SCHR.KATOWICE- zapraszam do nowego wątku-ponad 100str

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 10, 2007 14:55

Kotka wygląda starsznie dzięki Tereniu że pomogłaś to cudna koteczka a bez domku tymczasowego wiadomo :roll: leczenie w schronie jest trudniejsze i dłuższe a kotka wygląda na wyczerpaną , mimo to jest w niej coś .............arystokratycznego :wink: oby szybciutko wracała do zdrowia .......

ta druga może mogła by jechać zamiast Gamy do bettysolo :( za chwilke będzie wyglądać jak Majusia jak ja brałam, Ona nie radzi sobie , jest tez cudna :cry:

Obrazek

( po nacięciu ucha wydaje mi sie że to kocurek, jak ktoś by był chętny trzeba zaznaczyć ze płeć dokładnie sprawdzimy na miejscu )
Ostatnio edytowano Sob lut 10, 2007 15:29 przez ko_da1, łącznie edytowano 3 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Sob lut 10, 2007 15:08

10,02,2007
ko_da1 pisze:kciuki potrzebne :D kotka do kochania z kropeczką na brodzie ma domek w Jastrzębiu Zdroju :lol: dziś pan ją odbiera teraz jest w trakcie rozmowy z Iwoną i dogadują dojazd :lol: jest tez smutna wiadomosc ........na kociarni jest kotek nowy z kk i to dosyc mocnym , inne tez kichają :(

wątek koteczki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2052778#2052778[/quote

Ta kochana Ko_da zadzwoniła do mnie i godzine później przyjechali po koteczkę....
ObrazekObrazek

Wcześniej byli w sklepie i zakupili taki wspanialy transporterek...

A przed chwila dzwonił do nas i poinformował że koteczka była u weta i jest wszystko wporządku , z psem sie już zaprzyjaźniła.....

Wspaniały dzień.....

Kropeczko słodka wszytkiego dobrego niech Ci sie wiedzie :D wspaniale .........takie wieści są najwspanialsze :D
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Sob lut 10, 2007 17:50

Właśnie wróciłam z czarną a może grafitową koteczką od wetwrynarza, dostała trzy zastrzyki antybiotyk, przecwzapalny, witaminy i antybiotyk do oczków. Jutro i pojutrze powtórka. Ma koci katar, początki zapalenia oskrzeli oraz zapaćkane oczka może jakiś uraz mechaniczny, a także podrapany nosek. Ale lekarz jest dobrej myśli. Jest żywotna i przytulasta, zabiegi u weterynarza zniosła spokojnie. Chuda straszliwie widać i czuć wszystkie kosteczki, ale mam nadzieję, że z tym sobie damy radę. Teraz obchodzi swój teren. Iwonka przypominam o telefonie. Iwonka już resztę kotków opisała ja mam jeszcze zdjęcia fajnej kotusi, ale muszę porozumieć się z Iwonką, czy to nie ta co Iwonka o niej pisała, bo się straszne zamieszanie z tymi kocakami zrobiło, ja już sama nie wiem który jest który.

:D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lut 10, 2007 18:40

terenia1 pisze:Właśnie wróciłam z czarną a może grafitową koteczką od wetwrynarza, dostała trzy zastrzyki antybiotyk, przecwzapalny, witaminy i antybiotyk do oczków. Jutro i pojutrze powtórka. Ma koci katar, początki zapalenia oskrzeli oraz zapaćkane oczka może jakiś uraz mechaniczny, a także podrapany nosek. Ale lekarz jest dobrej myśli. Jest żywotna i przytulasta, zabiegi u weterynarza zniosła spokojnie. Chuda straszliwie widać i czuć wszystkie kosteczki, ale mam nadzieję, że z tym sobie damy radę. Teraz obchodzi swój teren. Iwonka przypominam o telefonie. Iwonka już resztę kotków opisała ja mam jeszcze zdjęcia fajnej kotusi, ale muszę porozumieć się z Iwonką, czy to nie ta co Iwonka o niej pisała, bo się straszne zamieszanie z tymi kocakami zrobiło, ja już sama nie wiem który jest który.

