Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kiwi pisze:Bardzo dziekuje za Misie, chociaz wiem ze to bedzie trudne dokocenie.
moś pisze:oDE MNIE ROWNIEZ ZYCZENIA WIELU WSPANIALYCH LAT I SPOTKAN NA FORUMAAMMS JESTES PRZEDMURZEM I OPOKA DLA WSZYSTKICH PERSIASTYCH NA TYM FORUM - OBY ZADEN DLUGOWLOSY I PLASKOPYSKI KOCIAMBER NIE POZOSTAL PRZEZ CIEBIE NIEZAUWAZONY TAK JAK DZIALO SIE DOTAD. tO SPECJALIZACJA GODNA UZNANIA I ZA TO POKLONY
![]()
I TA SPECJALIZACJA NIE JEST ZARZUTEM BO WIEM ZE KOCHASZ WSZYSTKIE KOTY ALE SPECJALISTKA OD PERSIASTYCH JESTES TU NIEZAPRZECZALNIE TY I OBY TAK DALEJ
![]()
redaf pisze:moś pisze:oDE MNIE ROWNIEZ ZYCZENIA WIELU WSPANIALYCH LAT I SPOTKAN NA FORUMAAMMS JESTES PRZEDMURZEM I OPOKA DLA WSZYSTKICH PERSIASTYCH NA TYM FORUM - OBY ZADEN DLUGOWLOSY I PLASKOPYSKI KOCIAMBER NIE POZOSTAL PRZEZ CIEBIE NIEZAUWAZONY TAK JAK DZIALO SIE DOTAD. tO SPECJALIZACJA GODNA UZNANIA I ZA TO POKLONY
![]()
I TA SPECJALIZACJA NIE JEST ZARZUTEM BO WIEM ZE KOCHASZ WSZYSTKIE KOTY ALE SPECJALISTKA OD PERSIASTYCH JESTES TU NIEZAPRZECZALNIE TY I OBY TAK DALEJ
![]()
Strasznie tu jakieś mosie krzyczą.
Ale może usłyszysz, jak ja ci szeptem pogratuluję i powiem... dzielne babsko jesteś!
aamms pisze:(...) Nie znam się na tej rasie, nie znam się na genetyce, nie umiem przewidywać jakie kociaki wyjdą z określonych połączeń rodziców.. co więcej, rodowód persa widziałam raz - mojego Misia..![]()
I jednocześnie niejednokrotnie pisałam, że po prostu uwielbiam tę rasę kotow, ich futro, płaskie pysie, wielkie gały i wspaniały charakter..![]()
I wiem niestety co może się stać z porzuconymi persikami..![]()
i jeszcze do tego uważam, że własnie za tę rasę człowiek powinien odpowiadać całkowicie..
Może to niepopularne stwierdzenie, zwłaszcza na forum kotów perskich, ale moim zdanim to człowiek, tworząc nowy standard persa doprowadził te kicie do takiej sytuacji, że same sobie nie poradzą.. ani z oczami, ani z pielęgnacją gigantycznego futra.. i skoro stało się tak wyłącznie dla zaspokojenia wrażeń estetycznych człowieka, to wlaśnie człowiek powinien całkowicie odpowiadać za to co się dzieje z tymi kotami..
Dlatego tak mnie trafia jak słyszę o porzuconych, czy oddawanych do schroniska persach.. czy, co gorsza, wyrzucanych z pseudochodowli jak niepotrzebne śmieci..![]()
No to teraz wyjasniłam porządnie swoje powody zajmowania się persimi biedami..![]()
![]()
aamms pisze:Błagam nie zawstydzajcie mnie..![]()
![]()
![]()
redaf pisze:aamms pisze:Błagam nie zawstydzajcie mnie..![]()
![]()
![]()
Co proponujesz w zamian za zaniechanie zawstydzania?
moś pisze: chyba ze przekupisz redaf
Ciri pisze:Dla AniMiałam dużo wieksze, ale moderacja by mnie zlinczowała, za wstawianie tak ogromnego obrazka
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: MB&Ofelia i 72 gości