Tygryś-Arni żegna się z nami zza drugiej strony lustra-list

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 08, 2007 12:35

Wiadomości - byłoby dobrze gdyby wspomnieli, dobre byłyby też Fakty w telewizji regionalnej wrocławskiej - wiem, że interesują się różnymi sprawami z terenu Wrocławia.
Gucci AKA Cianek ['] 21.10.2006 Wołów - 02.04.2022 Zurych
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Od: Czw lut 01, 2007 13:44

Post » Czw lut 08, 2007 12:37

no właśnie, regionalna telewizja by mogła pomóc.
a jakby się znalazł więcej niż jeden domek, to może Oleńka od Tweety też by miała swoich dużych...

mogę napisać i do regionalnej i do tvp, ale muszę wiedzieć czy mam to zrobić... i gdzie dokładnie jest teraz Tygrysek, albo z kim się kontaktować we Wrocławiu.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw lut 08, 2007 12:44

No regionalna to jest super pomysł!!! Słuchajcie może napisać albo zadzwonić do tego programu co jest zawsze po faktach, gdzie pokazują różne trudne sprawy, w któych ludzie szukają pomocy i sprawiedliwości... tam by było naprawde fajnie .. tylko jak ten program się nazywa dokładnie??? W mojej gazecie nie moge znaleść... poszukam w necie no i postaram sie dzis obejrzeć ten program i spisać numer. To leci w tv około 17 (chyba!!!).
Pozdrawiam!
Oći Oći, Tvoje Oći kao sjaini biseri u noći...

ObrazekObrazekObrazek

Maraska

Od: Pon sie 22, 2005 15:27

Post » Czw lut 08, 2007 12:46

Maraska, mówisz o jakiej telewizji?
tylko o wrocławskiej regionalnej?
ja mam tylko 4 kanały obecnie, i regionalnej nie mam wśród nich :oops:

puss

Post » Czw lut 08, 2007 12:50

Noo to leci na TVP3 czyli reginalna. Kurcze postaram sie dzis zdobyć ten numer do tego programu, bo wieczorem wybywam nad morze i wróce dopiero w niedziele. Ale jesli cos znajdę to dam znać by inni mogli dalej działać i sprawa nie stała w miejscu.

ObrazekObrazekObrazek

Maraska

Post » Czw lut 08, 2007 12:51

Też jestem za. Ale przede wszystkim powinna się wypowiedzieć Mamucik.

Ostatnio widziałam w TV - najpierw w wiadomościach regionalnych a potem ogólnopolskich materiał nt. piesia, który mieszka na jednym z osiedli w Pabianicach bodajże. Historia była o tym, że Prezydent miasta wyraził zgodę na jego przebywanie w (określono to jako wydanie immunitetu :D ) na terenie tegoż osiedla pod opieką kilkorga dokarmiających go mieszkańców.
Inna rzecz, że potem władze spółdzielni nakazały zabranie budy i zachowały się wyjątkowo nieładnie...

trzeba tylko byłoby mieć jakiś pomysł jak "sprzedać temat" Tygrysia - bo zwykła informacja, że jest kot potrzebujący pomocy mało kogo zainteresuje... :(
głowę mam teraz zajętą pracą i chwilowo nic nie przychodzi mi do głowy... ale będę mysleć
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw lut 08, 2007 12:52

okej. ja mogę do nich napisać.
tylko potrzebuję zgody dziewczyn, przede wszystkim miki i mamucika.
no i najważniejsze - jak się czuje Tyrgysek dzisiaj? :(

puss

Post » Czw lut 08, 2007 12:54

tvp 3 - telewizja regionalna wrocław - http://ww6.tvp.pl/3129.dzialy

maraska, o 17.00 jest magazyn Plus-minus, to to?
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Post » Czw lut 08, 2007 13:00

zobaczcie:
http://ww6.tvp.pl/1687,20070207456717.strona

może napisać do tych redaktorów?

puss

Post » Czw lut 08, 2007 13:00

Robi, kurcze cieżko mi powiedizeć jaki jest tytuł tego programu. Widziałam to pare razy zaraz po faktach i tam wprost na koniec mówili cos w stylu: jeśli masz problem, znalazłeś sie w trudnej sytuacji zadzwoń do nas pod numer ......... a my spróbujemy pomóc...gapa jestem bo nie pamiętam numeru. Ale chyba lepiej ogladać fakty o 16:45 i to powinno być zaraz po nich. Teraz tylko tak myślę czy to jest codizennie... No ale zobaczymy.

