W kolejności, w jakiej przybyły do mnie:
MUFFINKA (Muffinka ma domek u Beaty z Bydgoszczy)

Dzień dobry, jestem Muffi. Mam chyba 7 miesięcy. Mam też przeziębione gardło, czy jakoś tak, i smarki mi z nosa ciekną (już mniej, podejrzewam, że to skutkiem tego paskudztwa które to mi ta Duża wpycha codziennie do buzi

DELICJA (już jest w swoim domku, u berciusi

Witam, witam. Delicja mi na imię. Proszę sobie wyobrazić, trafiło mi się niezłe mieszkanko. Przyjeżdżam, a tu kumpela spod hotelu siedzi w łazience. Od razu poczułam się jak u siebie. Ci Duzi, którzy mnie przywieźli i Duża, u której się zatrzymałam (jak sądzę przejściowo, bo tu się mówi o czymś na stałe dla mnie) nie mogli się nadziwić, że ja taka otwarta jestem do ludzi. A co ja sie będę zamykać? Przecież ludzie mi krzywdy nie zrobili. A teraz wreszcie mogę spać na kanapie, mam do dyspozycji mnóstwo zabawek, pełną michę codziennie i o nic nie muszę się martwić. Mam pewne zastrzeżenia co do codziennego szpikowania mnie kwaśnymi cukierkami oraz lania mi do oczu jakiejś wody. Ale poza tym jestem zadowolona. Bo jak tu nie być? Nie pada mi na głowę, ciepło, spokojnie. Podobno jestem nieprzeciętnie miziasta. To chyba chodzi o przewracanie się do góry brzuchem. Lubię to, uwielbiam. Bo wtedy mnie głaszczą i przytulają i mówią same miłe rzeczy. I mruczę. Mruczę bez przerwy. Z zadowolenia. Nie mogli mnie osłuchać u lekarza (a co, byłam i u lekarza!), tak mruczałam. Jestem starsza od Muffinki, mam około roczku. I chyba potrafię się dogadać z każdym. Niczego się nie boję, nawet jak Inka się irytuje i fuka. No, przecież to jej teren, nie dziwię się. Ja dużo rozumiem. Gdyby mnie ktoś zabrał do siebie na zawsze... Ech, to byłoby życie. Bo teraz nie jestem pewna co będzie. A stałe zameldowanie, to jednak stałe zameldowanie. Wiesz na czym stoisz. W każdej chwili gotowa jestem się przeprowadzić, z całym serduszkiem pełnym miłości. Innego bagażu nie posiadam, więc kłopotu nie sprawię. Tylko, żeby miseczka była i ręka do miziania.
No, więc, komu kawałeczek cukierni? Zaświadczam, że obie dziewczyny słodkie jak miód

Fotki by P.
MOKKA (bieżące info o Mokkusi od strony 8 wątku. Mokka ma dom u asiaw

Mokka to kolejna kicia spod hotelu. Wyrabia normę miziastości za 50 kotów

Ciężko jej robić zdjęcia, bo ona od razu podbiega, wystarczy mrugnąć okiem

NUTELLA (bieżące info o Nutelli od strony 16 wątku. Nutellę zaadoptowała cariewna. Mieszkają 10 minut drogi od mojej "siedziby"

Nutella... Plan był zupełnie inny. Miała przyjechać Naleśnik. I tylko na sterylkę a potem miała wrócić pod hotel. Jednak Naleśnik nie przyszła. Przyszła za to Nutella. I trafiła do nas. Początkowo również miała zostac tylko do czasu wydobrzenia po zabiegu. Jednak jest taka słodka i miła, że naprawdę - nie mam serca jej wypuszczać. Fakt - boi się, ale przelamuje ten lęk bardzo dzielnie. Pozwala robić z sobą wszystko. Pluszak taki. Z charakteru - istna Muffinka. Niewykluczone, że to jakaś rodzina. Pyszczki podobne