Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 11, 2007 19:14

agat-ko wkleje jutro bo wlasnie wrociłam z targow i padam na twarz 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Nie lut 11, 2007 22:06

Witam
Mam pytanie:
Czy ktos z Was orientuje sie może, gdzie w Polsce jest przedstawiciel Leonardo ? Może jest jakiś dystrybutor na Polskę południowo- wschodnią....?
Chciałabym wiedzieć, czy w Rzeszowie ktoś ( i gdzie :roll: :?: ) sprzedaje te karmę.....
Pozdrówka
Ela, Era, Jawusia, Kropa, Kocillla I, szynszyli sztuk 4 i 2 Niezależne Tygrysy.

Zabajka

Od: Wto gru 19, 2006 10:42

Post » Nie lut 11, 2007 23:10

Moje niestety Leonardo całkowicie olewają zwłaszcza mokre, suche w ostateczności może być ale wymieszane z RC lub Acaną. A tak naprawdę to z wszystkich puszkowych najlepsza jest galaretka i sosik. :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Nie lut 11, 2007 23:23

Ja Leonardo na razie nie kupię-zarówno mokre jak i suche przyjęte przeciętnie, niestety :)
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Pon lut 12, 2007 6:21

Kasia nie ma problemu... może byc jutro, tzn. już dziś :wink:
Na dniach muszę złożyć zamówienie, bo właśnie dziś rano otworzyłam ostatnie opakowanie z Acaną (pewnie wystarczy na kilka dni) :roll:
I tak czuję się uspokojona Twoją informacją ustną o zawartości tauryny w Sanabelle, ale zobaczyć na własne oczy nie zaszkodzi :wink:

Z góry Ci bardzo dziękuję i pozdrawiam, a teraz uciekam do pracy :(

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Pon lut 12, 2007 9:17

wstawiam w takiej formie (po kliknieciu sie powiekszy) bo lepiej bedzie mozna zobaczyc detale,co mi osobiscie nie podoba w seniorze i light na pierwszym miejscu jest pszenica i kukurydza,natomiast w pozostałych na pierwszym miejscu jest wysuszone mieso z kurczaka

ObrazekObrazek

kasia essen

Post » Pon lut 12, 2007 18:47

Ślicznie dziękuję Kasiu :flowerkitty:
No i zamówię moim potworom wersję Sensitive :D

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Pon lut 12, 2007 19:01

prosze :D

kasia essen

Post » Pon lut 12, 2007 21:37

Witam
Czyli nikt nie wie gdzie Leonardo pojawia się w Rzeszowie..... :(

Zabajka

Post » Pon lut 12, 2007 22:19

zapewne w sklepach internetowych ;)
krakvet, animalia...
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro lut 14, 2007 11:29

Ale mnie interesuje większa ilość i stała dostawa :roll: .
Pracuję w sklepie zoo i chciałabym wprowadzić Leonardo na nasze sklepowe półki :lol:

Zabajka

Post » Nie lut 18, 2007 1:31

Importer Sanabelle jest we Wrocławiu, na ulotce jest taki numer tel.
+48 71 363 42 97
Zadzwoń, zapytaj- tak chyba najłatwiej.

A co do tauryny w Sanabelle Sensitive, to ja już sama nie wiem jak to jest. Całkiem niedawno wyrzuciłam opakowanie po Sanabelle i tauryny w składzie (polska nalepka) nie było niestety :( Ja na Twoim miejscu aga_tko, dodawałabym jakieś witaminki (nie muszą to być jakieś specjalne witaminy, wystarczą kocie przysmaki witaminowe- w co drugich jest tauryna, także nie powinno być problemu)

I mam pytanie do Izy, jakby tu przypadkiem zajrzała: Dalej karmisz Sonieczkę i Otisa Acaną Light? Iza, a czy dajesz im dawkę wyznaczoną na opakowaniu? Zjadają ją? Też bym chciała przejść z moimi kotkami na taki sposób żywienia, jak ten który stosujesz u swoich koteczków, niekoniecznie z karmą Light, ale ze zwykłą bytówką- po prostu za bardzo zaczynają mi koty marudzić. Tyle że te wyznaczone na opakowaniu dawki (dla moich jest to najczęściej ok. 60g) nijak się mają do tego, co one zjedzą- jak im podzielę tą dawkę na 3 części i rano wsypię każdemu po 20g, to to im najczęściej wystarcza na cały dzień :( Przy czym naprawdę nie dostają nic innego w ciągu dnia, czasem mama odkroi im kawałeczek mięska lub ryby, którą robi na obiad, ale to jest dosłownie jakieś 30g i zresztą nie codziennie- pomimo to one nadal zjadają tak mało karmy. Jak jest z Sonią i Otisem- jedzą pełne dawki wyznaczone na opakowaniu?

