Moje kociska.. blondynka dziękuje Wojtkowi za pomoc.. s. 101

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 16, 2007 16:58

No proszę aamms, a ja myślałam, że ty byłaś taka do zawsze :lol: Stu lat w forumowej rodzinie i łatwiejszych decyzji tymczasowych życzę :P i proszę podrapć za uszkiem wszystkie kociaste bez wyjątku, no dobrze Misię - drapaczką :wink:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt lut 16, 2007 17:02

Sto lat, sto lat :dance: :dance2: .
Bardzo dziekuje za Misie, chociaz wiem ze to bedzie trudne dokocenie :twisted: .
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Pt lut 16, 2007 18:12

Dzięki wszystkim.. :oops: :oops: :D

kiwi pisze:Bardzo dziekuje za Misie, chociaz wiem ze to bedzie trudne dokocenie :twisted: .

kiwi, nie potrafię Ci powiedzieć jakie to będzie dokocenie.. :?
Dzisiaj znowu witała mnie miaukoleniem zza zamkniętych drzwi.. Dała się pogłaskać, wziąć na ręce i wymiziać porządniej i wycałować.. 8)
Ale w końcu podczas mizianek zaczęła burczeć.. ale nie na mnie.. gdzieś w przestrzeń.. nie wiem o co jej chodzi.. bo jak zwykle siedzi spokojnie i wcale nie chce się wyrywać.. nawet jej się podobają te mizianki.. a gębę drze.. 8O :? [ikonka rozkładająca bezradnie ręce]

Ale nic to.. cywilizujemy dalej.. :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt lut 16, 2007 20:20

Ja też, od czasu bytności na Forum porządnie się dokociłam. Zawsze uważałam, że optymalna ilość kotów u mnie to 5-6 sztuk. Przy 8 już marudziłam, że za dużo, a teraz mam 12 i uważam, że przesadziłam.

Gdybym nie przywiozła w zeszłym roku 3 kotów do domu, byłoby dzisiaj 9 sztuk. Chciałabym mieć mniej kotów, ale te, które mam nie są do oddania. Uwielbiam je i mimo katorżniczej pracy przy tych złodziejach czasu cieszę się, że je mam. :wink:

Podziwiam Cię, że przełamałaś się i potrafisz brać koty na tymczas. Ja mam trochę pecha, bo te, które biorę nie są zdrowe albo muszę je długo leczyć i w końcu zostają.

Przyznam, że bardzo boję się lata tego roku. Mam nadzieję, że nikt nie wyrzuci w okolicy żadnego zwierzaka, bo ja już nie przyjmę ani połowy kota. :?

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt lut 16, 2007 20:50

Gratulacje !!!!
Stu lat na Forum :D
Grzecznych kotulków, dobrych domów dla tymczasów i dużo, dużo zdrowia...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt lut 16, 2007 21:01

oDE MNIE ROWNIEZ ZYCZENIA WIELU WSPANIALYCH LAT I SPOTKAN NA FORUM :D AAMMS JESTES PRZEDMURZEM I OPOKA DLA WSZYSTKICH PERSIASTYCH NA TYM FORUM - OBY ZADEN DLUGOWLOSY I PLASKOPYSKI KOCIAMBER NIE POZOSTAL PRZEZ CIEBIE NIEZAUWAZONY TAK JAK DZIALO SIE DOTAD. tO SPECJALIZACJA GODNA UZNANIA I ZA TO POKLONY :!: :D I TA SPECJALIZACJA NIE JEST ZARZUTEM BO WIEM ZE KOCHASZ WSZYSTKIE KOTY ALE SPECJALISTKA OD PERSIASTYCH JESTES TU NIEZAPRZECZALNIE TY I OBY TAK DALEJ :D :king:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lut 16, 2007 21:04

moś pisze:oDE MNIE ROWNIEZ ZYCZENIA WIELU WSPANIALYCH LAT I SPOTKAN NA FORUM :D AAMMS JESTES PRZEDMURZEM I OPOKA DLA WSZYSTKICH PERSIASTYCH NA TYM FORUM - OBY ZADEN DLUGOWLOSY I PLASKOPYSKI KOCIAMBER NIE POZOSTAL PRZEZ CIEBIE NIEZAUWAZONY TAK JAK DZIALO SIE DOTAD. tO SPECJALIZACJA GODNA UZNANIA I ZA TO POKLONY :!: :D I TA SPECJALIZACJA NIE JEST ZARZUTEM BO WIEM ZE KOCHASZ WSZYSTKIE KOTY ALE SPECJALISTKA OD PERSIASTYCH JESTES TU NIEZAPRZECZALNIE TY I OBY TAK DALEJ :D :king:

