Może faktycznie wyciąć trzeba jak nie wycięte. Może na hodowcach coś poradzą, bo na Kotach wszystkie kicie raczej wycięte.
Daj im czas jakiś (tydzień -dwa) z tym Feliwayem, a nuż się uda.
Trzymam kciuki

pozdrawiam
Agnieszka
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
izaA pisze:miaa - żebyś mnie źle nie zrozumiała...jestem jak najbardziej za...szczególnie w pierwszej dobie po operacji. Myślę, że w twojej lecznicy też tak myślą, ale taki zastrzyk jest dodatkowo płatny i myślę, że z tego powodu dają właścicielom wolną rękę.
miaa z tego co sie orientuję to koty podobno bardzo źle znosza leki przecibólwe i jezeli nie ma takiej potrzeby to sie im takowych leków nie podaje.Ale moze sie mylę i jeżeli tak to niech mnie ktoś poprawi.
miaa pisze:wlasnie dzwonilam do kliniki (Vetka na tarchominie). mowili ze ciecie bedzie wynosic jakies 3 - 4 cm. zapytalam sie czy dadza srodki przeciwbolowe "po" i powiedziano mi "jesli bedzie taka potrzeba"nie wiem co myslec. przeciez to powazny zabieg i nie wierze zeby po nim kotki nie odczuwaly bolu
![]()
oczywiscie zamierzam zazadac zeby cos dostaly, ale zmartwilo mnie takie podejscie
Elżbieta P. pisze:miaa pisze:wlasnie dzwonilam do kliniki (Vetka na tarchominie). mowili ze ciecie bedzie wynosic jakies 3 - 4 cm. zapytalam sie czy dadza srodki przeciwbolowe "po" i powiedziano mi "jesli bedzie taka potrzeba"nie wiem co myslec. przeciez to powazny zabieg i nie wierze zeby po nim kotki nie odczuwaly bolu
![]()
oczywiscie zamierzam zazadac zeby cos dostaly, ale zmartwilo mnie takie podejscie
miaa - są dwie szkoły - tak mi powiedział mój wet.
Jeśli kotka dostanie środki przeciwbólowe i nie cierpi - to na 100 % spróbuje wylizywać ranke pooperacyjną i wyciągać szwy.
Jesli nie dostanie środka przeciwbólowego - jest tak obolała, że nawet nie próbuje sięgać językiem do rany.
Ja proszę zawsze o podanie środka przeciwbólowego i zakładam kotce kubraczek pooperacyjny, aby nie miała możliwości rozdrapania i rozlizania rany.
Trzymam kciuki za jutrzejsze zabiegi.![]()
![]()
![]()
Zażądaj, aby oddano Ci kotki już wybudzone z narkozy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Lifter i 133 gości