To ona....tak wyglądała 2-tygodnie temu
:Obrazek

tak wyglada teraz:

Obrazek Obrazek
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Sob lut 10, 2007 19:09

terenia1 pisze:Właśnie wróciłam z czarną a może grafitową koteczką od wetwrynarza, dostała trzy zastrzyki antybiotyk, przecwzapalny, witaminy i antybiotyk do oczków. Jutro i pojutrze powtórka. Ma koci katar, początki zapalenia oskrzeli oraz zapaćkane oczka może jakiś uraz mechaniczny, a także podrapany nosek. Ale lekarz jest dobrej myśli. Jest żywotna i przytulasta, zabiegi u weterynarza zniosła spokojnie. Chuda straszliwie widać i czuć wszystkie kosteczki, ale mam nadzieję, że z tym sobie damy radę. Teraz obchodzi swój teren. Iwonka przypominam o telefonie. Iwonka już resztę kotków opisała ja mam jeszcze zdjęcia fajnej kotusi, ale muszę porozumieć się z Iwonką, czy to nie ta co Iwonka o niej pisała, bo się straszne zamieszanie z tymi kocakami zrobiło, ja już sama nie wiem który jest który.

powtorze jesio raz Tereniu jesteś ANIOŁEM :aniolek: :aniolek: :aniolek:
Dzięki wielkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :king:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon lut 12, 2007 0:10

Jak widze to strona internetowa schroniska jest już w 1/4 gotowa, a kiedy będzie całkowite otwarcie? :)

I kiedy następna wizyta w schronisku? Bo mnie samej nie wpuszczą, a futra poszczepione to chcę się wybrać.
Obrazek

Obrazek

Ptasiek

Od: Nie wrz 17, 2006 12:49

Post » Pon lut 12, 2007 0:35

ko da pisze
ta druga może mogła by jechać zamiast Gamy do bettysolo :( za chwilke będzie wyglądać jak Majusia jak ja brałam, Ona nie radzi sobie , jest tez cudna :cry:

( po nacięciu ucha wydaje mi sie że to kocurek, jak ktoś by był chętny trzeba zaznaczyć ze płeć dokładnie sprawdzimy na miejscu )

Myslałam o niej ale jezeli jest to kocurek to niestety odpada
jak tylko naprawie samochód to zaraz jade do schronu i tak sobie myśle ze moze Bajeczke zawioze do Chorzowa
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon lut 12, 2007 7:49

Ptasiek pisze:Jak widze to strona internetowa schroniska jest już w 1/4 gotowa, a kiedy będzie całkowite otwarcie? :)

I kiedy następna wizyta w schronisku? Bo mnie samej nie wpuszczą, a futra poszczepione to chcę się wybrać.

Do schroniska jedziemy w sobote, rano.
Chyba, że uda mi się wziąść jeden dzień urlopu w tym tygodniu to mozesz jechac ze mną .

Jesli chodzi o strone to wszystko zależy od sporty, ona jest tu dowodząca..
Ostatnio edytowano Pon lut 12, 2007 8:11 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon lut 12, 2007 8:10

Obrazek Obrazek[/quote]

Obrazek

Tak jak w tytule, koty są dwa a domek na tą chwilę jeden...

Oba te koty nie radzą sobie z rzeczywistością schroniska-oba mają KK...
Trzeba je szybko wyciągnąć zanim wet je weźmie do leczenia , wtedy niestety nie będziemy mogły nawet ich zobaczyć a o wzięciu nawet nie mam mowy..