Strasznie tu jakieś mosie krzyczą.
Ale może usłyszysz, jak ja ci szeptem pogratuluję i powiem... dzielne babsko jesteś! :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pt lut 16, 2007 21:17

no kaps lock mi sie tak automatycznie właczyl - wiedzial kiedy :oops:

moś

Post » Pt lut 16, 2007 21:28

redaf pisze:
moś pisze:oDE MNIE ROWNIEZ ZYCZENIA WIELU WSPANIALYCH LAT I SPOTKAN NA FORUM :D AAMMS JESTES PRZEDMURZEM I OPOKA DLA WSZYSTKICH PERSIASTYCH NA TYM FORUM - OBY ZADEN DLUGOWLOSY I PLASKOPYSKI KOCIAMBER NIE POZOSTAL PRZEZ CIEBIE NIEZAUWAZONY TAK JAK DZIALO SIE DOTAD. tO SPECJALIZACJA GODNA UZNANIA I ZA TO POKLONY :!: :D I TA SPECJALIZACJA NIE JEST ZARZUTEM BO WIEM ZE KOCHASZ WSZYSTKIE KOTY ALE SPECJALISTKA OD PERSIASTYCH JESTES TU NIEZAPRZECZALNIE TY I OBY TAK DALEJ :D :king:

Strasznie tu jakieś mosie krzyczą.
Ale może usłyszysz, jak ja ci szeptem pogratuluję i powiem... dzielne babsko jesteś! :mrgreen:

Rany.. :oops: :oops: :oops: :oops:
Błagam nie zawstydzajcie mnie.. :oops: :oops: :oops:

moś, nie wygłupiaj się.. Nie jestem żadną specjalistką od persów.. :oops: Jestem po prostu najgłośniej przyznającą się do tego persią wariatką na forum.. :twisted:

Niedawno na Planecie Persji odpowiedziałam na podobne stwierdzenie w taki sposób:

aamms pisze:(...) Nie znam się na tej rasie, nie znam się na genetyce, nie umiem przewidywać jakie kociaki wyjdą z określonych połączeń rodziców.. co więcej, rodowód persa widziałam raz - mojego Misia.. :twisted:

I jednocześnie niejednokrotnie pisałam, że po prostu uwielbiam tę rasę kotow, ich futro, płaskie pysie, wielkie gały i wspaniały charakter.. :D

I wiem niestety co może się stać z porzuconymi persikami.. :evil:
i jeszcze do tego uważam, że własnie za tę rasę człowiek powinien odpowiadać całkowicie..

Może to niepopularne stwierdzenie, zwłaszcza na forum kotów perskich, ale moim zdanim to człowiek, tworząc nowy standard persa doprowadził te kicie do takiej sytuacji, że same sobie nie poradzą.. ani z oczami, ani z pielęgnacją gigantycznego futra.. i skoro stało się tak wyłącznie dla zaspokojenia wrażeń estetycznych człowieka, to wlaśnie człowiek powinien całkowicie odpowiadać za to co się dzieje z tymi kotami..

Dlatego tak mnie trafia jak słyszę o porzuconych, czy oddawanych do schroniska persach.. czy, co gorsza, wyrzucanych z pseudochodowli jak niepotrzebne śmieci.. :evil:

No to teraz wyjasniłam porządnie swoje powody zajmowania się persimi biedami.. :oops: :oops:

I to wszystko.. :oops:

A właściwie nie - chciałabym, żeby było jak najwięcej takich persich wariatek na forum.. :twisted: :oops:

aamms

Post » Pt lut 16, 2007 21:38

aamms pisze:Błagam nie zawstydzajcie mnie.. :oops: :oops: :oops:

Co proponujesz w zamian za zaniechanie zawstydzania? :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pt lut 16, 2007 21:41

redaf pisze:
aamms pisze:Błagam nie zawstydzajcie mnie.. :oops: :oops: :oops:

Co proponujesz w zamian za zaniechanie zawstydzania? :mrgreen:

:ryk: :ryk:

Nic.. samo zaniechanie.. :oops: [ikonka trzymająca się z zakłopotaniem za głowę]

aamms

Post » Pt lut 16, 2007 21:50

Aamms , bardzo trafnie wyjasnilas powod twojego zakrecenia persowatymi na forum, ja wiem ze o to chodzi i podzielam twoja opinie o hodowlanych eksperymentach , ktore doproadzily do tak nienaturalnych cech tych kotow i do ich klopotow nie tylko przeciez z oczami i futrem/ wiemy jak sa podatne na rozne choroby/ ALE ZDANIA NA TWÓJ TEMAT NIE ZMIENIE- chyba ze przekupisz redaf :wink:

moś

Post » Pt lut 16, 2007 21:59

moś pisze: chyba ze przekupisz redaf :wink:

Jedyne co mi przychodzi do glowy to znaleźć jej jakiegoś persika do adopcji.. :twisted:
Myślisz, że to wystarczy? :mrgreen:

aamms

Post » Pt lut 16, 2007 22:11

Dla Ani :D Miałam dużo wieksze, ale moderacja by mnie zlinczowała, za wstawianie tak ogromnego obrazka :twisted:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Pt lut 16, 2007 22:15

Ciri pisze:Dla Ani :D Miałam dużo wieksze, ale moderacja by mnie zlinczowała, za wstawianie tak ogromnego obrazka :twisted:

Obrazek

Ogromne dzięki.. :D
:cry: :cry: - to ze wzruszenia.. :oops:

aamms

[poprzednia][następna]