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Nie lut 18, 2007 1:38

Elwirka pisze:Moje niestety Leonardo całkowicie olewają zwłaszcza mokre, suche w ostateczności może być ale wymieszane z RC lub Acaną. A tak naprawdę to z wszystkich puszkowych najlepsza jest galaretka i sosik. :lol:

No widze że nie tylko ja mam ten problem:)
A jakie saszetki lubią Wasze koty?? Moja jest bardzo wybredna i zwykle reszte dojadają koty podwórkowe:)
Obrazek

makitta

Od: Sob kwi 29, 2006 12:18

Post » Nie lut 18, 2007 13:08

DamaKier pisze:I mam pytanie do Izy, jakby tu przypadkiem zajrzała: Dalej karmisz Sonieczkę i Otisa Acaną Light? Iza, a czy dajesz im dawkę wyznaczoną na opakowaniu? Zjadają ją? Też bym chciała przejść z moimi kotkami na taki sposób żywienia, jak ten który stosujesz u swoich koteczków, niekoniecznie z karmą Light, ale ze zwykłą bytówką- po prostu za bardzo zaczynają mi koty marudzić. Tyle że te wyznaczone na opakowaniu dawki (dla moich jest to najczęściej ok. 60g) nijak się mają do tego, co one zjedzą- jak im podzielę tą dawkę na 3 części i rano wsypię każdemu po 20g, to to im najczęściej wystarcza na cały dzień :( Przy czym naprawdę nie dostają nic innego w ciągu dnia, czasem mama odkroi im kawałeczek mięska lub ryby, którą robi na obiad, ale to jest dosłownie jakieś 30g i zresztą nie codziennie- pomimo to one nadal zjadają tak mało karmy. Jak jest z Sonią i Otisem- jedzą pełne dawki wyznaczone na opakowaniu?

Zaglądam, zaglądam, tylko nie zawsze się wpisuję :P
Otóż tak, moje koty nadal na ligthcikowej Acanie...wiecie jak to jest, jak kupujesz kolejny wór tej samej karmy to w końcu masz ochotę zaeksperymentować..no i mnie też podkusiło, kupiłam Nutram dla tłuściochów, odważyłam dawkę z opakowania, koty głodne już po paru godzinach...nie dały radę wytrzymać do 18.00, kiedy zwykle jest kolacja 8O To samo następnego dnia...otworzyłam worek Acany i pomieszałam, jakoś się uspokoiły, a ja więcej nie będę zamawiała tej karmy.
Co do ilości Acany, kiedy brałam się za odchudzanie tłustych dupeczek, odważałam karmę w ilościach z opakowania - tych mniejszych, dla odchodzanych kotów, to prawie połowa dziennej dawki normalnej...w miseczce wyglądało to całkiem biedniutko, a koty miaukoliły, ale ja twarda baba jestem 8) Po jakimś tygodniu przywykły do mniejszych racji i zaczeły ładnie gubić swoje boczki...oczywiście nie należą do kotów chudych, a ja sypię im już na oko i na pewno trochę więcej niż na początku...jak widzę, że nabierają kształtu beczki :roll: wtedy znów trochę zmniejszam racje.
Nie wiem co doradzić tobie...jeśli starcza im 20 g suchego, co wydaje się mało prawdopodobne, to albo tej karmy nie lubią i dlatego jej nie jedzą, albo masz najzwyklejsze niejadki...Kasia essen też miała kłopoty z niejadkami, ale jak zię uwzięła to się okazało, że można zjeść coś innego i nawet ze smakiem.
Polecam też metodę zabierania i dawania, nie chce jeść to nie, zabieram miseczkę i daję na przykład za dwie godziny...wtedy na ogół okazuje się, że same pyszności w miseczce 8)
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz...a i jeszcze jedno od czasu awarii wagi kuchennej - nie mogę napisac ile im daję :(

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie lut 18, 2007 15:13

Zabajka pisze:Ale mnie interesuje większa ilość i stała dostawa :roll: .
Pracuję w sklepie zoo i chciałabym wprowadzić Leonardo na nasze sklepowe półki :lol:

Gdzie masz sklep? :)
Nie jestem pewna, ale chyba w RCMB bylo Leonardo, ale... nie wiem. Moze mi sie cos pomylilo.

Axel

Od: Pt mar 07, 2003 20:59

[poprzednia][następna]