedzenia :!: :!: :!: A jedzenie macie tam w siatkach :?: :?: Nie macie :?: :?: No nie :?: :!:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto lut 27, 2007 16:54

lejecie miod na me serce :D :D :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

[poprzednia][następna]