ObrazekObrazekObrazek

Maraska

Post » Czw lut 08, 2007 13:03

Anna Tuz (Anna.Tuz@wro.tvp.pl) , Juliusz Słupski (Juliusz.Slupski@wro.tvp.pl)

Puss, to są nazwiska reporterów, którzy zainteresowali się sprawą "schroniska" w Ligocie koło Oleśnicy (http://ww6.tvp.pl/1687,20070207456717.strona). Skoro zajęli się tamtą sprawą, to być może zajęli by się też Tygryskiem? Jak będziesz potrzebowała pomocy, to daj znać. Oczywiście, jeśli dziewczyny się zgodzą.
Tygrysku, trzymaj się...
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw lut 08, 2007 13:03

ja też kojarzę ten program - poruszają różne tematy, więc może Tygryskiem też się zainteresują.

Plus-minus to chyba jakiś gospodarczy magazyn jest jednak.
Iberia Negra AKA Bercia

robi

Post » Czw lut 08, 2007 13:04

Widzę, że do tego dotarłaś :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw lut 08, 2007 13:05

Monisek, to ja czekam, niestety tylko do 16.00, bo później nie mam netu,
na to co dziewczyny zdecydują.
jeśli zgodzą się, żebym napisała do tych reporterów i podała namiary do nich i Tygryska, to będę pisać. chyba że któraś z nich będzie chciała napisać sama, bo jest na miejscu...

puss

Post » Czw lut 08, 2007 13:19

Dziewczęta :)
Pomysł z TV super, trzeba dokręcić mocno szczegóły, bo ludzie medialni nie do końca łapią temat zwierząt.
Niedawno prosiłam o zamieszczenie szybkiej inf w radiu ( zdezorientowany piesio wysiadł z tramwaju i wsiadł do następnego, nie dałam rady go zatrzymać, oby ktos go przygarnał ) i jak zaczęłam tłumaczyć, że przerazony pies wsiadł, wysiadł i znów wsiadł i że jest to sprawa na cito, to kobieta zaczęła się śmiać - musiałam przywołać ją do porządku :evil:

Uzgodniłam z klinika EKOVET na Metalowców 29 , że mogę tam umieścić Tygrysia.
Na Kościuszki naprawdę nie ma warunków do leczenia Tygryśka z uwagi na tą nieszczęsną przeprowadzkę. Wczoraj była tam druga karmicielka i znów proszono, żeby jednak próbować Tygrysia wziaść.
Nie znam osobiście warunków naMetalowców, może ktoś ze znajomych wetów coś podpowie. Najgorsze, ze to dla mnie po drugiej stronie miasta :(
Popatrzyłam sobie w sieci i opinie są różne.
Nie wiem, co mysleć 8O - zerknijcie proszę w wyszukiwarce i podpowiedzcie. Niemniej wydaje mi się, ze jest to w tej chwili jedyne rozwiązanie.

Doba kosztuje 10 zł + opłaty za jedzenie, żwirek i lekarstwa.
Intron wezmę od dr Włodarczyka, dzięki Patr77 mamy pieniażki na razie na dobre jedzenie dla biedaka.
Kupię mu jutro Royala weterynaryjnego dla kocurków z biedną skórą ( on ma jeszcze po zapaleniu skóry takie biedne to futereczko ) i cos z górnej półki do jedzenia mokrego. Bardzo wazne jest, zeby jadł jak najlepiej.
Jutro napiszę dokładnie co kupiłam i za ilę.

Bardzo ślicznie w imieniu Tygryska, jeśli ktoś mógłby dzień, czy może parę dni w klinice podarować kociakowi, to byłoby wspaniale. Do tej pory kociak jest utrzymywany na Kościuszki ( od 28.12 ) za podobne opłaty i ten pobyt jest opłacony, ale brak jest pieniażków na opłacenie jego dalszego pobytu na Metalowców.
Ja w tej chwili nie mam żadnej możliwości wsparcia go finansowo, chociaż na pewno założę aukcję na jego rzecz. Myślę, że czas rozstać się z kolczykami :)

Przepraszam, że tak bezpośrednio zwracam się o pomoc :oops: Pokrzyczcie na mnie, ale jak w tym żydowskim przysłowiu - Jesli uratujesz jedno życie, to jakbyś cały swiat uratował. A to zycie warte bardzo uratowania. Wierze w to, że jest to realne.

Kocie życie pomoże, ale o tym, to miki zapewne coś napisze, Jola Szymkowa zapewne pomoże mi w aukcjach.

Zrobię w piątek zdjęcia - to taki słodko-smutny kociaczek. Jutro więcej o nim napiszę, to taki wrażliwy kot, delikatny - nie jest to kot na ulicę. I szuka opieki człowieka bardzo.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

[poprzednia][następna]