nie narzekaj Agnes, bo prześlę Ci kurierem Liliana
wiesz, co koteczek dziś zrobił? rozszarpał zębiskami z boku torbę 4-kilogramową proszku do prania i WYTASZCZYŁ JĄ do pokoju (zużyte niedużo, trzeba liczyć, że 4 kg kota było w stanie ściągnąć z pralki i przyciągnąć dobre 4-5 metrów ok. 3 kg
), a tu mała Duńka najwyraźniej zechciała uprać się na sucho
cały dywan w białym pyle, cały czarny kot też, w dodatku kot dziki tak, że pomimo usilnych starań nie jestem a stanie jej złapać we własnym mieszkaniu... jedyna nadzieja, że proszek się obsypał podczas ucieczki (ganiałam diablicę znów z godzinę bezskutecznie
) i może dzięki temu się nie struje
ona chce do szkoły, mówię Ci

skoro moje pumy studiują, to i Czekunia może, z powodzeniem poradzi sobie nawet na dwóch kierunkach!:wink: i nie broń jej dostępu do materiałów piśmienniczych, nie karć chęci pomocy, bo się dziecina zniechęci... sama jako pedagog pewnie to lepiej wiesz

zresztą ja nie bardzo rozumiem: Czeko chce pomóc, Ty jesteś bardzo zmęczona... dlaczego jesteś niezadowolona? nie powiesz nam chyba, że efekty niezadowalające
Pyszczku, a może zamiast poprawiać coś tam Mamusi w papierach, napiszesz do nas listy
? wiesz, albo jakiś długopis musisz pożyczyć z biurka, albo atrament i maczać pazurek
a jak dostanę taki list, to osobiście sfinansuję Twoje kształcenie, pojedziesz z Ropciem na Sorbonę, ok?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]