Klunia,Tosia,Melka-jak śpi Klunia? s.97. ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 18, 2007 12:49

FreEp, a tak umiesz? :twisted:

Obrazek albo tak:
Obrazek - to w temacie futra wymiętolonego :mrgreen:

Normalnie łapy opadają ... :(
Obrazek

W każdym związku są małe spięcia ;)
Obrazek

Grunt to mieć kilka punkyów podparcia 8)
Obrazek

PS. Maleństwo dawno przestało być maleństwem, ale nazwa zwyczajowa została ;)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lut 18, 2007 13:12

:1luvu: - to moze byc jedyny komentarz do fotek. No po prostu piekne sa :) I te ich kolory futra, tak bardzo mi przypominaja moje siersciuchy ;)
No faktycznie łapki Toffika sa dlugasne :wink: Pewnie urosly mu tak bardzo od bicia i "czesania" Qluni :P (Albo czesto podkrada jedzenie z talerzy Duzych, co?:P)
Nigdy nie zapomne jak robilem salatke z tunczyka. Zostawilem na stole puszke kukurydzy otwarta, na samym dole bylo kilka ziarenek. Dennis laskawie i wolno wczłapał się na blat kuchenny, wsadzil lapke do puszki i zaczal nadziewac sobie kukurydze na pazurki. A potem delikatnie wkladal sobie kukurydze do pyszczka (niczym z wykalaczki) :spin2: Chlopak ma po prostu lepkie rece ;)
Zapraszam do siebie, watek cos uciekl na druga strone, a fajne i slodkie focisze mi wczoraj powychodzily :)

FreEp

Od: Śro wrz 20, 2006 1:27

Post » Pon lut 19, 2007 0:37

FreEp pisze:No faktycznie łapki Toffika sa dlugasne :wink: Pewnie urosly mu tak bardzo od bicia i "czesania" Qluni :P (Albo czesto podkrada jedzenie z talerzy Duzych, co?:P)
Prawie :lol: - takimi długaśnymi skrzydłami można doskonale kraść Kluni całą michę sprzed nosa :twisted: . Wygląda to mniej więcej tak:

Pora wyżerki, na podłodze lądują dwie michy - w dwóch różnych kątach pokoju. Mały odkurzacz marki Śmietnikowiec bury wciąga swoja porcję z prędkością światła, a następnie wciela się w pospolitego sępa i krąży po pokoju :twisted: Kołuje... kołuje... coraz bliżej upragnionej Klusinej miski, ale widzi, że duża czuwa :?

Kładzie więc niewinnie puchate ciałko w takiej odległości, by nie wzbudzać podejrzeń - odpoczynek po jedzeniu, a co! Tylko te kocie zwłoki w jakiś magiczny sposób, niepostrzeżenie zupełnie, zbliżają się do wiadomego celu. Tak gdzieś właśnie na długość łap :twisted:

Jedna z kończyn powolutku wysuwa się do przodu, pazurkami zaczepia o krawędź miski i przyciąga pojemnik w kierunku otworu ssącego :twisted: Jeśli w tym czasie złodziej mały zauważy, że duża widzi, co się święci - nie czeka, tylko miguniem wyciąga łapką chrupki - ile się da - wysypuje na podłogę i pałaszuje zdobycz.

Klunia patrzy na to ze stoickim spokojem 8)

EwKo

Post » Pon lut 19, 2007 13:53

Drogocenna przesyłka na miejscu :)

Malawaszka śpi w transporterku, Tosia próbuje ją z niego wyciągnąć :)
Klunia zajęła strategiczne miejsce na szafkach w kuchni i jeszcze nie wie, co z tym nowym - prawie lustrzanym odbiciem - zrobić :P

Póki co - żadnych syków, stroszenia piór - nic. Czekam więc, kiedy się której przypomni, że tak jakoś by zareagowac na nowego wypadało :)

Naya - dzięki za wszystko, raz jeszcze :P

Obrazek

edit: Klunia zeszła z szafek, bada teren niemalże czołgając siępo podłodze 8O (co jednakowoż nie przeszkodziło jej we wciągnięciu obiadu ;) )

EwKo

Post » Pon lut 19, 2007 14:10

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: Wielkie gratulacje!!!!! :D i wielkie podziękowania dla Nayi :love:

EwKo, zdjęcia są przepiękne, zwłaszcza Kluni :oops: Czy to nie jest absolutnie boskie stworzenie? :oops: :oops: :lol: :lol:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lut 19, 2007 14:17

Kluska? cud miód i orzeszki :) 8)

Żal mi bidulinki, bo chyba ona najbardziej to dokocenie przeżywa: przyszła juz do pokoju i z byka na Melę patrzy 8O (w sumie się nie dziwię: ktoś śpi w jej łóżeczku :lol: )

A Mela jest śliczna :P : takie grubiutkie udka :) Puchata i w ogóle :love:

Koffam króffki :)

edit: kto zgadnie, czyja to doopka? 8)

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 19, 2007 14:43 przez EwKo, łącznie edytowano 1 raz

EwKo

Post » Pon lut 19, 2007 14:32

A ja foty nie widze! :crying:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lut 19, 2007 14:44

Ja widzę, nie wiem, co jest nie tak :(

EwKo

Post » Pon lut 19, 2007 14:46

Widze czerwony X :(
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lut 19, 2007 15:21

zdublowało się :) z tych emocji :)
Ostatnio edytowano Pon lut 19, 2007 15:24 przez naya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Pon lut 19, 2007 15:23

Zgaduję : doopka Meli :)

My właśnie wróciliśmy i właśnie czytam co u Was słychać. I śledzić będę z zapartym tchem :D

Również gratuluje dokocenia EwKo :D

I jak tylko wrócimy w niedzielę to zaraz tu przylecę. Na razie - ekspresowe pakowanko...
Obrazek

naya

Post » Pon lut 19, 2007 15:29

Udanego wypadu :)

Zapartym tchem to teraz ja śledzę rozwój wypadków: Klunia do Meli podeszła (podpełzła) a potem słyszałam syk - ale za Chińską Republikę Ludową nie wiem, która to była :?

gratisek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

EwKo

Post » Pon lut 19, 2007 15:39

Dziękuję :)

Mela widzę zajęła strategiczne miejsce na parapecie. Teraz będą trzy ogonki, jak Klunia się oswoi z nową sytuacją :D

Widzę, że Toffik śledzi Melę :) On poniekąd też śledzi rozwój wydarzeń ;)
Obrazek

naya

Post » Pon lut 19, 2007 15:42

Tosia już zapolowała na parapecie na ogon nowej krówki, Mela przyjęła to ze... spokojem :P :lol:

3 ogonki? kurcze, okno trza bedzie poszerzać :wink:

EwKo

Post » Pon lut 19, 2007 16:28

I co tam słychać?
Obrazek

naya

[poprzednia][następna]