Co robic???
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pon lut 12, 2007 8:14

Iwona, a może niech domek sam zdecyduje, którego kotka z tych dwóch weźmie? Pokażcie zdjęcia obu kotów, powiedzcie, że oba sa biedne, a nóż domkowi serce drgnie i zechce wziąć oba... Cuda przecież się zdarzają...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lut 12, 2007 10:01

Iwona bierze dziś jednego z tych kotków na tymczas
iwona_35 pisze:Obrazek Obrazek

Obrazek

Oba kotki sobie zupełnie nie radzą , sytuacja jest tu taka jak u Maji kotki nie chcą już jesc i walczyć :cry: jeddnego wezmie Iwona dwoch nie da rady , ja mam mojego choreg na kk i dwa maluchy jeszcze ( może ktoś na alegro by mi je mógł dać ??) więc też nie upchne juz bo poprostu nie mam gdzie :cry: może ten domek wziołby tą koteczke ona jest cudna bardzo przymilna ma niecały rok ...........nie wiem ktory zostanie napewno jednen z nich , ale jeśli szybko stamtąd nie wyjdzie ............sytuacja jest tragiczna :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon lut 12, 2007 10:05

ko_da1 pisze:Iwona bierze dziś jednego z tych kotków na tymczas
iwona_35 pisze:Obrazek Obrazek

Obrazek

Oba kotki sobie zupełnie nie radzą , sytuacja jest tu taka jak u Maji kotki nie chcą już jesc i walczyć :cry: jeddnego wezmie Iwona dwoch nie da rady , ja mam mojego choreg na kk i dwa maluchy jeszcze ( może ktoś na alegro by mi je mógł dać ??) więc też nie upchne juz bo poprostu nie mam gdzie :cry: może ten domek wziołby tą koteczke ona jest cudna bardzo przymilna ma niecały rok ...........nie wiem ktory zostanie napewno jednen z nich , ale jeśli szybko stamtąd nie wyjdzie ............sytuacja jest tragiczna :cry:

to ja niestety źle zrozumiałam...
myślałam, że stały domek dla kotka się znalazł :( :( :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon lut 12, 2007 10:26

może zdazy się cud .... :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pon lut 12, 2007 11:01

Jest drugi domek tymczasowy dla kotka czarno-białego u Wandy, ale potrzeby jest transporterek bo mój jest po p. i ktoś musi mi tego kotka wyciągnąc ze schroniska to do Wandy go dzisiaj zawiozę, chyba najlepiej od razu do weta :?:
coś więcej na temat kotka wiadomo?
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Pon lut 12, 2007 11:09

iwona_35 pisze:dostałam : 200zł (50zł-Livy....50zł-Jakub.L....50zł-Beatka....50zł aukcja)
+40zł aukcja sporty
+20zł aukcja sporty
+100zł od izaW na klatkę
+150zł od CoToMa

Do tej pory wydałysmy:37zł na weta gdy wyciagałysmy filonke
+10zł dla myszy na puchy
+50zł dla koteczki
+50zł na koteczke od ko_dy
+140zł na jedzonko
--------------------------------------------------
Od 19 stycznia wpłyneło:
+Puss -70zł na Milusie (26.01)
+Agusia-20zł(19,01) za aukcje
+Mała-30zł(29.01)

Wydałysmy:
20 tabletek scanommune-40zł
Saszetki dla leczonych-10zł

czyli mamy :293zł

Wszystkim bardzo serdecznie dziekujemy

Dostałyśmy 70zł na zakup dwóch kontenerków-(są zakupione)

rozliczenie ciąg dalszy:

rozliczenia z dnia 12.02.2007
Dostałysmy Boo77-20zł za kalendarz
i od anonimowego sponsora -70zł

Wydalyśmy:
30zł-za uspienie koteczki
40zł-za zostawienie zwłok (nie miałam siły jej zabierać)
10zł-antybiotyki na leczenie koteczka (buraska)
120zł-kupienie scannomune

20zł-jedzenie do schroniska
45zł- z aukcji Chili (scannomune 60 tabletek)
20zł - z aukcji na odrobaczenie i wizyte maluchów

zosłało: 98zł
Ostatnio edytowano Pon lut 12, 2007 13:16 przez iwona_35, łącznie edytowano 5 razy
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]